• mercedes'in 2+1 otobüs piyasasındaki neoplan tourliner egemenliğini kırmak için fabrika çıkışı 2+1 olarak da ürettiği otobüs. hal böyle olunca koltukları yan sanayi olan neoplan tourlinerlar'dan daha rahat koltukları mevcut. mercedes dileyen müşterilerine koltuk arkasi tv sistemi de kuruyor. ancak funtoro tarzı şeylerin yanında basit ve pahalı kaldığı için tercih edilmiyor.
  • üstten basık travego. bir de bizzat bir otobüs şoföründen duyduğum bir şey var ki o da; aylık yakıt masrafının travego'dan 400 lira daha az olduğu.
  • daha çok turist turlarında kullanılan araç. nitekim tipi doğrultusunda konuşuyorum şehirlerarası yolculuklar için uygun değil. hoşuma gitmiyor. çok küçükken uzun yolculuklara bayılırdım. hatta üniversite okumasam sanırım otobüs şoförü bile olabilirdim. çok hayalini kurmuşumdur minikken. otobüs sadece konfor içermemeli kısaca, görünüş de oldukça mühimdir. o pıslama sesi, küçük bir sarsılmada yaylada yayılır gibi dalgalanan koltuk, artık direksiyonun hemen sağında joistik kıvamında bulunan vitesi ile otobüs bir tutkudur arkadaş.
  • 180 cm uzeri boya sahipseniz koridorda kafanızı tavana sürttürebilirsiniz.sanırım.
  • iç aydınlatma lambaları o403'leri anımsatır ki bence şık durmamıştır.
  • yok böyle bir otobüs. nedir, nedendir bilmiyorum, bu kadar rahatsız, bu kadar korkunç koltukları olan otobüs az gördüm.

    haftasonu iki kez maruz kalmak zorunda kaldım bu şeye. dönüş otobüsü hele, sözde rahat hat denen naneden olmasına rağmen kafanızı yasladığınızda boyundan yukarınızın boşlukta kaldığı cinsten kısa koltukları vardı. klima yerleşimi zaten fecaat. koltuk aralıkları felaket. bel ağrısı da hediyesi.

    böyle otobüs mü olur, böyle mercedes mi olur? hangi akli dengesi yerine firma bu otobüsleri alır kullanır, bir de üzerine utanmadan "rahat" hat yazar.
  • bir de mercedes vision gran turismo vardir ki, pek bir alakasi yoktur bu otobusle. * *
  • relax ismindeki 2+1 versiyonunun koltukları küçük evet bildiğin küçük. ve çok rahatsız. 303 koltukları bile daha konforluydu be.
  • aslında mercedes in 350 rhd kasalarında kullandığı isimdi. 2007 yılında üretildi özgün olarak. alçak kasa seyahat otobüsü. bu otobüsün yapılış amacı kısa mesafe yolcu taşımacılığı içindi fakat kasanın hafif motorun küçük olması nedeniyle kendini van bodrum hattında buldu bu araba. çünkü yakıt olarak yaklaşık yüz km 23 lt falan yakıyordu ki bu abisi travego 15 den 5 litre travego 17 den yaklaşık 10 litre aşağı demekti. ilk tourismo 15 rhd olarak çıktı piyasaya. bu model 350 hp güç ve 6 ileri manuel şanzımanla entegreydi. bagaj hacmi çok küçük şoför yatma yeri tabuttu.46 kişilikti. 2008 ve 2010 yıllarında tourismo 17 rhd adıyla 3 akslısı çıktı fakat çok tutmadı. 2011 yılında 13 metrelik ve 50 kişilik tourismo 16 rhd modeli çıktı. 390 hp motora sahip bu model şuan dahi en çok tutan model. mb pazar ihtiyacından dolayı 2016 yılında fabrika çıkış 2+1 41 kişilik relax modelini piyasaya sundu. az yakması tutulmasına ki en büyük etken. ama ne şoföre ne de yolcuya rahat değildir. uzun sultan bu araba kısaca.
    edit: şu aralar 2016 modelini kullanmakta olduğum zıkkım. rampada travegolar fena yiyor. yatak kısmı hiç rahat değil. inen her yolcu sövüyor. tek artısı yakıtı süper.
  • uzun süredir mercedes gibi o302, o303, o403 ve travego gibi efsanelere imza atan bir firma nasıl bu kadar koltuk aralıkları dar, koltukları kafanızı dayayamayacak kadar kısa, tek taraflı raf bagajı olan, aşırı rahatsız bir şehirler arası araç -gavurca söylersek "coach"- üretir diye düşünüyordum; meğersem adamlar bu otobüsü turist taşıma amacıyla üretiyorlarmış. adı üstünde "tourismo".

    peki bizim kurnaz, sineği tartan otobüs firmaları ne yapıyorlar; dayıyorlar maksimum 3-4 saat yolculuk yapılması gereken aracı 12 saatlik yola. ne diyeyim allah iyiliğinizi versin.
hesabın var mı? giriş yap