• emrah, nuri alco ve tecavuzcu coskun ile birlikte ayrilamam adli turk filminde oynamis guzide oyuncumuz. amca baba yarisidir felsefesine uyarak emrah'in amcasi nuri alco'ya defalarca vermis, hatta abartip coskunla da sevismistir. zavalli emrah bu kadin yuzunden baba yarisi olan (!) amcasini oldurmek zorunda kalmistir
  • kartallar yüksek uçar dizisinde de oynamıştır.
  • "kalbime göre", "seven benim" gibi birkaç şarkıyla müzik piyasasında da boy göstermiş; ama daha çok "kartallar yüksek uçar" dizisindeki "şükran alev" tiplemesiyle ve de küçük emrah'ın "ayrılamam" filminde nuri alço tarafından adet dışı gazoz değil şarap içirilip kolpaya getirilen kadın rolüyle akıllara kazınmış isimdir.
  • kartallar yüksek uçar dizisinde izleyip çocukluğumun gelişme evresindeki bilinçaltına depoladığım güzel hanımefendidir kendileri. titreyen sesi, naif tavırları, sarı saçları ile bir çocuğun ilk aşkı olabilirdi
  • kendisi adeta bir hayalet gibi, bir görünmüş ve bir daha da geri gelmemek üzere kaybolmuş.

    hakkında bilgi bulmak, ne yapıyor öğrenmek mümkün değil.

    sinematürk'e göre 3 mart 1959 iskenderun doğumlu ve lise tahsilli bir kadın. başka en ufak bir bilgi yok.

    kendisini kartallar yüksek uçar (yapım yılı 1984) ile tanıdım. şükran alev(alev taşkın) adında bir şarkıcı ve sinema aktristini canlandırıyor. bir kızı var yurtdışında, ama kendisi burada selçuk özer'in canlandırdığı hasan karakterinin elinde uyuşturucu bağımlısı olmuş ve şimdi aynı karakterin pis işlerini mecburen yapan bir kader kurbanı rolünde. bakışı, duruşu, sesi, konuşması bu ezilmiş karaktere o kadar oturmuş ki neredeyse kendini canlandırmış diyeceğim. çünkü dizide yüksek dozda uyuşturucu ile intihar ediyor. gerçek hayatta ise halen yaşıyor mu öldü mü belirsiz. hem bu diziye hem de emrah ile çevirdiği filme yakışırcasına arabesk bir sırra kadem basma olayı.

    kader benden ne istedin adlı bir albümü (1982), "seven benim/gel yanıbaşıma" adı bir ep'si (1980) var.

    işe yaramaz magazin bilgisi ise şöyle:

    "https://www.tozlumagazin.com/…okce-erkegini-ariyor/

    parası, pulu, şanı, şöhreti, kapısında teklif için bekleyen yapımcılar, organizatörler; kısaca herşeyi var. var ama, kendisini mutlu edecek, “sevdiğim” diyebilecek bir erkeği yok “kartallar yüksek uçar”ın alev taşkın’ı meral gökçe’nin; şu sıralarda da gerçek yaşamında büyük bir ızdırap çekiyor ve kalbini çalacak bir erkeği bulabilmek umuduyla alev alev yanıyor alev taşkın. hatta öyle ki, beni sevecek bir erkek olsun, herşeyimden vazgeçeceğim diyebiliyor.

    bundan yaklaşık üç yıl önce gazino sahnesine umutla çıkarak epey uzun sürecek bir programda solistaltı olmuş ve tek düşüde mesleğinde daha yukarı basamaklara çıkabilmekmiş. ancak bu sırada karşısına çıkarak gönlünü çalan erkek sahneyi bırakmasını ve evinin kadını olmasını istemiş. o da sevdiği uğruna herşeyi bir kalemde silmiş ve “evet” diyerek imzayı bastıktan sonra da sahneler onun için sadece albümleri, bellekleri süsleyen bir anı olarak kalmış. ne var ki, uğruna bir takım özverileri göze aldığı bu yuva fazla sürmemiş ve nikah memuru önünde başlayan birliktelik yargıç önünde son bulmuş.

    sonra yaşamını ticaret dünyasında sürdürmeye başlamış ama bu arada gelen bir teklifle birdenbire sanki sihirli bir değnek dokunmuşçasına yaşamında bir dönüm noktası yaratıvermiş.

    evet, şimdi geride kalan “kartallar yüksek uçar” adlı televizyon dizisinde önce pavyon şarkıcısı şükran alev, daha sonra ise esrar tuzağına düşerek kendi ölümünü hazırlayan, büyük gazinoların ünlü assolisti alev taşkın rolünde izlediğimiz meral gökçe'nin diziden önceki ve sonraki yaşamının küçük bir panoraması bu söylediklerimiz. bugün meral gökçe'nin aklınıza gelebilecek her türlü maddi imkanı var kendi çapında; para, pul, şan şöhret kapısında teklif için bekleyen yapımcılar, organizatörler. ama tüm bunlara karşın yaşamını paylaşacağı büyük bir aşkla bağlanacağı “sevdiğim erkek” diyebileceği hiç ama hiç kimsesi yok. kalbinin ayrılıktan sonra iyice boşaldığını, adeta ot gibi yaşadığını söyleyen meral gökçe içinde kopan fırtınayı da şöyle dile getiriyor: “ben mutluluk uğruna herşeyi yapabilecek bir kadınım. bunun bir örneğini geçmişte yaşadım ama aradığımı bulamadığım için kısa süreli oldu kalbim bomboş. beni sevecek, sayacak, mutlu edebilecek bir erkek arıyorum. inanın bu özellikleri taşıyan bir erkek çıksın karşıma her şeyi bir kenara bırakır, kendisine koşardım. ben böyle zenginliği, şöhreti ne yapayım. mutsuzum, sevmeye, sevilmeye müthiş bir ihtiyaç duyuyorum. o erkeği bulduğum zaman hem onu mutlu edeceğim, hem de ben dünyanın en mutlu insanı olacağım.” evet kartallar yüksek uçar'ın alev taşkın'ı, kalbini çalacak bir erkeği bulabilmek umuduyla alev alev yanıyor. ne dersiniz bu alev nasıl söner acaba?"

    dizide sadri alışık'ın canlandırdığı ismail karakteri ile öyle naif ve dokunaklı bir ilişkisi var ki (ki bunda fonda çalan türk sanat müziği motiflerinin de etkisi var), en azından gerçek hayatta ismail'ini bulmuş olmasını dilerim.
hesabın var mı? giriş yap