aynı isimde "messiah" başlığı da var
600 entry daha
  • --- spoiler ---

    bir şey olacak diye 7. bölüme kadar geldim hala bir şey olmadı.

    bi suyun üstünde yürüdü
    bi birden kayboldu
    bir de papazın kızına yürüdü.

    6 bölümde bunlar oldu, 7. bölümü izlemedim. muhtemelen bu bölümde de bir şey olmayacaktır.

    zaten mesihten çok papazın ailesini izliyoruz, mesih başrol ama aynı zamanda yan karakter rolünde hep.
    --- spoiler ---
  • bir diziden hayatın anlamını, gerçeği, ilahi mesajı falan bekliyorsanız baştan söylüyorum zaten izlemeyin. hatta şimdi kalkın camdan atlayın. dizi lan bu. netflix'te.

    ama iyi bir senaryo, derinlikli karakterler ve ustaca kurgulanmış bir hikaye arıyorsanız kesinlikle tavsiye ederim.

    bu dizi, günümüz dünyasına, insanlığa hatta uluslararası ilişkilere yönelik çarpıcı bir yapım. devamı gelir mi, nasıl biter bilmiyorum. devamında yüzlerine gözlerine bulaştırmaları da çok olası çünkü bu tarz kurguların en büyük sorunu finali tatmin edici bir şekilde sunabilmektir ama en nihayetinde hepiniz atiye falan izleyen insanlarsınız ne bu artislik?

    izlenir.
  • bu diziye laf atan recep ivedige bakabilir.

    dizinin aslinda vermek istedigi mesaj o kadar derin ki buraya yazmaya kalksam sayfalar dolusu yazi cikar

    ulkelerin olaylara nasil yaklastigi
    insanlarin caresiz kaldiginda kolayca yonlendirilebilecegini
    dinin nasil suistimal edilecegini
    ...
    mesih bekliyorsaniz (bkz: hazan mezarci) neyinize yetmiyor ?
    evet dogrudur menejeri ile gorustum (bkz: hamit altintop) maddi sikintilar cektigi icin basrol oynadi

    flim ekibi (bkz: adidas keko kreaksyon) gostermis olup (bkz: varsa sekerin patlatalim sekerim)’e baglayarak bagcilara selam cakmistir.

    ulan flim boyunca hamitin gotune baktim bu kadar mi celimsiz bir got vucud olur !!

    edit: ulan durun pasif degilim allahin azgin eksi pasifleri
    bos durmaya gelmiyorsunuz
  • final bölümünü izledikten sonra hakkında bir daha yazacağım. 9 bölüm boyunca beni etkileyen dizi diye yalandan bir tanım yapayım. dizi tanıma pek de ihtiyaç duymuyor zira.

    tüm semavi dinler tarihi boyunca gelen peygamberlere "sihirbaz, düzenbaz, şair, dolandırıcı" gibi yakıştırmalar yapılmış. inananlar savunup peşlerinden gitmiş inanmayanlar da eleştirmeye hakaret etmeye devam etmişler. ve uzunca süre kimi inandığı için kimi de inanmadığı için canından olmuş. işin bu tarafı "dizi boyunca acaba mesih mi şarlatan mı diye düşündürüyor" diyenler için tam da bunu işaret ediyor işte.
    toplumlar fakirleştikçe, azdıkça, zalimleştikçe peygamberler, kutsal kitaplar gelmeye devam etmiş. dizi bu açıdan şu an süregelen dünya düzenini ve insanların çaresizliğini binlerce yıl öncesinden günümüze iyi taşımış. çünkü, insanın var olduğu yerde ihtiyaçlar değişken, bir o kadar da kadimdir. inanıp inanmamak tamamen size kalmış. o an ihtiyacınız ne ise onu seçersiniz.

    diğer açıdan cast çok başarılı, kurgu iyi. bazen kopmalar yaşansa da genel olarak tempoyu kaybetmiyor.

    tavsiye ederim.
  • o degilde eva denilen karinin gogusleri cucuk gibiymis ya la, pompa sahnesinde utancindan sutyen takmis kari.

    konuya gelelim, dizi cohgzel, hem ortadogu hem amerikada bagnaz insanlarin nasil akil hastasi zeki bir insanin pesine takilabileceklerini cok guzel anlatmis.

    kime gonderme oldugunu anladiniz siz onu.
  • diziyi götlerinden izleyen düşük zekalılar gelmişler yorum kasıyorlar. bir de demişler ki dizi dindarlara hitap ediyor. iyi güldüm. inançsız biri olarak beni kendisine çekmeyi fazlasıyla başarmış bir yapım. durağanlığına rağmen fazlasıyla sürükleyici. verdiği mesajlar da çok hoşuma gitti.

