• filistinde taş atan çocukları bağrına basıp o taşa silahla karşılık veren israil ordusuna düşman kesilenlerin, yine taş atan protestocunun polis tarafından öldürülmesine sesini çıkartmayan şakirt sözüdür.

    filistinli'nin taşı mübarek de hopa'lı taş attı diye vurulunca ses çıkartmayalım öyle mi? yiyim sizin müslümanlığınızı, allah anlayışınızı...

    edit: bazı arkadaşlara biraz dokunmuş galiba. neymiş efendim filistinli çocuk yabancı bir askere taş atıyormuş, bu adam kendi polisine. daha kötü değil mi? benim kendi polisim kendi vatandaşını öldürüyor lan. yabancı ülke askeri değil bu. bu ülkenin polisi. niye gocunuyorsun bu kadar. taş attı diye vatandaşını öldürüyor. metin göktepe, engin ceber de bonus olsun size. her şeyi ateist-müslüman ikilemine sokmayın. metin lokumcu o taş atan filistinli müslüman çocuk kadar insan. anlatabiliyor muyum? filistinli çocuk için gözyaşı döküp de kendi vatandaşı öldü diye "oh olsun gominist işte" diyen adam da bir aynaya baksın müslümanlığından önce insanlığını sorgulasın.

    edit 2: başlık başıma kalmış !

    edit 3: listeye mehmet ayvalıtaş, ethem sarısülük ve ali ismail korkmaz'i da ekleyebilirsiniz. simdi anladiniz mi ne demek istedigimi ?
  • işgal altındaki bir ülkede, tamamen haksız yere ve tamamen silahlı şiddete uğrayarak yaşama hakları ellerinden alınarak asimile edilmeye çalışılan bir halkın direnişiyle, icraatleri beğenilmeyen bir hükümeti protesto etmeyi aynı kefeye koyan andavalların içinde bulunduğu durum.
  • uygulanan baskı ve faşizme duyarsız kalmak bir tarafa, bunu görmeyecek kadar mal olmaktan bin kat daha iyi olan durum.
  • orospu çocuklarını anlayamamaktır... öyle ya öldürüldü diyenler sığırsa! öldürülmedi lan kendisi öldü diyenlerde orospu çocuğudur! malum seviyemiz bu!

    arkadaşım sizin kafanız mı güzel? neyin peşindesin anayasal hakların var izinsiz göster yapma hakkın var! polisin bu anayasal hakkını gasp ediyor şiddet yolu ile beni uzaklaştırıyor ben uzaklaşırmıyım? bu gerici faşist iktidara hopayı bırakırmıyım? bırakırsam tarih bana hesap sormaz mı? orospu çocukluğunun alemi var mı?

    bugün mavi marmara ile övünenlerin 1970'lerde filistinde israil ile devrimcilerin çatıştığını unutuyor o bambaşka bir konu zaten!
  • bunu diyen hayata dönüş operasyonları için de teroristler kendini yakıyor diyordu...

    be insafsız, orada mıydın? sana nasıl aktarıldıysa o kadarını biliyorsun. polisin şiddet uygulayıp uygulamadığını bilmiyoruz, kalp krizinden mi öldüğünü, darptan mı öldüğünü bilmiyoruz, ilk önce şiddete başvuranın polis mi, eylemci mi olduğunu bilmiyoruz. bildiğimiz tek şey, o öğretmenin oraya "su herkesindir" diye geldiği ve öldüğüdür. bunun dışındakiler, şu an belirsizdir. ancak belli bir şiddet sonrası öldürülmüş olma ihtimali yüksektir.

    ayrıca kendinden farklı düşünen insanlara bölücü yaftası yapıştırmak da ayrı bir acizliktir.

    uzun uzun yazmak istemiyorum, son olarak einstein'dan gelsin:

    önyargıyı parçalamak, atomu parçalamaktan zordur.
  • şimdi şöyle birşey var: http://www.youtube.com/watch?v=akwuhewn2eo

    burası ingiltere. o adam ingiltere bakanı, o kadın bir çevreci. kimse götüne cop sokmuyor, ağzına biber sürmüyor. sadece bir uyarı alıyor ve yaptığı "düşük seviyede suç" olarak nitelendiriliyor.

    bir de türkiye'de yapsa ya o hareketi. hehey yavrum bir yapsa da hakkında; "leila deen öldürüldü diyecek kadar sığır olmak" başlığı açılsa.

    tomruk cümlelerine bir yenisini daha eklediniz lan, hadi aferim.
  • teröriste sayın diyen, dağa çıkan, askere, vatandaşa silah sıkan vatan hainlerine yönelik yapılan eylem ve gösterilere hiçbir şekilde karışmayan hükümetin çift karakterliliğinin sonucu öldürtülmüştür. vatandaşın bir terörist kadar değeri yok mu
  • (bkz: şakirtlerdeki yüzsüzlüğün verdiği dayanılmaz hafiflik)

    (bkz: şakirtlerdeki çifte standart anlayışı)

    (bkz: şakirtlerdeki kuran bilgisinin yetersizliği)
  • eziklik, omurgasızlık bu derece alıp başını gitmişken olayın yaşandığı saatlerde arayıp haber almış biri olarak iyi dinleyin! olayı haberlerden duyduktan sonra hemen bölgede yaşayan arkadaşımı aradım. arkadaşımı yıllardır tanırım inanın bu derece moralsiz ve mutsuz olduğunu hatırlamıyorum. metin lokumcu'nun ölümünün nedeninin gaz olup olmadığını sorduğumda sadece gaz değil dedi ve ekledi; "tazikli su sıkılmasının ardından arkasından jop vuruldu ve o esnada kalp krizi geçirdi" dedi. şimdi haberlere baktığımda da zaten göğüs kafesinin kırılmış olduğunu okuyorum. bu durumda o polisleri kahramanlaştıranlar suyuna, derelerine ve çayına sahip çıkmak isteyen, taleplerini en doğal şekilde protestoya dönüştüren hopa halkına bölücü diyen arkaşlar bir kez daha düşünsün. en azından gayret etsin.
hesabın var mı? giriş yap