• hatta adana, mersin ve hatay'ın geri kalma nedeni diye de sorgulanabilir. komşusu antalya'dan çanakkale'ye kadar tüm sahil şeridinin deniz turizmi ile ünlenmesine karşın bu üç il deniz turizminde göz önüne çıkmamaktadır.
  • denizinin pis olması. merkezi yerleri geçtim, bp dedikleri şehir dışındaki denizde bile önümden yüzen bok geçti.

    son yıllarda düzeldiyse bilemem tabii.
  • yenge siken berdelcilerin baskın olduğu ortamda deniz kültürü?. güldüren başlık.
  • adana için bakımsızlık diyebilirim. çünkü hem yumurtalık hem karataş henüz turist çekecek bir yatırımla karşılaşmamıştır. yıllardır bu iki ilçe adana, osmaniye, gaziantep gibi illerden günü birlik yerli aileleri çekmektedir. belki de bu yüzdendir ki bu ilçelerde doğru düzgün bir otel skalası da bulunmamaktadır. gelen ziyaretçilerin özelliklerine göre daha çok ailelerin kalabileceği pansiyonlar mevcuttur. ayrıca yerleşim olarak da küçük ilçelerdir.

    denize girersin (temiz bulursan ne âlâ), mangalını yaparsın, çöpünü de sahile atarsın ve çeker gidersin. ayrıca -maalesef ki- buralarda kadınlar öyle 'bikinimin ipini gevşetip sırtıma kremi süreyim, şezlongda uzanayım' gibi hareketleri yapamamaktadırlar. gelen kitle genellikle ailelerden oluştuğu için denize atletle giren erkek ve entari ile giren kadın görürsünüz daha çok. dolaysıyla hayal edilen bir plaj görüntüsü verilememekte. kendisini rahat hissedemeyecek yabancı turisti geç, yerli turist neden gelmek istesin?

    mersin adana’dan daha şanslı. çünkü gerçekten turizm potansiyeli olan güzel yerleri mevcut. özellikle bazı koyları. otelleşme konusunda da adana'dan ileride fakat antalya'dan çok çok geride. denize giren kitle bakımından da adana'ya göre kadınlar daha rahat giyinebiliyorlar. fakat buralara ise ulaşım pek kolay değil. mersin merkezde denize girilecek tek bir yer var ve orası şu an arapların denizde şavurma yedikleri yer oldu.

    güzel bir yere arabayla gidilebilir ancak dışarıdan turist çekebilmesi için bu yerlere ulaşımın da kolay olması gerekir. silifke, gülnar, aydıncık gibi ilçelere en yakın havaalanı adana ve alanya.

    alanya’ya inenler neden bir de arabayla o kıvrımlı yolların çilesini çeksin ki? direkt alanya’da kalır. adana’ya inenler için silifke 164 km. hem yerli hem yabancı turist de direkt alanya veya dalaman uçuşları ile tatil merkezine ulaşabiliyorlar. belki silifke'de bir havaalanı olmuş olsaydı farklı olabilirdi.

    haa mersin için şöyle iyi bir tanıtım yapılsa, ünlüler filan gelse ve popüler mekanlar kazandırılsa mersin bu işi kotarabilir fakat bütün adana, osmaniye, hatay ve hatta konya ile karaman’dan gelecek yığınla yerli turist ile oralar da artık gidilmez olabilir.

    hatay için ise bir bilgim yok.

    edit: imla düzenlemeleri ve eklemeler.
  • denize girecek en yakın yerin 30 km olmasıyla ilgisi yoktur. izmir'de de en yakın yer 40-50 km ona bakarsan.
    deniz turizmi açısından türkiye'nin en hakkı verilmemiş şehridir. antalya mersin'den 2 kat güzelse rağbet bakımından da 500 kat önde. ki bana göre arada öyle iki kat güzellik farkı yok aynı doğa aynı deniz. mersin varken zamanında antalya'nın parlatılma sebebi de antalya merkezde denize girilebilir olması ve antalya ilçelerinin daha güzel olması olabilir, mersin'in ilçelerinde bir şey yok ama yemek kültürü, tarihi, dokusu vs üzerinden gideceksek mersin antalya'dan daha önde diyorum.

    mersin ayrıca tarihiyle coğrafyasıyla kültürüyle, sana sunduklarıyla en güzel 5-10 şehirden biridir mesela ama kime sorsan ilk 20'ye bile sokmaz. ben içinde yaşayan insanlardan bağımsız değerlendiriyorum tüm bunları. bu kadar güzel olup da bu kadar geri planda olan türkiye'de başka şehir yok.

    edit: ne denizin pisliği ne ulaşımın zorluğu bunların hiçbiri sebep değil. zamanında mersin öne çıkarılmamış, reklamı yapılmamış, yatırım yapılmamış, sebep bunlar işte zorlamayın. kaş'tan antalya' ya gidene kadar akşam oluyo mersin'in denize girilecek yerleri mi uzak geliyo :) pislik ise devletin çözemeyeceği bir şey mi? ki pis olmayan bir sürü güzel yeri de var. mersin öne çıkarılmamış işte bu kadar basit. ya da zamanında antalyalıların lobisi güçlüydü fark ondandır, o konuları bilemeyeceğim.
  • dünyanın en basit sorudur. analiz kasmak kadar abes bir şey yok.
    elbette özelde mersin, genelde bölge insanıdır.

    o insanlar memleketlerini, yaşadıkları şehri sevseler kıyıların o şekilde tahribatına izin vermezlerdi ve mersin deniz turizminde iyi bir yer sahibi olurdu.

    doğal olarak elinizde bu sahil şeridi olduğuna göre, başka nasıl bir sebep olabilir ki?
  • chp ile baslayip mhp ile son bulup surekli yap,yik dongusunun olustugundan dolayidir. antalya ile kiyaslanmasi da sacma mersin de yasiyorum turizm olmamasini devlet bile aciklayamiyor.
  • yamulmuyorsam zamanında alınan mersin, adana ve hatay’ın sanayi bölgesi ilan edilmesi kararından kaynaklanan.
  • cevap basit. güneydoğu anadolu’dan göç eden eşek sikici mezopotamya fistanlıları. bu kavim gittiği her yeri sikip bırakmakla ünlüdür.
  • en büyük sebebi:

    (bkz: antalya mersin yolu)
hesabın var mı? giriş yap