    ilk sezon itibari ile dizi bir çok mesaj vermekte ancak bunlardan biri "tanrıya inanın!" değil.
  • çok yavaş, izlerken zorluyor, yoruyor, keyif alamıyorum, alana iyi seyirler.
  • bildiğim kadarıyla kuran’da mesih dünyaya dönecek diye bir şey yok. ilk 2 bölüm itibariyle zorlama ve dc comics tarzı gidiyor. du bakalım sonuna kadar izleyip öyle yorum yapalım.
  • peygamberler hakkında yaşadığı dönemler ve sonrasında akan nesiller boyu süregelen, "gerçekleştirdikleri doğa üstü şeyler mucize mi yoksa bir çeşit sihrin, ilüzyonun ürünü mü?"; "peygamber mi, yoksa düzenbazın ya da akıl hastasının birisi mi?" ekseninde gelişen insanlar arası muallakları ve bunlara dair kamplaşmaları senaryosuna başarılı bir biçimde yedirmeyi becermiş; insanların bazı şeylere gözleri ile tanıklık etseler dahi inanmamak adına ne denli büyük bir direnç sergileyeceklerini izleyiciye etkili bir biçimde yansıtan; inandığını söyleyenler arasından çoğunun inançlarının aslında ne denli kırılgan, ne denli kendi çıkarlarına endeksli, ne denli bencilce bir yapıda olduğunu, dizinin neredeyse ilk bölümünden son bölümüne dek karakter geçişleri ve olay akışları aracılığı ile gözler önüne seren; kısacası inanç, din ve insan arasındaki ilişkiyi sosyolojik ve psikolojik boyutları ile ele alan başarılı bir ayna çalışması olmuş, messiah.

    birleşik devletler ve israil'e, başta ortadoğu olmak üzere dış politikaları üzerinden bu kadar sert eleştirilerin getirildiği, bunun yanında mezhep çatışmaları ile kendi kendini bölüp parçalayan islam coğrafyasının da içinde bulunduğu aptallık ve çelişkileri gözler önüne seren amerikan yapımı başka bir dizi ya da film izlediğimi söyleyemem.
    dizinin,bu yönüyle de oldukça cesur ve dik bir duruşa sahip olduğunu belirtmek ve emeği geçenlere haklarını teslim etmek gerekir.

    yazının burasından sonrası spoiler içereceği için, diziyi izlemek isteyenlere okumamalarını tavsiye ederim.

    al-messiah karakteri, dizinin neredeyse başından beri insanlarca kendisinin değil, dediklerinin merkeze alınması gerektiğini belirtmesine ve insanların, onun söylemleri üzerine düşünmelerini istediğinin altını ısrarla çizmesine rağmen, inandığını söyleyen insanların, baş karakterin mucize olarak ortaya koyduğu şeyler üzerinden bitmek bilmeyen tartışmaları benzer bir ısrarla yürütmeleri ve al-messiah'a dair neredeyse bütün herşeyi ya eğlencelerine ya da kişisel sorunlarının çözümlerine ortak etmeleri yönünde sürekli bir motivasyon geliştirmeleri, anlamdan çok şekle odaklı günümüz inanç dünyası ile oldukça uyum gösteren bir açı oluşturmuş.

    pederin, kendini sürekli ön planda tutmak ve başarılı bir şeyin altına bizzat imza atanlardan olmak yönünden gelişen egoya bulanmış tavrı ile djibril karakterinin dizinin en başından beri varlığını koruduğu o saf ve gerçek inanç arasındaki farkı görmek zor değil.

    dizi bu yönüyle en büyük eleştirisini, inançsızlardan çok inandığını sananlara getirmekte aslında.

    kendi içimize bakalım.

    inancını kimseyi ötekileştirmeden, kendini o inançsızların ya da başka şekilde inananların üstünde konumlandırmadan yaşayan ve inanca dair tartışmaları küfürsüz, hakaretsiz kıyametsiz sürdürebilen kaç kişi var?

    şu dizide bile, hristiyanlıkta babasız doğan isa inancından gelen "isa, tanrı'nın oğludur" kısmına takılıp, dizide konu edilen onlarca makul eleştiri ve tavsiyeyi kulak arkası eden nice insan olduğuna adım gibi eminim.

    inançlısı da, inançsızı da dinlemekten, anlamaya çalışmaktan o kadar uzak bir konumda ki, işte insan en çok buna üzülüyor.
  • cıa reklamı uyduruk dizi.

    --- spoiler ---

    mülakatta yargı dağıtan süper ajanın, kafade garsona uluslararası ilişkilerde çalışıyorum diyerek açığa çıktığı fantastik dizi.

    bir de türkiye bomba patladı diye ülkemizi kotuluyorlar. adamlar reklamı biliyorlar hakkaten.

    --- spoiler ---
497 entry daha
hesabın var mı? giriş yap