• (bkz: ay carmela)
  • görüşüp tanışma fırsatı bulduğum, bilgisi, kültürü ve insan ilişkilerindeki başarısıyla göz dolduran avukat..
  • sevecen ve sevimli bir insan. istanbul barosu'nda hukuk ingilizcesi derslerini verir. baya da güzel verir. derse girişmeden önce 10 dk kadar ingilizce haber dağıtır okur ısınma olarak, bir yandan okurken bir yandan tercüme eder. ardından o gün işlenecek ders ile ilgili terminolojiyi aktarır, ardından o gün ders malzemesi olarak yanında ne getirdiyse, sözleşme, mahkeme ilamı vs. ingilizce metni okurken bir yandan tercüme eder. kendisi yaparken yaptığı iş kolay görünüyor, ben bir iki kere denedim evde, o iş öyle kolay değilmiş.

    gezmeyi, insan tanımayı sever, her insana güzel bazılarına daha güzel davranır. çapkın bir havası var, ama kendisini çapkınlık yaparken hiç görmemiş olmam kendisinin çok ustalıklı bir çapkın olduğuna kanaat getirmemi sağladı.

    bakışları çok güzel bu adamın, çok mutlu, çok duygulu ama derinden acılı bakıyor. parıl parıl bir bakışı var.

    hem çok iddialı hem de çok mütevazı bir havası var. özetle güzel adam vesselam.
  • kendisini kime benzettiğimi düşünüyordum ki buldum :

    ->

    ikisinin de herkesin sevdiği, usta insanlar olması başka bir ortak noktaları sanırım.
  • 3 hafta önce başlayan ve pazartesi-perşembeleri gittiğim hukuk ingilizcesi dersini veren müthiş isim. her yeri gezip gördüğü ve çok kültürlü olduğu belli olan, çok sayıda dil bilen, en ufak şeyden bile mutlu olmasını bilen, derslerinde sadece hukuk ingilizcesi değil, hayat tecrübelerinden de kesitler hikayeler anlatarak dersi daha zevkli hale getiren, dünyanın gerçekten 3 günlük olduğunu bilerek yaşayan, çok sevdiğim hoca.
  • ilk izlenimlerim ışığında diyebilirim ki: dili algilayis ve ogretis yontemleri son derece farkli olan muhammi. kanimca etimolojik bir yontem belirlemesi sayesinde, nedensellik bagiyla dusunecek sekilde formasyon almis kisiler olan hukukculara bu egitimi en uygun sekilde veriyor.
  • sol frame'de ismini gördüğümde istemsizce aklıma çoşkun sabah'tan anılar parçasını getiren, konuşmayı, anlatmayı seven geniş kültür yelpazesine sahip avukat. saatlerce konuşsun sıkılmadan dinleyeceğin adamlardan. "gavat" kelimesinin kökenine ilişkin ilginç teorileri vardır.
  • birleşik arap emirliklerinde tutuklu olduğu belirtilen istanbul barosu dış ilişkiler komisyonu başkanı. arap emirlerinin olmayan adaletinin insafına bırakılmış durumda. neden esir alındığıyla ilgili henüz net bir bilgi yok ama yarın duruşması olacağı söyleniyor.
  • birleşik arap emirlikleri'nde bir miras davasıyla alakalı olarak "emirin bankasını dolandırmaya çalışmak" iddiasıyla tutuklanıp saçları kazınan, ayaklarına pranga vurulan avukat.

    http://www.hurriyet.com.tr/…u-dabi-adaleti-40285564
hesabın var mı? giriş yap