• sınavlarında en ince detayına kadar sorunun cevabını ister,puan konusunda çok cömert olduğu söylenemez.ders anlatımı aralarda bazen sıkıcı olsa da genel olarak zevklidir,hocanın sınavından iyi bir not almanın sırrı;derslerini düzenli takip etmekten,derste kendi notunuzu tutmaktan ve sınavda cevabınızı iyi bir şekilde ifade etmekten geçer.
  • yeni anayasa yapım süreci konusunda cemil çiçek tarafından görüşlerine başvurulan anayasa hukukçularından birisidir.
  • akademisyen olmanın nasıl birşey olduğunu derslerine girdikçe, kendisine sorular yönelttikçe, yolda-koridorda vs... gördükçe anlamıştım; fakültede seneler geçtikçe karşıma çıkan başka hocalarsa zıt kanıt yöntemiyle bana kendisinin ne kadar iyi bir akademisyen olduğunu "bağıra çağıra" tekrardan anlatmışlardır. akademisyenliğinin ötesinde, ne kadar iyi bir anayasa hukukçusu olduğunu ise gün geçtikçe, okudukça daha bir iyi anlıyorum; ne kadar iyi bir insan olduğunu ise anlatmaya gerek yoktur, tanışınca anlarsınız.
  • ankara hukuka gelen 1-a lı öğrenciler için ilk günden ankara hukuklu imajını yansıtan müthiş hoca.

    ilk dersine girersiniz, müthiş bir karizmayla girer, otoriter bir ses tonuyla başlar. romalı senatörler gibi bir hocadır.el hareketleri, ses tonu ve mimikleriyle yeni aühflileri etkiler. çok babacan insandır, saygılı bir beyefendidir.

    2010-2011 de anayasa dersini almıştım kendisinden son ders konuşmasını hatırlayıp hüzünlenirim.keşke aühf dekanı olsa.
  • bana sınavların tamamından iki saat çalışarak geçmenin yolunu öğreten kişinin adıdır. orta zekalı bir insan olarak derslerin arasında kaybolmak üzereyken öden metodunu uygulayarak 4 yıllık bir üniversite bitirdim. kendisine müteşekkirim. bu arada tanıdığım en saygın en düzgün bağırmadan çağırmadan sevgi saygı uyandıran insanlardan birinin adıdır. eşi zümrüt hanım da hukukçudur.
    ps: öğrencilerine sesleniyorum.istisnaları istisnasız çalışın. kesin bilgi
  • (bkz: life changers)
  • dersine girme şansını yakaladığım başarılı eğitimci. kendine has bir ders anlatma tarzı olan insan. bunlarla beraber kendisinden aldığım anayasa hukuku dersinden hem en düşük hem de en yüksek puanlardan birini almak çok ilginç olsa gerek.
  • çok babacan çok sevgidolu hocadır diyenlere hak vermek için dörtgözle beklediğim, anayasa hukuku anlatırken beden dilini kullanmaktan fatih terim'le karıştırılabilecek, bi cümleyip 5 ay fiil çekimiyle anlatan, ankara hukuk'un ağırtoplarından biri.
  • ohal khk'sı ile ankara hukuk'tan ihraç edilen dr. cenk yiğiter'in tekrar ankara üniversitesini kazanması üzerine, üniversiteye kayıt olmasını engellemek için üniversite yönetmeliğinin 5. maddesine; "üniversiteye kayıt hakkı kazanan adayların yükseköğretim kurumundan çıkarma cezası almamış veya herhangi bir nedenle kamu görevinden çıkarılmamış olması gerekir." hükmünün eklenmesini düzenleyen yönetmelik değişikliğinin altına imza atmış olan anayasa hukukçusudur(!).

    kendisi bir anayasa hukuku profesörü olarak, ancak kanunla sınırlanabilecek bir anayasal hakkın yönetmelikle sınırlanmasına yol açan yönetmeliği imzaladıktan sonra gireceği derslerde hukuk fakültesi birinci sınıf öğrencilerine, eğitim ve öğrenim hakkının anayasanın sözüne ve ruhuna uygun olarak ancak kanunla sınırlanabileceğini ve bunun tarihsel arkaplanı olan çok temel bir anayasal norm olduğunu hangi yüz ifadesiyle nasıl anlatacak çok merak ediyorum.

    edit: söz konusu yönetmelik değişikliği bir buçuk yıl sonra ankara 18. idare mahkemesi tarafından, insan hakları evrensel beyannamesi ve avrupa insan hakları sözleşmesi uyarınca iptal edildi.
  • bu sene yaştan dolayı emekli olacağı haberini aldığımdan beri kalbim acımaktadır. ankara hukuk bir devini daha kaybediyor.
hesabın var mı? giriş yap