• italyanlarin ve yunanlilarin su siralar duymak istemedikleri isim.
    almanyanin 1871 den bu yana ilk defa secilen kadin basbakani , fizikci
  • abd' de texas eyaletinin orta kesiminde abilene şehrinin 27 km batısında 2.700 nüfuslu kasaba. el paso' ya giden 20. otoyol üzerinde yer alır.
  • eva weber'in yönettiği angela merkel belgeseli. yapım hillary clinton, susan rice ve tony blair gibi isimlerle yapılmış röportajlar da içeriyor.

    --- spoiler ---

    since angela merkel left office last year after a remarkable 16-year reign as german chancellor, the timing is perfect to examine her history and her legacy. german-born filmmaker eva weber has seized the challenge and created a thoughtful portrait of merkel. an impressive group of witnesses — including hillary clinton, susan rice, tony blair, journalist christiane amanpour and even award-winning filmmaker volker schlondorff (a longtime friend of merkel’s) — help to put her achievements and even some of her failings into sharp focus.

    --- spoiler ---
  • angela merkel'in belgeseli.

    netflix'te var.

    örnek kadın, özel kadın.
  • bir şansölye kolay yetişmiyor, hayranlığım daha da arttı.
  • belgeselde yer alan putin'in köpek ile korkutma hikayesinin büyütülmesi çok aptalca.

    yahu şansolye olmuş, sırtında alman ulusunun ali çıkarlarını taşıyan bir devlet insanı, çocukluk fobisini bir zahmet gizleyebilsin, bu marifet bile sayılmaz.

    nitekim merkel de biraz tedirgin bakmış ama gayet sakin davranmış.

    deli gibi yükseklik fobisi olan bana, "jandarma komando asteğmen oldun, gabar dağına tırmanıyorsun" dediklerinde, o fobiyi buruşturup uçurumdan aşağı atmıştım.

    bu işler çocuk oyuncağı değil...

    sanırım putin de, merkel'in o köpeği umursamayacağını bilecek kadar amatör değildir.
  • almanya'nın ilk kadın şansölyesi angela merkel'in politik kariyerini anlatan belgesel.
    esasında bir doğu alman vatandaşı olan merkel'in, sadece almanya'nın değil, aynı zamanda insanlık tarihinin dönüm noktalarından berlin duvarı'nın yıkılmasının ardından siyasete atılmasıyla süratle yükselişiyle başlayan belgeselde, merkel'in şansölyeliğe götüren politik oyunlara da yer veriliyor. merkel ve kohl arasında bir nevi sezar-brutus durumu yaşandığı çok açık.

    erkek egemen bir arenada boy gösteren bir kadının varlığı takdire şayan. hem de bunu uzun yıllar boyunca sürdürebilmesi ise muazzam.

    günün sonunda merkel, alman ekonomisinin yükselişini devam ettirerek almanya’nın ab üzerindeki hegemonyasını güçlendirmişse de, 2015 mülteci krizi ve 2020 pandemisinin alman toplumunda ortaya çıkardığı olumsuz etkileri yönetememiş ve partisi 2021 seçimlerinde iktidarı kaybetmiştir.

    belgeselin trump karşıtı söylemini ise merkel başlıklı bir belgeselde abes ve yersiz buldum. politik ajandaların biyografik belgeselleri dahi zehirlemesini tiksinç görüyorum.
  • angela merkel'in hayatını alan netflix'te yer alan bir belgesel.

    filmde özellikle merkel'in doğu almanya geçmişi üzerine vurgu yapılmış. rusya ve abd ile siyasi temasları, obama, putin gibi liderlerle kişisel ilişkileri, mülteci krizindeki siyasi tavrı üzerine durulan kısa bir belgesel. özel yaşamına pek değinilmeyen belgeselde yaşamı üzerindeki doğu almanya kimliği etkisi kadar bilim insanı tarafına da değinilmiş.

    çok detaylı bir inceleme olmamasına ve yanlı pozisyonuna rağmen izlemeye değer bir film.
hesabın var mı? giriş yap