• itü de öğrenciler için görüp görebilecekleri en faydalı ders olduğunu söylediği spor ve medya dersini veren, 1998 (99 da olabilir) yılında hıncal uluç'un sahibi olduğu televizyonun yaptığı ankette hıncal'a % 3 fark atıp türkiye nin en çok okunan spor yazarı olma ünvanını almıs olmakla ovunen, futbolla alakası olmayıp hocayı tanımayan öğrencilerin kendisini ararken sakallı, gözlüklü, kel, bol not veren hoca şeklinde tasvir ettikleri güzide insan, hoca, spor adamı, köşe yazarı...
  • 70'li yillarda istanbulspor'da fitbol oynamistir... cumhuriyet, yeni yuzyil, evrensel, radikal ve fanatik gazetelerinde kose yazilari yazmistir... halen fanatik gazetesi yazari olup sahil yolunda yurumek isimli bir kitabi da bulunmaktadir.
  • gs in basarili donemlerindeki yazilarinda gosterdigi "takim ve arkadaslik" "ekip olmanin bilinci ve yapilandirmasi" gibi entel spor adamiyim imajini su an nedense "fatih terim ve takimdaslik ayri seylerdir" tarzi soylemlerle inkar eden bir zatmis. hani her zaman karsi olldugumuz tabelaya gore kaypaklik yapanlardan. ha duzgun konusur, birikimi fazla bi insandir da onemli olan sadece bilgi degildir. kendisinin entel birikimli bir sohbetinde de bahsettigi gibi "erdem" diye bir kavram vardir ki evlere senlik..
  • 13 haziran 2006 brezilya hirvatistan macindan sonra skyturkte yorumcu olarak katıldıgı programda , "hırvatistan'ın nüfusu 5 milyon, brezilya'da sokakta yaşayan çocukların sayısı 7 milyon, buna ek olarak brezilyada çocuk bakanlığı var , bizdede çocuk bayramı var, bu da brezilya ile bizim bi ortak noktamız" diyerek yorumlarına başlayıp, beni dumur eden spor yorumcusu(!).
  • "yanan buz parçaları" isimli, 1992 yılından beri yazdığı köşe yazılarını topladığı kitabında faydalı bilgiler sunup geleceğe yönelik sağlıklı yorumlarda bulunmuş olan spor yazarı ve akademisyen...
  • yıldırım tükenmez isimli bir kardeşi de vardı, spor yazarı, bir ara radikal'de yazıyordu. şimdi nerelerde kim bilir..
  • metintukenmez.com internet sitesiyle yeniden yazılarını keyifle okumaya başladık.türkiye'nin önemli düşünürlerinden birisidir.
  • köşe yazılarına aydınlık gazetesinde devam etmektedir.
  • egosu beyninden büyük olan insan. şu anda itüde spor derslerinden bazılarına giriyor. keşke girmez olaydı dedirtiyor insana. (bkz: tenis) örneğin kooskoca itüde bir tane bile tenis hocası yok ve tenis dersine bu adam giriyor. kendisinin alanı tenis değil, futboldur. tenisi ise zamanında hobi olarak öğrenmiş ve şimdi gelip tenis dersinde öğrencilere ahkam kesip durmaktadır. tenis hakkındaki bilgisi ciddi anlamda sınırlıdır. eğer tenisi seviyorsanız ve sevmeye devam etmek istiyorsanız kesinlikle bu adamın dersini almayın, kesinlikle bu adamla hiç tanışmayın. beni tenisten soğuttu, sizi de soğutmasın.

    edit 1: geçenlerde bu adamın tenis dersine 10 dk geç kaldım. korta girdim ve yanına giderek hocam geç kaldım kusura bakmayın dedim ve bana verdiği cevap şu: "geç kaldın ama hiç geç kalmış gibi bir halin yok, hadi çık korttan." diyerek beni tüm öğrencilerin önünde rezil etmiştir. geç kalmış gibi bir halin yok demesinin sebebi, korta girdikten sonra hocanın yanına at gibi koşarak değil de hızlı adımlarla yürüyerek gitmiş olmammış. oysa o derse yetişmek için ne kadar koştuğumu bir ben biliyorum.

    edit 2: bu insan aynı zamanda itü tenis takımının da antrenörüdür. lisedeyken üniversite tenis takıma girerim gibi masum bir hayalimin tam anlamıyla içine sıçmıştır.

    2 yıl sonra gelen edit: bu sene başında okuldan ayrıldığı haberini aldım. tenis severlere hayırlı olsun.
  • itü'nün yanı sıra marmara üniversitesi'nde de spor medyası derslerine girmektedir.
hesabın var mı? giriş yap