• "aşk"ı nasıl algıladığınız ve tanımladığınıza göre yanıtı değişebilecek soru.

    "uzaktan sevmeler"in norm olduğu dönemlerde engel olmamıştır. belki eskiden "tüketilen" aşklar yoktu ya da sayısı az idi şimdiye göre. bir kez gördüğü kişiyi, başka şehirlerde, ülkelerde de olsa sevmeye devam etmek "normal"di.

    ama şimdi farklı kabuller var hayatımızda. "aşkın ömrü üç yıldır" diyenlerin devrindeyiz. bugün aşık olup yarın şu veya bu sebeple o insandan uzaklaşan, hatta sevgisi nefrete dönüşen insanların sayısı, "ömürlük aşk" yaşayanlardan daha fazla. buna dayanarak "mesafe", aşka engel olan (oluşmasını engelleyen) ya da aşkı azaltan, bitiren faktörlerden biri olarak karşımıza çıkıyor.
  • gözden uzak olan gönülden de uzak olur.

    yıllar geçtikçe atasözlerinin uzuuun bir tecrübe sürecine dayandığını ve istisnasız hepsinin büyük oranda doğru olduğunu görmeye başladım. uzak mesafe ilişki olmaz olsundur. he 5-10 yılını birlikte geçirmişsindir, ikiniz de birbirinize bakınca gözlerinizin içi ışıl ışıl oluyordur ve sonra ekmek parası için biriniz bir süreliğine ayrı düşer falan. bu şekilde olabilir ama başka türlü olmaz zannımca.

    şu muhabbeti çoğumuz duymuşuzdur: "abi kız bi' gitti. iki ay sonra geldiğinde sanki yolcu ettiğim kız o değildi" ya da: herif bi' gitti döndüğünde ne yüzüme bakar oldu, ne elimi tutar oldu" vs. kısaca durum bu...

    giri promosyonu olarak da bunu bırakıyorum buraya: erkin koray-mesafeler
  • şahsımca değildir. eğer ki gerçekten seviyorsan mesafe sadece bir kaç harften ibarettir.
    kendimden örnek vermek gerekirse şu an hayatımda olan insanla 7. yılımıza gireceğiz. ama hep uzaklardayız yılda belki 20 gün anca görüşüyoruz ama birbirimize sadık kalabildik. çünkü insanların ne kadar kötü olduğunu gördük. aşk ilk günkü gibi kalmaz elbet ama bir yerden sonra herkeste mantık işlemiyor mu zaten? anne babalarınıza bakın. hangisi aşkını ilk günkü gibi koruyor?
    aslında önemli olan sadık kalabilmek ve birbirimizin kıymetini bilebilmektir. sonrasında mesafeler bok yesindir.
    2022 editi: 2021 eylül’de evlendik sözlük :) varsa bir maşallahınızı alırız.
  • gözden ırak olan gönülden de ırak olur sözünün doğruluğunu test edip, onaylamış biri olarak engeldir dediğim sorunsal.

    bir kere ortadaki mesafeden dolayı kaynaklanan sorunlar şöyle:
    - iletişim kopukluğu
    - farklı sosyal çevrelere sahip olma ve birbirinin sosyal ortamına nadiren girildiğinden dolayı hayatların farklılaşması.
    - yukarıdaki maddeye ek olarak yine sevgilinin ortamına hakim olamamadan kaynaklanan kıskançlık, paranoya.
    - e yani şimdi yalanlamaya gerek yok malumunuz bir ilişkide aşk pasta ise seks kremasıdır. bu durumda nadiren gerçekleşen doğa olayı tandansında yaşandığı için zamanla bu durum kabak tadı veriyor. tutku yoksa yürümez o iş.
    - bir de yorucu be. aman sen git, o gelsin falan ne bileyim.

    tabi bunları aşabiliyorsanız ne mutlu size.
  • uzak mesafe ilişkisi yürütmek zordur. ama bana göre aşkın en güzel halidir. sürekli hayal kurarsın. ona sımsıkı sarılmayı, elini tutmayı, avuç içlerinden öpmeyi istersin. her gece bunların hayaliyle dalarsın uykuya. hayali bile mutlu eder seni. o üzgün olduğunda sen ondan iki kat daha fazla üzülürsün. o ağladığında gözyaşları asit olarak akar içine. yanında olmayı, gözyaşlarını ellerinle silmeyi istersin. çünkü bilirsin; orada olsan, koşup yanına gidip yüzünü avuçlarının içine alsan, dudağının kenarında oluşan çizgiden öpsen geçecek hepsi. ama yapamazsın. mesafeler engel olur onun yanında olmana. onunla uyuyup onunla uyanmak istersin. uyurken onu izlemek, yüzünün her milimini ezberlemek, ağladığında onu göğsüne yatırıp saçlarını koklayıp öpmek istersin. hayali bile bu kadar güzelken gerçeğinin nasıl muhteşem olacağını düşünürsün hep. sözler verirsiniz birbirinize. kıskançlık krizleri olur hep. sen onu göremezken onu tanımayan insanların bile onu görmesi yakar canını. bir iki saat haber alamasan başına bir şey mi geldi acaba diye düşünüp yiyip bitirirsin kendini. yanında olsan koruyup kollarsın onu. kimsenin üzmesine izin vermezsin. ama ondan yüzlerce kilometre uzakta elinden gelen tek şey bunların hayalini kurmaktır. eğer iki taraf da birbirine aşıksa mesafeler hiç sorun değil. mesafe dediğin nedir ki? bir bilete bakar. önemli olan kalplerin arasında mesafe olmaması.
  • tanım; yüzyıllardır ilişkiler üzerine sorgulatan soru cümlesi...

    şöyle ki; ortada yaşanmışlıklar, beraberce geçirilmiş uzun zamanlar varsa engel değildir.
    beklersin. zaten teknoloji sayesinde dokunamasan da birarada olmayı becerebilirsin...

    ancak; ilişkinin başlangıcından beri hep uzaklık/mesafeler varsa o iş yürümez evlat... evet.
  • evet.
  • meral akşener engel midir diye okudum. bu günlük bu kadar internet yeter.
  • her iki açıdan da engeldir ister maddi ister manevi olsun
hesabın var mı? giriş yap