• 1960 dogumlu, galatasaray alt yapisindan yetisme; galatasaray, zonguldakspor, adana demirspor, malatyasspor ve zeytinburnu formasi ile 1.ligde 274 mac oynayip 29 gol atan futbolcu; sivri dili nedeni ile zaman zaman galatasaray'dan uzaklastiriliyor sonra yeniden takima aliniyordu; yakin zamana kadar galatasaray genc takiminin calistiriciligini yapiyordu.
  • seksenli yılların “yıldız” futbolcularından. soyadların olmadığı dönemin büyük metin’i. futbolculuktan para kazanmaya başlayana kadar gecekonduda yaşamış olduğu için nâm-ı diğer “gecekondu” metin. çağlayan kavşağındaki toprak sahada (bugün de amatör maç ve antrenmanlara ev sahipliği yapan saha, çağlayan’dan çevreyolu çıkışına çok yakın.) futbola başlayan metin küçük yaşta ali sami yen stadı’nda galatasaray’ın seçmelerine katılır, sarı kırmızılı altyapıya kabul edilir, amatör takım dahil tüm kategorilerinde oynadığı galatasaray’da 1978 yılında coşkun özarı teknik direktör iken a takıma yükselir. profesyonel sözleşme imzaladığı 1980 yılına kadar para almadan, amatörce mücadele eder. 1982 yılında zonguldakspor’a kiralık olarak gider. ilginç bir futbolcudur, faydalı olamayacağı mevkide oynatılmasına isyan eder sürekli. hakkı olan ücreti alamadığına, kendisine verilen sözlerin tutulmadığına inanıyorsa gene başkaldırır. galatasaray altyapısından yetişen ve yuvasından en çok ayrılıp geri dönen futbolcudur belki de. kariyeri boyunca galatasaray dışında zonguldakspor, malatyaspor, adanademirspor, zeytinburnuspor, kayserispor ve mersin idman yurdu formalarını da giyer.
    çok iyi ve etkili bir solaçıktı, su içer gibi çalım atardı. sol kanattan gollük ortalar yapar, orta sahadan tehlikeli ara paslarıyla asist yapardı. tribünde maç izlerken alışıldık bir sahneydi benim için : metin yıldız sol kanada yakın bir yerde topla buluşur, karşısına bir rakip oyuncu çıkar, bir an ne yapacağını düşünür, o anda tribünden bir taraftar " geçersin onu be ! " diye bağırır, metin de bu nidayı duymuş gibi rakibini rahatça geçer kaleye doğru ilerlerdi. derbi maçlarda, özellikle fenerbahçe’ye karşı başarılı maçlar çıkarmıştır. kariyerinin sonlarında ilk onbirde sahaya çıktığı 5 – 0’lık neuchatel xamax maçında isviçre’lilerin sağ kanadını kullanılmaz hale getirmiş, 2 golde de asist başlangıcı yapmıştı.
    gecekondu metin ya da büyük metin. galatasaray genç takımlarında antrenörlük yapıyormuş eldeki son bilgilere göre.
  • gheorghe hagi'nin yardımcılığına getirilen galatasaray spor kulübü eski futbolcusu.
  • su anda oynanana macta devlesen kisi. ilk golun hazirligini o yapti, pozisyonu o baslatti.
  • harika bi oyun kurucuydu, lakin göbekli futbolcuların önde bayrak sallayanıydı kendisi.
    boyuyla kilosu arasında yakla$ık 10 kiloluk bi fark vardı . halı saha futbolcusu gibi durur yoruldukca kenara gelip ellerini dizlerine koyar iki büklüm dururdu. elinde bi sigarası eksik olurdu.
    kendisi bugun sahaya cıksa degme oyun kurucuya ta$ cıkartır öyle bi oyun zekasına sahipti..
  • 3 haziran 2005 cuma günü çaykur rizespor kulübü ile resmi sözleşme imzalayan teknik dayrektör
    sanırım ilk kez teknik diröktörlük yapıyor süper ligde... sadece yardımcı hoca olduğunu biliyoruz gesede
  • etimesgut şekerspor 'un yeni teknik direktörü. çaykur rizespor ile başlayan sakaryaspor ile devam eden konsomatris gibi calisan teknik direktorkariyerinde ankara'da soluklanmış..
  • iki play-off maçı ve sonrasındaki bir yıllık süre boyunca malatyaspor'un teknik direktörlüğünü yapacağı açıklanmış kişi.
  • jupp derwall'in ''metin türkiye'nin en klas futbolcusu ama'' dedigi eski futbol yıldızı, metin yıldız.

    i$te o ama'lar metin yıldız'ın bugün hakettigi yerde olmamasının en büyük sebebidir. 1980 senesinde galatasaray'la yurt dı$ı kampındayken sol bek oynatilmasına sinirlenip ben burada oynamam deyince zonguldakspor'a gönderilir, burada tutunamaz kısa bir süre konyaspor forması giyer. rivayet odur ki soyunma odasına giren ba$kanın kafasına su $i$esi attıgı icin yollanır.

    adana demirspor günlerinde durulur, adana'da tanı$tıgı kadınla evlenir ve bir yuva kurar.. tekrar galatasaray'a döner ama gene olmaz. 'ama' lar ba$roldedir.
    zeytinburnuspor'a transfer olur, ilk haftaları cok iyi oynar sonra yava$ yava$ ''iyi futbolcu ama'' devreye girer. ipini ceken olay zeytinburnu stadında $eref tribününden bir yöneticinin ''ulan oynasana biraz'' demesine bagirarak verdigi $u cevap olur..

    ''ananı gönder de oynayayım''
  • aynı zamanda bkm mutfak'ta oyunculuk (kendi deyimleriyle çıraklık) yapan şahıs. kelime oyunları tabanlı espri üretir, nadir de olsa skeç yazar. zannımca yeteneksizdir ama samimi ve dürüst görünür
hesabın var mı? giriş yap