• sağlık bakanlığının yeni müjdesi. internetten randevuyu kaldırıp yerine sadece telefonla randevu alınabilen operatör sistemi getirmiştir. öküz bir halk olduğumuz için internetten randevuyu pek beceremedik ki kanlı canlı operatörler vermişler. hayırlı olsun.

    http://www.saglik.gov.tr/…ge/1-10042/eski2yeni.html
  • oldukça memnun olduğum sistemdir. bizim memleketteki devlet hastanesinin salak online randevu sisteminden sonra ilaç gibi geldi, hem de her an ulaşılabiliyor. iyidir iyi.
  • tanıtımının yapmak isteyen afyon il sağlık müdürünü necip yemenici'yi madara eden sistem. veya sistemin bir parçası olan görevli.
    özellikle mi yaptı o kadın acayip merak ediyorum. ama çok komik.
  • doktorlari harap eden sistemdir. artik netten alinan randevulari max 10 dk bekletebilme haklari var.

    yani hastaneye gelip sira alip oturup bekleyen teyze / amca ve yurdum insani kalabaliginin yaninda net kullanip gelmis olanlari alacak, bu arada ama ben once geldiydim dohtur bey diyenlere de sistemi anlatacak kadar enerjisi olmasi bekleniyor bu doktorlardan.

    yazik ya bunlara...
  • doktorun 3 dakikadan daha sık hasta görmesinin beklendiği ve bu durumun devlet eliyle zorunlu kılındığı uygulama. randevu sisteminin halkın sağlık hizmetine ulaşmasını kolaylaştıracağı açıksa da, niteliksel olarak bu kadar fakirleştirilmiş ve 3 dakikaya sıkıştırılmış hizmet için bu kadar tanıtım, girişim, zorlama pes doğrusu... hükümetin halka güzel paketlenmiş içi boş (hatta aslında kazık dolu) bir hediyesidir.
  • 19 aralık 2011 tarihi itibariyle istanbul'da da uygulamaya geçecek. bu uygulamayla birlikte artık randevu almadan kamu hastanelerinin polikliniklerine gidip muayene olmak mümkün olmayacak.

    şu anda polikliniklerde randevusu olmayan hastaların muayene olabilmesi için belli bir kontenjan var. randevusuz gidildiğinde kapıdan geri çevrilme ihtimali düşük ama bu sistemle doktorun elinde olmayan sebeple muayene yapılamayacak. çünkü ay sonunda doktorun randevuyla muayene ettiği hasta sayısı ve total muayene ettiği hasta sayısı arasında anlamlı bir fark varsa doktora soruşturma açılıp bunun sebebi sorgulanacakmış.

    ayrıca bu sistemle randevu alan hastaların üçte birine aynı akşam telefon ile dönülüp bazı sorular sorulacakmış.

    randevu aldığınız doktor tarafından mı muayene edildiniz?

    randevu saatinde mi muayene oldunuz?

    sizden önce ya da sonra muayene olan randevusuz hasta var mıydı?

    bu sistem hastalar için olumlu mu , olumsuz mu olacak bunu zaman gösterecek. ancak bazı ön görülebilen problemler var ve bunların nasıl çözülebileceği soru işareti. kronik hastaların takip edildiği bölümler var mesela. endokrinoloji, nöroloji, nefroloji, onkoloji gibi. bu bölümlerin hasta takipleri için ayrı randevu sistemleri var. eski hastalarını şimdiden 1 ay-3 ay-6 ay sonraya çağırmışlar. 3 ay sonra bu hastaların nasıl muayene olabileceği de belirsiz, sistemden randevu almadan muayene edilirse doktora soruşturma açılacak. eğer sistemde takip olduğu hastanede boş randevu yoksa başka hastaneye gitmek zorunda kalacak, ki bu durum kronik hasta ve hastalıklar için çok çok zor.

    ne diyelim. hayırlı olsun.

    sanırım ufak bir ek yapmak gerekiyor. sistem böyle tanıtıldı ama sonra bazı değişiklikler yapıldı. mesela yan dal poliklinikleri mhrs'den çıkarıldılar. randevusuz hastalar, randevusuz hasta kontenjanı dolmuş dahi olsa çoğunlukla muayene olabiliyorlar. randevusuz hasta baktı diye herhangi bir doktorun soruşturulduğunu duymadım. bunlar kayıt altındadırlar mutlaka, bir gün karşımıza çıkabilir ama şimdilik ses yok.
  • başarılı olacağına inanamadığım sistemdir. keşke gerçekten randevusuz hasta görülmese de randevulu hastaya hakkıyla bakılabilse, doktor da hasta da tatmin olsa. randevulu olduğu halde beklemek zorunda kalanların tepkisi doktora yönelmese. (ki bazen randevusuz olduğu halde beklediği için sorun çıkaranlar var, böyleyken bu sistemde neyi kime anlatıp nasıl ikna edeceğiz muayenenin mümkün olmadığına bilemiyorum ). bir de birileri şartları telefonla internetle düzeltmenin mümkün olmadığına aysalar, polikliniklerde yardımcı personel ve sağlık personeli yokluğunda sıra düzenleme, kayıt, muayene, evrak işleri gibi tüm işlerin doktorlar tarafından yapılmasını çözseler. türlü hastalığa sahip hastalarla doktorların tek başlarına kalmasına çözüm getirseler, bu sıralarda meydana gelen hakaret, tehdit, şiddet olaylarının önüne geçebilseler; kalabalıkta bile neler oluyor hatırlayın.
    sistemin doktora ilk yansıması ise aylar öncesinden şartlarını ayarlayıp, aylar sonrasının iş ve nöbet listesini yaptırması. ideal şartlarda mümkün görünüyor ama hepimiz evi, ailesi, çocukları olan insanlarız. belirlenen listenin dışına çıkılmayacağı, katiyen izin verilmeyeceği söyleniyor. bu da insani değil. her zamanki gibi soruşturmalarla korkutuluyoruz. hastalık var sağlık var, sadece hastanelere gelenler hasta olmuyor.
    gerçekten de hayırlı olsun, iki taraf için de iyi olacak her şey kabulümüz.
  • ücretli hale geliyormuş.

    alo 182 mhrs çağrı merkezi’ni arayarak canlı operatörle yapılan her görüşmenin bedeli, yaklaşık 4 lira olacakmış. operatör ile görüşmenin ortalama süresi ise 7 dakika. yeni sistemde operatör danışmanlık hizmeti de verecekmiş.

    günde 1 milyon 200 bin hasta, başvurulan sağlık merkezlerinde her görüşmenin bedeli, yaklaşık 4 lira olduğuna göre operatör ile görüşmenin ortalama süresi ise 7 dakika olunca kazanılan parayı siz düşünün. hatta hastaneleri kapatsınlar direk telefondan muayene etsinler o derece.

    bir sonraki adımda 112'yi de ücretli yaparlarsa hiç şaşırmayacağım. hastaneden felan kovacaklar yakında. bu ne ya!!! ölelim artık, bunu istiyolar resmen herifler..!
  • oldukça başarılı ve yerinde bir sistem. henüz web arayüzlerine istanbul'u ekleyememişler fakat bu haliyle bile illerin çoğunda kuyruk çilesini bitirebilitesi bakımından oldukça önemli. hayırlı olsun.
  • telefonla randevu için ücretin operatöre bağlı olduğu yazıyor sitelerinde. online randevu sisteminden randevu almak kayıt olmakla birlikte yaklaşık bir dakika sürüyor. bana aşırı kolay ve kullanılabilir geldi. umarım yakında boku çıkmaz.
hesabın var mı? giriş yap