• kendisine taxi driver'daki travis bickle karakterinin hayat görüşünü endekslemiş, doğma büyüme izmitli bir insandır. lise yıllarında sıra arkadaşım olan işbu mert yıldız kişisi fevkalade müzik ve sinema bilgisine sahiptir ve bana çok şey öğretmiştir. tuhaf bir insandır, kendisi için en uygun tanımın şerefsiz olduğunu düşünür. bence gayet de şerefli bir insandır; ama işbu entry'yi "bana şerefli dedi! çabuk silin o entry'yi!" diye sözlük yönetimine şikayet etmeyeceğinin garantisi yoktur.
  • şu sıralar kendini alkole vermiş olan manyak.böyle giderse dünyada bi jan düşmanı daha eksilecek içimin yağları eriyecek.ayrıca (bkz: h jan kardeştir ayrım yapan kalleştir)

    istek üzerine edit:aslında kendisi son derece yakışıklı,bilgili,kültürlü,güçlü kuvvetli,zeki bir makine mühendisidir yakında kendi işini kuracak kadar da yeşil kağıt sahibidir.
  • ilkokul arkadasimin ismi ve soyismi...
  • 80 doğumlu olan bu müzik dehası artık istanbulda yaşıyor .
  • bundan böyle en çok yakıştığı yerde olan adam.

    (bkz: deli kasap)
  • galatasaray u16 takımında forma giyen 1995 doğumlu savunma oyuncusu. geleceğin aslanı.
  • istatistiklere hakim bir diken.com.tr yazarı.
  • diken.com.tr'de bir yazısına denk geldim. muhtemelen diken'de okuduğum en kötü ve en fazla yanlış bilgiler içeren yazıdır. bu arkadaş götünden bir modelleme yapmış ve hdp'nin barajı geçmesi durumunda akp'ye yarayacağını göstermeye çalışmış. yazık, gerçekten yazık. bilgi ancak bu kadar çarpıtılır.

    verdiği tablolar tamamiyle yanlış ancak sadece şu hesap bile ne kadar kötü niyetli hazırlandığının kanıtı gibi.

    akp'nin %41 oy alması ve hdp'nin baraj altı kalması durumunda hdp'nin kazanacağı milletvekillerinden 27'sinin akp'ye gideceği. 30'unun ise chp ve mhp'ye gideceğini bulmuş. bu hesabı yapabilmek için troll olmak bile yetmez.

    neyse ki böyle rezil insanların insanların sıçmıklarını ciddiye alacak insanlar pek yok.

    edit: yazar kendisi de bir tweetinde basitleştirilmiş bir analiz olduğunu söylemiş. yani art niyetli arkadaş oy oranlarına göre millet vekili dağılımı yapmış. böyle tiplerin analizleri ciddi diye bildiğimiz bir haber sitesinde yazı olarak yayınlanabiliyor.
  • decision tree isimli bir tablosuyla piyasada beliren bir başka şahika. milli seküler tefekkür çevrelerinde coşkuyla karşılanan ve bir anda yöresel bir aynştayn haline gelmesini sağlayan analizi şu.

    özet geçersek, "ya hdp-akp koalisyonu olursa, bak söylüyorum -bilimsel şekilde, çünkü ben egzellen tablo yaptım, böylece bilimsel oldum ve tarafsız- o zaman ne yapacaksınız?" bakın çok enteresan farkındaysanız bazı şeyler sürekli başa dönüyor hahaha. lan olm koalisyon yapılma gibi bir tehlike varsa herifler zaten baştan yapardı.

    sandalye sayısına bakarsak şu an akp'de halihazırda 312 var 29'da hdp'de, 341 eder ve bu başkanlık sistemine yeten 330'dan büyük. yani bir egzel değil tabii ama şöyle formül:

    312+29>330

    işte gördüğünüz gibi sıradan ve ortalama bir zekaya sahip bir düz adam olan ben bile söz konusu analizi resmen üç ya da dört saniye gibi bir sürede dağıttım ya.

    halbuki şu yazıyı yazmış bir kişiden daha az saldırgan ve haliyle daha az politik ve de dünyanın ekseni etrafında dönmesini sağlayan tek kuvvet olan ekonomi üzerinden daha saygıdeğer analizler kasması beklenirdi. ama olmuyor, olamıyor. nedeni için lütfen tıklayınız ---> (bkz: ortadoğu)

    ayrıca kendi dediği üzere madem "herkesin aklı siyasette; yavaş yavaş öldüğümüzü görmüyoruz!" (sonuna iki tane daha ünlem koysaymış daha bir hararetli olabilirmiş aslında) ne diye politik ön yargılarımızla zırvalamak yerine önümüzde halihazırda "beni görün amk" diye bağıran ekonomik veriler üzerinden fikir yürütmüyoruz ki. mesela düşük yoğunluklu olduğu söylenen bir savaş ortamının kaç milyar dolarlık bir paraya mal olduğu ve gelecekte kaç milyar dolara patlayabileceği gibi biz vergi veren insanlara acımasızca giren net ekonomik datalar üzerinden düşünerek başlayabiliriz.
  • tahminimce seçim sonrası diken'den yeni şafak'a geçmeyi planlayan yazar. baktılar ağrı mağrı tutmuyor, bir de böyle yöntemler deneyelim dedi gizli akpliler.

    arkadaş akp geçen seçimde yüzde 49 almış. kaç milletvekili çıkarmış? 326. eğer hdp geçen seçime bağımsız değil de parti olarak girseydi ve 1 oy bile fazla almadan aynı oy oranıyla seçimi kaybetseydi kaç olurdu? 326+36=362. peki bu arkadaş aynı oy oranı ile akp'ye bu seçimde kaç milletvekili çıkartmış? 313. hem de dün yaptığı yanlış hesaptan sonra bugün düzelterek koyduğu tabloda. oyları gerizekalıca tüm türkiyeye eşit dağıtırsanız bu vatandaşın tarzında yapılan hesaplar doğru çıkabilir. ya da bu vatandaşın yaptığı gibi hdp'nin oyunu yüzde 0'a dayayıp chp ve mhp'ye toplam yüzde 51'e gelecek şekilde oy dağıtırsanız akp 311 miletvekili çıkartıyor. ama oyları chp+mhp'nin yüzde 1 bile almadığı, yani vekilliklerin toptan akp'ye gideceği illere verirseniz gerçek hesap ortaya çıkar. o hesapta da akp 1 yıl önce aldığı gibi yüzde 45 oy alsa ve hdp oyunu yerel seçimlere göre hiç arttırmayıp yüzde 6'larda kalsa(yani akp'ye olabildiğince az beleş mv gitse) bile akp 327 civarında milletvekili çıkartıyor. bu arkadaşın hesabı 287. aradaki 40 milletvekilinin hesabını nasıl yapmış, merak konusudur.
hesabın var mı? giriş yap