• aynı anda hem metin t., sonrasında sadece soyadı ile topuz, sonra da m.t. olarak anılan konsolosluk çalışanı(imiş).

    http://www.hurriyet.com.tr/…klu-gerginligi-40601214

    bu şekil haber yazmak için gazetecilik bölümü bitirmek gerekiyor sanırım.
    ama sakın ha basın personeli maaşlar düşük demesin. böyle haberciliğie böyle maaş dedirtiyorlar insana.
  • adil öksüzü arayan kişi olduğu söylenen şahıs.
    müthiş önemli bilgilere ulaşılmasını sağlayabilir.

    https://www.aydinlik.com.tr/…ikti-turkiye-ekim-2017
  • bu tiple pakistan'a sığınsa hiç dikkat çekmezdi.
    "waç iç yör pöpiç of vicit"
  • bölgedeki mevcut duruma bakınca ortadoğunun param parça edilmesi, kürt devleti kurdurma çabaları, ypg ve pkk'ya olan destek vs.. sıra bize geldi galiba. daha önce hiç bir zaman sınırlarımızda bu kadar çok tehlike unsuru bulunmamış ve bu kadar savaşın eşiğinde olmamıştık. üzülerek söylüyorum ki bu adam belki de amerika ile ilişkilerimizin sonsuza kadar bozulacak ve giderek gerginleşecek olmasının başlangıç noktası olabilir. arap baharının başlangıcı noktası olarak yakılan bir işportacının gösterilmesi gibi, bu adam bahane olarak kullanılıp herşeyin başlangıç noktası olmaz umarım.
  • --- spoiler ---

    metin topuz 1982 yılında abd istanbul başkonsolosluğu'nda işçi statüsünde çalışmaya başladı. 1993 yılına kadar konsoloslukta görev yapan topuz, aynı yıl istanbul emniyet müdürlüğü'ne bağlı narkotik şube müdürlüğü'nün abd uyuşturucu ile mücadele dairesi olarak bilinen dea'nın irtibat görevlisi olarak atandı. 1993- yılından 2002 yılına kadar burada görev yaptı.

    metin topuz için istanbul emniyet müdürlüğü'nün vatan caddesindeki yerleşkesinde b blok 5. katta bir oda bile ayrıldı. yalnız değildi. ali arabian isimli bir kişiyle birlikte yaklaşık 10 yıl boyunca burada görev yaptı. işi istanbul narkotik ekipleriyle abd dea görevlilerini irtibatlandırmaktı.

    narkotik şubeye dinleme cihazlarını aynı ekip kurdu

    metin topuz ve ali arabian istanbul narkotik büro için dinleme cihazlarının kuruluşunda da görev aldı. mecidiyeköy'de bulunan ek hizmet binasının dokuzuncu katında gayrettepe ptt den çekilen kablolarla dinleme yapılıyordu. o zamanki sistem konsolosluk görevlileri tarafından kurulmuştu ilk bakışta uyuşturucu operasyonları için kullanılıyor gözüküyordu ancak sistem herkesin dinlenmesine müsaade ediyordu. aynı dönemde söz konusu binanın girişine de amerikalılar tarafından x ray kapısı hediye edilmişti.

    görev yaptığı süre içerisinde hem emniyet hem de adliyede hatırı sayılır bir çevre edindi. 15 temmuz darbe girişiminin ardından metin topuz’un 2002/2015 arasında emniyet’te irtibatlı bulunduğu kişiler hakkında ‘fetö’ irtibatlı oldukları iddiasıyla çok sayıda soruşma açıldı.

    ayrıca bu dönemde emniyet müdür ve amirleri dış misyon görevi ve vize için hep metin topuz ile iletişime geçti. dea eğitimi için abd'ye gitmek isteyenler, uzun süreli vize almak isteyenler metin topuz'un aracılığına başvuruyordu.

    metin topuz hakındaki suçlamada fetö'den haklarında arama kararı olan ve tutuklanan polis şefi ve savcılarıla irtibat kurduğuve yurt dışına çıkışlarına yardımcı olduğu iddia ediliyor. topuz'un ilişkide olduğu isimler arasında halen firari olan ve eski organize suçlar şubesi ve terörden sorumlu emniyet müdürü yardımcısı mutlu ekizoğlu, fenerbahçe'ye yönelik şike kumpasını yapan nazmi ardıç, 17-25 aralık büyük yolsuzluk operasyonlarını koordine eden yakup saygılı ve firari savcı zekeriya öz de bulunuyor.

    polis şefi ve savcıların yurtdışındaki futbol maçlarına götürülmesi ve masraflarının karşılanması da metin topuz ve arkadaşı ali arabian üzerinden yürütülüyordu.

    türk vatandaşı olan metin topuz'un dokunulmazlığı da yoktu.

    narkotik şube de görev yapan gazetecilerin de yakından tanıdığı bir isim metin topuz. lucky s ve kısmetim 1 operasyonlarında bizzat dea türkiye şefi michael spasaro nun yanında marmaris'e giden ekibin de içindeydi...
    --- spoiler ---

    http://t24.com.tr/…evlisi-metin-topuz-kimdir,460901
  • adam fatullahçı. konsoloslukta ve emniyetteki şahane pozisyonu ona bir dünya organizasyon, operasyon, iş yapma zorunluluğu yüklemiş. şuan hapiste olan bir dünya insana vizeler mi çıkartmamış adamları birbiriyle mi tanıştırmamış neler neler... o günlerde devletle cemaat aynı şey olduğu için onun açısından sorun yoktu. mesela zekeriya öz'le falan ilişkisi var. adam cumhuriyet savcısı yani diye bakıyor olaya. üstelik aynı cemaatin üyesi ikisi de. oh mis. sonra işler patlıyor bütün herkes hapse girince onların aracılık işleri için, vize işleri için başvurdukları memura da sıra geliyor tabi.

