*

  • baba hakkı haricinde katıldığım önerme.

    yoklukta futbolcu olmak kolaymış, şu anki ben 192 boyum, atletik yapım, çizgili kaslarımla bir sezonda 138 gol atardım.
  • kendilerini devasa yapan şey karakterleridir. üçü de camialarının ötesinde de aynı saygı ve sevgiyi görmeyi hak ederler...

    bu arada (bkz: lefter küçükandonyadis)
  • üç büyük takımın üç büyük futbolcusu. genel olarak tüm futbolseverlerin sevdiği futbolcular. kıyas kabul edecek durumda değiller. zira çıplak gözle izlediğimiz futbolcular değil.

    bu başlık altında kanaat getirdim ki bazı beşiktaşlılar sadece tineri koklamıyor. bu kafaya ulaşmak için sadece damardan almak bile yetmez.

    (bkz: #80002819)

    bak yukarıdaki entryde demiş ki hakkı yeten hariç katıldığım önerme. hakkı yeten 1910 doğumlu arkadaşım. neye göre katılmıyorsun canlı mı izledin adamı? bir de demiş ki 192 cm boyum, atletik yapım olsaydı 138 gol atardım. o dönemde atletik yapılı 192 cm insan olmadığını düşünmesi de ayrı bir tiner konusu. sanıyor ki şimdiki futbol zekasını o günün şartlarında uygulayabilecek. yemin ediyorum bu kadar beşiktaşlı olmanız bize eziyet ya.
  • olum delinin biri bi taş atıyor kırk akıllı çıkarmaya çalışıyonuz he deyin geçin lan.
  • deden niye olamamış o zaman
  • çok afedersin de, messi'yi ronaldo'yu zidane'ı, o soktumun cm oyunundan istediğin futbolcuyu al, bu adamların dönemine götür, balçık sahalar, kasap rakipler vs, ilk maçın sonunda hüngür hüngür ağlayarak kaçarlar ulan.

    sistem yok, taktik yok, istatistik yok, "çık sahaya gol at" adamlar da çıkıp atmışlar. siyah beyaz görüntülerden seyrettiğim kadarıyla, metin oktay dediğin adama, bu zamandaki paslar gelse, bu kadar korunsa faulden, arkasındaki ekip bu kadar profesyonel olsa, 40 golden aşağı düştüğü sezon "satalım bunu artık yeaaa" geyiği başlardı.

    not: baba hakkı ve lefter'in görüntülerini izlemedim, izleyemedim, ama metin oktay'dan aşağı kalacaklarını sanmıyorum, takımcılık yapmış olmayalım.
  • efsaneleri efsane yapan şey, kendi jenerasyonlarına attıkları farktır. o jenerasyonun en iyileri olmalarıdır. ben onların döneminde olsam 138 gol atardım diyen kardeş, sana kendi jenerasyonunda halı sahada maç bile yaptırmazlar. seni büyüten insanlar, teknolojiler ve imkanlarla bu adamlarınki bir değildi. sen bunların zamanında olsaydın sözlükte değil, kahvede sallıyor olurdun.
  • (bkz: yaw he he)
  • herşeyde olduğu gibi futbolda da evrim ve birikimin esas olduğunu düşünemeyenlerce değerlendirilen üçlü. örnekse sen şu çağda doğduğun için aristo’dan daha çok bilgi sahibi olabilirsin ama bu aristo’nun tüm zamanların en etkili insanlarından biri; seninse salağın teki olduğun gerçeğini değiştirmez. ehe ehe.

    en nihayetinde bu üçlü türk futbolunun kilometre taşlarıdır. gerçi koydukları çıtayı pek ileri götürebilen olmadı ama ne yapalım. cumhuriyet de öyle zaten.
  • öyle bir güzelleme yapıyorlar ki, görende bunların maçlarını izleyerek büyüdüler sanar.
    şu gereksiz romantizm beni öldürüyor.
hesabın var mı? giriş yap