• (bkz: the metal)
    http://www.youtube.com/watch?v=qr7u1hihxfa

    edid: başlık başıma kalmış ama ben cevabı verdim gençler raad olun.
  • (bkz: olur öyle)
  • zaman zaman neden hep eskileri dinliyorum diye düşünerek hali hazırda gerçekleşmeye başladığını düşündüğüm durum.
  • ergenlik gazı dışında metal müzikle duygusal bağı olmayan ve yaşı biraz ilerleyip metal müzikten "sıkılınca" dinlemeyi bırakan her 'post-ergen'in sanrısı, ayrıca genel söylem olarak 90'ların ortasında beri sürekli olarak devam eden çöküş. bir türlü çökemedi gitti...

    stad konserleri yapabilecek gruplar azalmıştır evet bunun bir sebebi metal müziğin eski dönemlerdeki "popüler" durumunun kalmaması düşünülebilir.

    bunun dışında metal müzik, rock ve classic rock eğilimli olan dinleyiciler özellikle pek hoşlanmasa da, fazlasıyla incelmiş halde. sadece death metal içinde: melodic death, doom death, technical death, blackened death vb alt türler oluşmuş ve bunların da hepsinin neredeyse kendi özgü dinleyici grubu varken, mainstream sayılabilecek ve stad dolduracak bir grup çıkması zor eskiye göre.

    çöküşten ziyade bir olgunlaşma ve incelme durumu var denebilir bu bakımdan. metal = heavy metal değil artık. koca ve çok çeşitli, çok sesli, 'özel' bir müzik dünyası var artık.

    bonus: bir de bu sanıya katılma sebebi olarak yaş ilerledikçe çoğu dinleyicinin, gözlemlediğim kadarıyla, yeni gruplara ya aşırı ilgisiz kalıyor olması ya da açıktan küçümsemesi eklenebilir. sanki metallica, iron maiden veya manowar ilk albümü yayınlayıp dünya turuna çıkmış, stad doldurmuş gibi bir hava takınmak söz konusu.
  • cahillerin cahilce yorum yaptığı güya çökme. amına koyayım hadi anlamıyosunuz tamam da bari amınızdan götünüzden aptal aptal önermeler uydurmayın. gidin meshuggah dinleyin
  • metal türünün çöküş değerlendirmesi yaparken lamb of god örneklemi sunan kişi hezeyanı.

    lamb of god nedir allasen?
  • zamanı bir türlü yakalayamayan insan düşüncesi. "dünyada 40 yaşın altında iyi müzisyen kalmadı" gibi bir yanılgıyla sonuçlanır.
  • "metal müzik" tanımını duyduğum günden beri eksik olmayan geyik...

    duyduğumda 9 yaşındaydım, 12 yaşımda dinlemeye başladım.
    yaş oldu 34, iron maiden "stadyum" konseri vermeye geliyor yakın zamanda yaşadığım şehre...

    problem?
hesabın var mı? giriş yap