• tam acilimi odtu mikro elektronik tesisleri olan bu kurulus ilk olarak 1991 yilinda demirel-inonu koalisyonu doneminde yari iletken devre elemanlari uretimi amaciyla, testas adiyla acilmistir. hatta o donem bir ortaokul ogrencisi olan ben, "vay be memlekette ne isler yapiliyor" diye gurulanmistim, seneler sonra entrysini girmek nasib oldu, cok sukur. taksilerde hep rastladigimiz testas markasi bu kurulusun ankara'daki tesisleri tarafindan uretilmistir. ayni kurulusun aydin'daki tesisleri 1995'te kapatilmis, ankara'da taksimetre ureten subesi 1998 yilinda odtu'ye devredilmistir. halen taksimetre yapiliyor mu bilmiyorum ama odtu'deki tayfun akin onderliginde projeleri yapilan basinc sensorleri, nem sesnorleri, surface micromachined gyroscope ve pek cok tip mems urununun uretimi burada yapilmaktadir. bu sirketin karlilik oranini cok merak etmekteyim, uretim kapasitesi hakkinda sirket web sayfasindan bilgi edinmek mumkundur ama musteriler kimlerdir, ne kadar para kazanilmaktadir , deli gonul merak etmektedir. gonul ister ki bu fabrikalardan daha cok olsun , deli gibi sensor uretelim, silikon vadisi kuralim. o gunler de gelecektir insallah.
  • dun sabah gazetelerde ve aksam kanal a ana haber bulteninde cipler uzerine yazilan ataturk'un imzasi olayini detayli olarak ogrenmeme sebep olan yer.. simdi bu projede yer alan kardesimi cep telefonundan arayinca "abla uzerimde kiyafet vardi, acamadim,labdaydim" deyisini daha iyi anliyorum, gurur duydum..
  • ayrıca haberden anladıgımız kadarıyla yeni alınan aletlerle iyice gelistirilmisdir burası.2 milyon dolarlık yeni bi alet almıslar yurtdısından,imzayı falanda o aletle yapmıslar.
  • vay anasını tayvan mikroçip işine girdi, iyi para var galiba biz de girelim denmiş,1980 lerde satın alınmış , 6 yıl boyunca lan nereye kursak şu fabrikayı diye düşünülmüş; sonra odtüye kuralım hadi,bilkent hacettepe fln da yakın faydalansınlar denmiş , inşaatı daha 5 sene sürmüş; araya özelleştirmeydi flndı derken, odtüye beleşe verilmiş bir fabrika bu. tabi aradan bukadar yıl geçince gerçek amacı olan mikroelektronik devre üretiminde güncelliğini yitirdiği için verimli kulanılabileceği ve gerçekten işe yarayabilecek bir konu olan mems üertimi içik kullanılır olmuş.
    bu gün odtü robot günlerisayesinde tayfun akinın seminerine katılma fırsatı buldum, ve söyleyebilirim ki oldukça heyecanlı , kısa vadede gelecek vadeden süper bir olay bu.
  • kuruldugu vakt-i zamanda cmos teknolojisini kullanarak belki de su an turkiye'de elektronik teknolojinin yonunu ve gelisimini cok daha baska cok daha guzel bir bicimde etkileyebilecekken, beceriksiz ve anlayissiz politikacilarin(ki niye karistiniz diye soramiyor zaten kimse) sayesinde bjt ureterek montaj elektronigine kayan, sonradan da $aftin hepten kaymasini mems olayi sayesinde engelleyen birim. odtu elektronik'in saygideger hocasi tayfun akin'a baglidir.
    meraklilar icin soyluyorum: calisma, staj vs. imkani yoktur genel olarak burada, arastirma felan yapilir.
hesabın var mı? giriş yap