• istanbul'da bazilari hala ozel halk otobusu olarak kullanilan, 1986 oncesi cikisli olanlari 2002 itibariyle zorunlu olarak emekliye ayrilmis mercedes marka otobus. rahatsiz koltuklari dillere destan, ama dayanikliligi bir mercedes klasigidir. olsa da bir tane kullansak buralarda. (bkz: as 900)
  • official deplasman otobüsü'dür
  • bilinenin aksine v8 motora sahip mercedes otobüs
  • mercedesin otobüs şoförleri arasında kısaca v8 koduyla anılan,çok uzun yıllar ülkemiz yollarını tepmiş ve tepmekte olan,şehirlerarası otobüs teknolojisi ve dizaynında kanımca çığır açamış olan modeli.
  • avrupa'da üretilen o303'ler türk malı olanlarından farklıdır. bu otobüsler görünüş olarak daha basık ve yuvarlak hatlı, yan camlarının üst kısmı içeri doğru bombelidir.
    bir de yerli 303'lerin bazıları europa model olurdu. o303 yazısının altındaki otomarsan ibaresinin yerine europa yazardı. donanım olarak ne farkı olduğunu bilmiyorum; ancak dışarıdan göründüğü kadarıyla bunlar hep koyu renkli camlı ve şoför camı rezistanslı olurdu.
  • o303 otomarsan olarak 1987 yılında üretimine başlanmış otobüs modeli. ismi otobüs camiasında v-8 olarakta geçmektedir.

    14618 cc hacminde 280 ps gücünde v-8 motora sahiptir. muhteşem motor sesi geniş iç mekanı ve konforlu koltuk ve süspansiyon sistemi ile 1993 yılına kadar üretilmiştir. 1992 yılında o303 europa modeli üretilmiş olup o303 modelinin iyileştirilmiş donanımlı modelidir, özellikle ilginç boya tasarımı ve farklı renkleriyle dikkat çekmiştir.
  • o303 otomarsan ile o303 europa'nın aslında uzaktan bile kolayca ayırdedilebilmelerini sağlayan küçük bir farkları vardı, europa'nın silecekleri camın altında iken otomarsan'ınkiler camın ortasında idi. (yani europa'nın ön camı tek parça, otomarsan'ınki ise iki parça görünüyordu çünkü otomarsan'ın camının ortasında bir çıta vardı.)
  • muavinlerinin araç yokuş çıkarken arka kapıyı açıp egzoz sesini dinlediği araçtır. istanbul'a gülhan turizm'le (o yıllarda şehirlerarası taşımacılık yapan bir şirketti, şimdiki ile bağlantısı var mı bilemem; yoksa "tenzih" ederim.)yolculuk yapma gafletinde bulunanlar bilir.
  • içerisinde plastik poşetle niksar su dağıtılan otobüslerdi.

    http://www.guncelulasim.com/…hp?f=42&t=74&start=150
hesabın var mı? giriş yap