• gün itibariyle tekder tarafından 2008-784 sayılı 7059 no ile tbmm'ye sunulan yasa teklifi.
  • bence muhtesem bir oneri. ne demis yusuf ozcan: "birçok öğrenci sadece kısa dönem askerlik uygulamasından yararlanmak için üniversite okuyor." valla askere gitmemek icin akademik kariyer fenomeninin farkindaydim da sirf kisa donem askerlik yapmak icin universiteye gideni ilk kez duyuyorum. ulan kim o zaman bu asker doganlar diye dusunurken ufka daliyorum. gozume sinek kaciyor, butun karizma dagiliyor.
  • ileride bu konunun gündemi meşgul edeceği oldukça açık.ancak özellikle bu dönemdeki gündemin oldukça yoğun olmasının yanı sıra kanun tasarısının henüz bugün itibariyle tbmm'ye sunulmasından dolayı bir açık oturum programının ana konusunu oluşturacak nitelikte değildir.anladığım kadarıyla yök'ün düşüncesi 4 yıllık lisans programının yükünü biraz olsun azaltmak.zaten yök başkanı'nın daha önceden belirttiği üzere herkesin üniversite okumasına gerek yoktur.elbette ki bu benim önermem değil.yine de bir bakıma ortalıkta dönen durumun bir analizidir.ancak yök başkanı'nın bu önermesi üniversitelerin özelleştirilmesi ilkesiyle bir bağdaşma niteliği taşıdığından dolayı acımasızca eleştirebilme konusunda bir beis göremediğimi vakur bir edayla beyan ederim.

    gündemi işgal eden konuya gelecek olursak yök'ün düşüncesinin tutarlı olduğu gözden kaçmamıştır.nitekim genelkurmay başkanlığı'nın bu konuda ne düşündüğünü tahmin edebiliriz.şahsen ben buna yanaşacaklarını düşünmüyorum.muhtemelen 4 yıllık bir üniversite programından mezun olup askerliğini kısa dönem olarak yapan bir bireye haksızlık olacağını düşüneceklerdir.
  • inanılmaz güzel bir olay. yasalaşmasını sabırsızlıkla bekliyoruz.
  • meslek yüksek okulu mezunlarının (sanırım) 10 ay askerlik yapmasını öngören cümle. isyan ettiren cümledir aynı zamanda. 6 yıl tıp fakültesi okudum, kimse sormadı kısa dönem mi istersin uzun dönem mi diye! sınava bile sokmadıları hatta. herkes 12 gün sınav sonucu bilmem ne beklerken ben ayın 1inde direk samsuna gittim. orda da bir ay durdum doooooğru kıtaya. toplam 12 ay askerlik.şimdiiiii iki yıl oku 10 ay askerlik yap fikri nasıl isyan ettirmesin beni. 4 yıl fazla okudum diye bana ceza mı şimdi bu yani! bedelli askerliğe ne kadar karşıysam buna da o kadar karşıyım!bitti!
  • meslek yüksek okullarına ilgiyi artııracağı kesindir. böylece üniversite kapısında bekleyenlerin sayısı da bi nebze olsun azalacaktır. büyük bir heyecanla, geçmesini beklediğimiz yasa teklifidir.
  • üniversiteyi askerliği kısaltma aparatı olarak gören/bilen 4 yıllık okuyanlara büyük haksızlık olacağı ap açık ortada olan durum. sanki adam 6 yıl tıp okudu da, iki yıllık okuyanı başına profesor yaptılar...
  • üniversiteye sadece askerlik konusunda avantaj sağlamak için gidenlerin şiddetle karşı çıktığı konu.

    eskişehir'de anadolu üniversitesi sivil havacılık yüksekokulunun uçak elektrik-elektroniği bölümü (bkz: #8215669) 5 yıl (yanılmıyorsam) ve mezunları tekniker (2 yıllık sıfatını alıyorlar). bu durumda askerlik süresini eğitim süresine oranlayanlar bu durumu da göz önünde bulundursun.

    yatay*, dikey geçişler yerine bir de çaprazını koysunlar bu kısa dönem durumu olursa. hiç değilse 2 yıllığa* girebilenlerle yer değiştirirler, (boşuna oraları işgal etmezler); onların askerliği kısalır, bizler de doyamadığımız üniversitenin tadını çıkarırız.
  • türban konusunda yapılan anayasa değişiklikleri ile aynı döneme rastlayan kanun teklifi. arada kaynamadan meclisten geçmesini ve binlerce insanın yüzünü güldürmesini umud ettiğimiz olay.
  • gerçekleşirse mayıs ayında istanbuluma beni beni ona kavuşturacak şeydir. umarım olur.
hesabın var mı? giriş yap