    memur alınıyor. yani bu metin işte. ifadesinde bir şeyler söylüyor, diğer bir memurun karısı ve babası gözaltına alınıyor. sonra savcı bu diğer memuru çağırıyor. gel bakayım diyor senin iş arkadaşının verdiği ifadeye göre karınla baban örgütte pozisyon sahibi. sen necisin?

    adam gitmiyor tabi. şuan konsoloslukta mı nerede bilmiyorum. bence vize işlemlerini durdurmaları ondan. adam konsoloslukta. ama bu arada bence adamın öyle çok ciddi bir durumu da yok. yani lider konumunda falan değil bence. biraz ayak işi yaptı bunlar güçlüyken. şimdi götünde patlıyor. ama adam konsolosluktaysa ve direk orada sığınma talebinde bulunduysa amerika sığınma talebini direk hemen reddedip türkiyeye teslim etmez. zaten onlar için bu adamlara isnat edilen suçlar hayali. yok hükmünde.

    amerika burada yanlış ata oynuyor. yani daha doğrusu haksız ata oynuyor. bu elemanlara sahip çıkmaya çalışmamalı. bunu yaparsa karşısındaki haklı duruma düşer.
  • yine iki satır araştırma yapmaktan aciz insanların fikir beyan etmeye çalıştığı kişi.

    kişisel bilgiler;
    bu kişi 35 yıldır abd konsolosluğunda çalışıyor. 1982'de işe başlamış.
    konsoloslukta ise "dea" (drug enforcement administration) yani uyuşturucuyla mücadele ve kaçakçılık masasında görev yapmakta.
    görevi; abd'li dea çalışanları ile türk polisi arasında irtbatı sağlamak. abd'den gelen heyetlere emniyet ve adliyede tercümanlık yapmak.
    bu amaç doğrultusunda kendisine istanbul emniyet müdürlüğü'nde bir oda bile tahsil edilmiştir.
    dea ile ortak yürütülen operasyonlarda bile dea yetkilileri ile birlikte sahada görev almıştır.

    suçlama;
    17-25 aralık polileriyle irtibatlı olması. bu kişilerin vize almalarına yardımcı olduğu yönündeki "kuvvetli şüphe". savcılığın tutuklama dilekçesinde 15 temmuz ve adil öksüz'le ilgili tek kelime yok.

    yorum;
    bilgi kirliliği yapmayın. bu kişinin gözaltına alınmasının adil öksüz ve 15 temmuz ile bir alakası yok. tamamen 17-25 ve reza zarrab davasıyla alakalı.
    adam diyor ki "işim gereği ben bütün emniyetle içli dışlıyım, 17-25 polisleri ile olmam da gayet normal". bylock kullanıcısı değil fakat bylock kullanan polislerle telefon irtibatı tesbit edilmiş. savcılığın tutuklama isteminde adamın cemaatle bağlantısı olabileceğine dair hiçbir suçlama ve delil yok. sadece polislerle irtibatı göz önüne alındığında "kuvvetli şüphe" var.(buradan kastım bylock, gazete, dergi, banka, okul vb. bir irtibat yok)
    bu mantıkla konsoloslukta görevli bütün fbi, cia personeli bile tutuklanabilir.

    kanaatimce; bu adamın göz göre göre abd'ye haber verilmeden göz altına alınması, tamamen devlet içindeki rusya yanlısı bir şebeke tarafından abd ile tansiyonun arttırılması adına yapılmış bir false flag operasyonudur. türkiye'yi rusya'ya mahkum edip suriye'de ve bölgede istedikleri gibi kullanmayı amaçlıyorlar. cb'yi ikna etmeleri ise önümüzdeki süreçte reza zarrab davasında ortaya çıkacak yeni gelişmeler (emine erdoğan'ın davaya dahil edilmesi gibi) ile, "bakın 17-25'in arkasında abd var" diyebilmelerinin önününü açmaktır. bence cb de tongaya düşürüldüğünü farketti ve dün kırımla ilgili süpriz çıkışı yaptı.ardından da çavuşoğlunun s-400 çarkı geldi.
  • anladığım kadarıyla bir nevi javier pena.

    biri abd vatandaşı olarak dea'e çalışırken, diğeri türk vatandaşı olarak bu kuruma çalışmakta. sıkıntının olduğu ve hükümetin de haklı olduğu konu bu bence.
  • amerikan gizli servisinin parmak izi.

    cia yeniden yapılandırılmalı.. olmuyor böyle.
  • bu eleman amerika'nın, tr'nin çok başarılı ve başarısı gizinde saklı eğitim sisteminin anlaşılması ve raporlanması için bu ülkede idi.
    neyse ki şanlı devletimiz bu eğitim sistemindeki inceliklerin yayılmasına bu elemanı yakalayarak bir dur dedi.
    bir başka görevli olduğu daha söyleniyor. insan hakları ve insanın birbirine saygıyı nasıl bu kadar yaygınlaştırdığımızı raporlayacakmış.
    aammman ha gizli bilgi bunlar**.
hesabın var mı? giriş yap