• "ak" olmayan gençlerinin kaybetmeye mahkum olduğu bir turkiye'dir. ideal şartlar altında şu anki merkezi sınav sisteminin elle tutulur bir yanı yok, tüm hayatını birkaç saatlik bir olaya yığdığın bir durum ama eldeki ülke bu napacaksın? malzeme bu yani! mülakatla, ya da test olmayan bir sınavla üniversitelere girilse idi, ya da sonrasındaki sınavlar(tus gibi) yine bu sekilde olsa idi, sınavı kazanmak için akp gençlik kollarına üye olmak tek şart olurdu herhalde. objektifliğin sağlanabileceğini düşünüyor musunuz gerçekten?

    şu anki sınavların da bir sürü eksiği var. hatta torpil, şifre vs. olayları da dönüyor muhtemelen ama kabul etmemiz lazım. üniversiteye giriş sınavı optik okuyucu ile ve merkezi bir sistem seklinde olmasa idi vatandaşın çocuğu ne odtü'nün/boğaziçi'nin mühendisliklerini, ne tıp fakültelerini, ne iyi mimarlıkları vs. görebilirdi.

    yakında bu sisteme de bir ayar çekerler zaten. yoksa bu ak-boylar nasıl girecek iyi üniversitelere? "muhteşem" zekaları ortada.
  • biri matematik köyünü okumuş anlaşılan.
  • herkese yetecek sayıda kaliteli okul açıldığında mümkün olacak olan durumdur.
  • başlığın ilk entry'sinde de yapıldığı gibi sınavların "birkaç saatlik" olduğu gerekçesiyle şirin-istenesi görülebilen durum.
    oysa sıklıkla sınavların süresi üzerinden yapılan merkezi sınav eleştirisi, bence sağduyu ile yaklaşıldığında haksız bir eleştiri. çünkü "görece kısa sürede gerçekleştirilen eylemlerin uzun süreçleri derinden etkilemesi" hayatın olağan akışında bulunan bir şey. mesela bir güvenlik görevlisinin 10 yıllık meslek hayatında başarılı olup olmadığının ölçütü gerektiğinde silahına davranıp onu kullanabilmesi olabilir gayet de. ki böyle bir durumda gerektiği gibi davranmaya muvafık olabilmesi için görev yerine, gelen geçene, bulunduğu yer neresiyse oranın işleyişine hakim olması gerekir. yani o bir anlık hareketi aslında doğrudan doğruya yılların birikimi ve tecrübesinin ürünüdür. öğrencinin sınavdaki durumu da bununla yakından benzerlik gösterir.
    sınav esnasında öğrenci stres altında, kısıtlı bir sürede, karşılaşabileceği olumsuzluklarla (bkz: baş ağrısı) (bkz: burnu akan bir öğrenci) (bkz: yazın iki saat direk güneş ışığı) vb. başa çıkmaya, bunlara hazırlıklı olmaya mecbur kalıyor. ki iş hayatında da her zaman izole edilmiş ortamlarda çalışmak pek olağan değil. hal böyleyken hem de uygulanbilirlik açısından en pratik yöntemlerden olan merkezi sınav sistemi hala en makul seçenek.
  • ösym'nin tamamen kalkması gerektiği bir türkiye olmalıdır başlık. kpss 2022 rezaleti sonrası sanıyor musunuz ki tek skandal sadece kpss'de yaşansın?
    üzgünüm ösym kapatılıp mülakatın olmadığı yeni bir sistem gelmedi. haklarımızın gasp edilmesinden sıkıldık yorulduk.
hesabın var mı? giriş yap