• son derece ilginç bir düşünce olmakla birlikte, hayata geçirilebilir güzel bir proje olmuş. belki sistem istenen sonucu verecek, belki vermeyecek yine de iyi bir şey denemiş olacağız.

    https://twitter.com/…buz/status/1004639454089351168

    projenin sahibi mühendis arkadaş,

    https://www.linkedin.com/…vity:6407903444144922624/
  • siyasal/toplumsal mesaj vermeye calisan ve saka yapmaya calisan dingilleri bir kenara birakirsak, inovasyon namina ulkemiz icin guzel bir gelisme.

    tabii urunun bakimi ve devamliligi saglandigi takdirde diye de ekleyelim.
  • normal rüzgardan da üretilebilir bu enerji. yer olarak uygun gelmedi bana. 2 bina arasında dar sokaklarda daha çok sürekli ceryan oluşumu söz konusu. rüzgar türbini'nin yerini değiştirip proje diye ben de kakalarım herkese. ama en azından birşeyler yapmaya çalışıp hayata geçirebilmiş mühendisimizi tebrik ediyorum. umarım önü açık olur.
  • 7-8 yıl evvel aklıma gelen proje. hava icinde hareket eden nesneler havayi yarip gecerken bir miktarini da sürükler. bu haliyle cok ilkel kanatlar havayı yukarı atmalı. iki arac yanından ayni anda geçerse birbirini saglam sekilde etkileyecek. zaten bu cok önemli degil önemli olan bu hava akımının sürekli toplanabilmesi. misal 100 kms ile giden bir otomobil 6 lt yakit yakiyorsa bu yakitin 5 lt sini havanin icindem gecmek icin harcıyor. biz ise bunu sadece direkleri koydugumuz yerlerde toplayabilecegiz 100 tane direk koysan astari yuzunden maliyetli bir proje oluyor. bunun yerine yol boyunca oluşan türbülansı harekete ceviren devamlı bir sistem gerekir. sadece metrobus değil tren, otoban gibi yerlerde de kullanılır. basit bir bariyer tasarımı ile iyi miktarla da enerji uretebilirsiniz. mevzu o basitliğe ulasabilmekte tabii. yine de güzel devamını bekliyoruz.
  • muhteşem ve yaratıcı bir fikir. taktir ettim ve o sistemi çalsak satsak kaç para yapar merak ettim
  • ne yapcan ampül yakcan onla aq
  • ister istemez keşke her gün seçim olsa diye düşündürten proje.
  • muhaliflik olarak algılanmasın lakin, bundan istanbul’a yetecek enerjiyi üretecek kadar konulabilir diye düşünüyorum. sabah’ın haberine göre 20.000 eve yetecek enerji üretiyormuş.

    bir de depremi önceden tahmin ediyormuş. ne kadar önceden, kime haber ediyo bu konular da aydınlatılırsa biz mühendislerin yüreğini serinletirler.
  • keşke bu tarz ilkokul projeleri yerine elektrik ile çalışan verimli otobüsler veya en güzeli hafif raylı sistem ile donatılsa metrobüs yolları. projeyi geliştiren arkadaşın rantı hayırlı olsun.
hesabın var mı? giriş yap