• belli başlı merkezi duraklarda güvenliğin yanında bulunan asker mi özel harekat polisi mi bilemem, elinde boyu kadar silahla dosta korku, düşmana bir şey salamayan komando görünümlü kişiler.

    500 kişinin tıkış tıkış telaşla bir yerden öbürüne gittiği yerin altındaki durak içerisinde bir olay olduğunda o silahı nasıl kullanmayı düşündüğü, seken kurşunların kaç tane sivil kişiyi 3er 5er yaralayacağı falan konusunda ne düşünülüyor çok merak ediyorum.
  • en azından beklemeye başlamışlar buna da şükür ...
  • dünyanın en süper insanı olan yurdum vatandaşının, her boka vakıf aklıyla eleştirdiği durum. bak güzel kardeşim, burası ortadoğu'da bir mekan, bir ülke. normalimiz bu. avrupa'da da sokaklarda durum bundan farksız. hatta champ elysees de bir sürü ağır silahlı adam dolanır. eifel'in oralarda bir sürü counter guerilla dolanır. ki bunlar fransa'da olaylar olmadan önce olan şeylerdi. o adam yaptığı işin uzmanı. sıkıntı yaratacak bir durum olursa ateş etmez.

    not: kırk yıl düşünsem faşo militarist beyanatlar vereceğim aklıma gelmezdi.
  • havaalanlarında da mevcut olan güvenlik. havaalanında hep mi vardı ben mi farkedemedim daha evvel ama en azından milletçe güvenlik gücü fobimiz oluştu.
    gerçekten de o silah ve heybetli duruş ürkütüyor insanı.
  • en az dört bin lira olan maaşını o silah sayesinde kazanır. bu yüzden başka bir silahın ateş alması veya bomba yüklü araç gibi sebeplere dayanması muhtemel ölümü şaşılacak hadise değildir. sonuçta iş kazaları karnemiz hiç iyi değil. ayrıca şehadet şerbeti diye de bir gerçek var.
  • dur derse, yavaşça kulaklığınızı çıkarıp, çantanızı açın.

    çaktırmadan yavaş yavaş yandan geçerim demeyin. kurşunu yersiniz...
  • kim ne derse desin, korkutan güvenliktir.

    ünalan metrosunda 4 tane saydım, 2 girişte de 2'şer tane. göz göze gelmemeye çalışıp yanlarından trans geçiyorum her seferinde.
  • üsküdar marmaray çıkışında da bulunan abiler. yani bu arkadaşların düzgün piskoloji de oldukları ne malum diye her geçişimde soruyorum kendime.
  • champ elysees ile metroyu bir tutanları göstermiş güvenlik. 500 kişinin tıkış tıkış olduğu yer ile 8 şeritli devasa genişlikte cadde bir olabilir mi? o kadar kalabalıkta nasıl ateş edecek?
  • champs elysees ile metroyu bir tutmayanları göstermiş güvenlik.
    champs elysees'i beğenmediysen gare du nord var. zaman zaman binleri bulan kalabalığıyla kuzey garı'nda da aynı güvenlik güçleri devriye atıyor?

    dünyanın terörle tehdit edilen her ülkesinde bu tarz güvenlik önlemleri alınır. her ne kadar korkutucu olsa da, ani müdahale için de kesinlikle gereklidir. saçma salak örnekler vermeden önce; o güçlerin silahını nasıl kullanacağını senden daha iyi bildiğini bilmen gerekir.

    herhangi bir saldırıda "güvenlik güçleri nerede" diye bağırmaman için oradalar.
hesabın var mı? giriş yap