• jacques doillon 'un yönettiği 2013 tarihli fransız filmi.

    başrollerde sara forestier ve james thierrée oynuyorlar. fransızcası anladığım kadarıyla "güreş seanslarım" anlamına geliyor, uluslararası film piyasasındaki ingilizce ismi ise "aşk savaşları" ama bu çok zorlama olmuş, fransızca ismi gayet güzel. zira sürekli didişen, birbirlerine düşük dozda şiddet uygulayan iki aşığın güreşvari başlayıp sonrasında tutkulu sevişmelere dönüşen mücadelelerini anlatıyor.

    bu nedenle film bizde dvd olarak çıkarsa önerim "dövüşerek sevişenler" olmalı. öyle aşklı, maşklı bir isim zorlama olur.

    genç bir hatun babasının cenazesine katılmak üzere kırsaldaki memleketine döner. daha önce aralarında bir yakınlık olduğunu anladığımız tam bir doğa adamı olan komşusuyla yeniden yakınlaşmaya başlar. lakin bu yakınlaşma kısa sürede hırlaşmaya, güreşle başlayıp zaman zaman ciddi acı veren sert vuruşlara kadar ilerler. ikili sürekli artan bu cinsel gerilimi bir tür ritüele dönüştürürler.

    kafka´dan ve cézanne´ın bacchanal (aşk savaşları) adlı tablosundan esinlenen yönetmen jacques doillon, bastırılmış sevgiyi, amigdalanın baskın olduğu bir zihin ve şiddetle yoğrulmuş ilkel cinsellik ile birleştirerek çarpıcı bir dram yaratmış.

    vıcık vıcık çamur içindeki sevişme sahnesi epey akılda kalıcı, bunu belirtmeden geçmek istemedim. afişte de kullanılmış zaten.

    http://www.imdb.com/title/tt2634394
hesabın var mı? giriş yap