• türkiye de aynı standartlarla çalışan firmalar var. 1 maaş 2 maaş veriyorlar. şaşırmayın yani
  • bizim parayla 27 milyar eder.

    iyi para.
  • işçinin hakkını alnının teri kurumadan vermiştir.
  • aklıma bizim patronu getiren uygulama.

    adam yılbaşı primi olarak herkese nimet abla'dan çeyrek bilet dağıtmıştı. son 2 rakam tutmuştu lan. bozdur bozdur harcadım.
  • yönetici grubunda türk barındırmadığını gösterir..
  • yukarıda bir arkadaş bizimkiler olarak genellemiş. ben bu genellemeyi bizde yani ne yazıkki türkiye’de olarak düzeltmek istiyorum. maalesef ki memleketimizde bizleri çalıştıran yabancı şirketler dahi ciddi anlamda emek sömürüsü yapmaktalar. sadece yerli şirketler değil yabancılarda düşük ücrete minimum maliyete maksimum kazanç sağlayarak bu kazancı kendi ülkelerine taşımaktalar. yerli bir firma türkiye şartlarında bu kadar vergi yükü vb varken mecburen ucuz işçi çalıştırarak kar etme yoluna gidiyor bunu azda olsa anlıyorum, ancak ülkemizde katrilyon lira para kazanan yabancı neden ucuz işçi çalıştırıyor? çünkü bizi sömüreceklerki kendi memleketleri rahat etsin. hükümetin yerinde olsam, özellikle yabancı şirketlerin işçileri sömüremeyeceği tam aksine haklarını dibine kadar verdiği bir sistem üzerinde çalışırım. sömürülen emeğin yanında yabancı şirketlerin karının en az yüzde ellisini de ülkemizde tutma ön şartını da alternatif olarak değerlendiririm.
  • türkiye'den neden küresel bir marka çıkmıyor sorusunun en büyük cevabı.
  • benzer bir uygulamayı yine bir alman devi olan siemens bütün dünyada çalışanlarına şirket hissesi vererek yapmaktadır. işte bunlar hep kıskançlıktan yapılan hareketler.başka ne olabilir ki?
  • sanırım jak kamhi'nin anılarında okumuştum benzer durumu. kendisi malum profilo'nun sahibi. bu olay da 70'lerde sanırım. bay kamhi her yıl fabrikanın kârının yüzde bilmem kaçını ayırıp eşit bir şekilde tüm işçilere dağıtıyor. işçiler de aynı zamanda sendikalı. bir gün sendikanın solcu yöneticileri kahhi bey'in yanına gelip aynen şöyle diyorlar:

    - bu uygulamaya son verin. sendikadaki diğer fabrika çalışanları da bizden bu yönde baskı yapmamızı istiyorlar. onlara bunu kabul ettiremiyoruz, o zaman siz buna son verin.

    ve bu yönde baskıyı profilo'ya yapıyorlar ve kamhi de bu uygulamaya son vermek zorunda kalıyor.
hesabın var mı? giriş yap