• ben bu adamı abuk subuk pop şarkılarını yazan/besteleyen kişi olarak tanırdım, edip akbayram'in eski albumlerindeki bassçının bu adam olduğunu öğrendiğimden beri saygı duyuyorum.
  • eda özülkü'nün eşidir* kendileri..
  • 80'lerin rock piyasasında, hardal'ın ardından anılan en önemli isimdi...

    82'de "şarkılarla a. kadir" adlı çok sıkı bir albüm çıkartmıştı...

    bakmayın bugün üretken olamadığına... aynı zamanda direnen mızıkacıların solisti pelin özülkü ve akbaba'nın kurucusu can orkan özülkü'nün amca oğulları gelir...
  • henüz 8 - 9 yaşında iken "küçükten görmedim ana kucağı" adındaki ilk 45lik plağını çıkartmıştır, o günlerin acıların çocuğu görünümlü bir şekilde... daha sonralarda ilk albümünü "sahte gülücük"ü çıkarttı. ama bence o döneme damga vuran ve hakettiği ilgiyi görmediğini düşündüğüm albümü deniz izgi ile birlikte oluşturdukları "şarkılarla a. kadir" albümüydü.
    sonrasında ise metin özülkü koptu gitti, şimdilerde 700 e yakın şarkısı olduğu biliniyor.
  • sünnetinde kirveliğini erol büyükburç yapmış ve hatta sünnet yatağına kafasında bir aşçı şapkası, önünde önlük ile domates çorbası getirmiştir...
  • müzik endüstrisi cefakarı, birikimine saygı duyduğum, bu birikimi fabrikasyon işlerde kullandığına üzüldüğüm müzik insanı. bir yemin uğruna şarkısı ne güzeldir...
  • pop müzik aleminde yaşayıp işin bokunu çıkarmamaya çalışan nadir insanlardan gibi gördüğüm temiz yüzlü bir adam
  • "şarkılarla a. kadir" albümü türk müzik tarihinin gördüğü en iyi albümlerden biri olan değerli müzisyen. ne var ki herkesin arabesk, taverna ya da aranjman dinlediği, plak satışlarının birdenbire düştüğü, türkiye cumhuriyeti'nde bugün hala süren cahiliye devrinin tam gaz başladığı o karanlık dönemde "şarkılarla a. kadir" hak ettiği ilgiyi görememiştir. dinlememiş olanlara çılgınca gelebilir ama o albüm layık olduğu ilgiyle ödüllendirilmiş olsaydı bir roger waters ya da brian eno gibi anacaktık metin özülkü'yü. benzer bir harcanmışlık hikayesi için ilhan irem ve senfonik şaheseri olanlar olmuş da örnek gösterilebilir.
  • çok küçük yaşta neredeyse her gün plağını* dinlediğim "şarkılarla a. kadir" albümüyle müzik anlayışımı, zevkimi ve hatta bakış açımı değiştirmiş ancak kaliteli müziğin tutmadığı bu lanet piyasada ayakta kalabilmek için basit pop şarkıları besteleyerek geçimini sağlamış, yüzünde yapabilecekleriyle yapmış olduklarının arasındaki uçurumun derinliğini görmenin verdiği mutsuzluğu yaşadığından olduğunu düşündüğüm bir donuk ifade olan(ya da bana öyle gelen) müzisyen.

    "bir beşiktaş tramvayı aldı beni, bir beşiktaş tramvayı sana getirdi" ya da "oysa insan böyle çıkmaz anasının karnından" diyerek büyüdüm ben, "şarkılarla a. kadir" albümünü dinleyen bilir tabi bunları.
hesabın var mı? giriş yap