*

  • mutlaka boş bir mideyle gidilmesi gereken pazar...içeride çeşit çeşit ayaküstü yemek yiyip şarabınızı içebileceğiniz harika mini restoranlar var. özellikle " el quim de la boqueria " şiddetle tavsiye edilir, biraz sıra beklenir ama fazlasıyla değer...
    http://www.boqueria.info/
  • barcelona'nin istiklal caddesi'nde (bkz: la rambla) yer alan meyve sebze satilan sokak. burada bulunmayan degisik meyvelerle iyice goze hos geliyor boyle bi buyutuyor insan gozunde.
  • özellikle sabahları cok canlıdır. cok gec saatlere kadar acık kalmaz.. pazar günü kapalıdır. cumartesi öglen ikiden sonra giden de 1001 ce$it deniz mahsülü yerine kalkan yer.
  • barselona da la rambla nin ortasında girişi olan muhteşem pazar yeri.egzotik meyvalardan şarküteriye,deniz ürünlerinden şekerlemeye kadar herşey var ve uygun fiyata satılıyor
  • kısaca la boqueria denir, bildiğimiz pazardır ama turistlere yönelik. la rambla'nın tam ortasındaki liceu isimli metro durağından çıkar çıkmaz görürsünüz zaten kalabalığı.

    boqueria'nın tarihi 11. yüzyılın başlarına kadar uzanır. o zamanlar, eski şehirin kapılarının hemen yanında et satmak için masalar varmış. tarih boyunca isim ve fonksiyon değişikliklerine uğrayan pazar alanı, ilk defa 1826'da resmi pazar alanı olarak tanımlanmış ve buraya yatırım yapılmaya başlanmış. hatta halihazırda varolan metal tavan, 1914'te inşa edilenin ta kendisidir.

    buraya ulaşmak için daha önce de dediğimiz gibi yeşil metro hattında bulunan liceu durağı, zona universidad yönünde plaza catalunya'dan sonraki ilk duraktır. plaça de catalunya'dan yürüyerek 3 dakika olup, metroya binmeye hiç gerek yoktur.
    hatta eğer turist olarak gitmişseniz. catalunya'dan yürüyerek la boqueria'ya, oradan da denize doğru düz devam ederek alışveriş merkezi maremagnum ve muhteşem yat limanına ulaşabilirsiniz.
  • barcelona la ramblas'ta yer alan; karpuz kavun gibi ülkemizde de yetişen ürünlerin lezzetsiz hallerini satan ancak insanı deniz ürünleri tutkunu yapabilecek zenginliğe sahip karidesi, kalamarı ve bilimum deniz canlısını bünyesinde barındıran bir pazar.
  • birşey almasanız bile sırf gezmek için girmeniz gereken pazardır. zaten girdikten sonra muhakkak birşeyler almak isteyeceksinizdir. türkiye'de bulunmayan çeşitli egzotik meyveler, şekerlemeler, çeşidi bol olan taze meyve suları gibi ürünleri bu pazarda uygun fiyata bulabilirsiniz. hatta bir öğle yemeğinizi bu pazardan alacağınız meyve tabağı ile geçiştirebilirsiniz. bir yandan yemeğinizi yerken capoeira dansçılarının görsel şovuda sizi büyüleyecektir.
  • herkes türkiye de bulunmayan egzotik meyve yersiniz demiş, ne egzotik meyve sevdalısı varmış arkadaş...
  • pazar gunleri haric her gun acik olan pazar yeri. ama nasil bir yer! bir yanda rengarenk meyve ve sebzeler, diger yanda degisik deniz canlilari ve envai cesit sakatatlar derken bir de bar tarzi mekanlar var. o daracik pazar alaninda bar taburesinde oturup, bira iciyor insanlar. hayat ispanya'da guzel!
  • barselona'nın merkezindeki pazar yeri.la rambla'ya epey yakın.*bilimum çeşitte meyve suları vardır** . türkiye'deki pazarlara da benziyor epey.ama bağıran çağıran görmedim.

    hindistan cevizi suyu şiddetle önerilir.fiyatlar şurada da görüldüğü üzere uygun ve.estetik,çekici görüntüler mevcut.
hesabın var mı? giriş yap