• ege üniversitesinin arkasında bulunan gecekondu oluşumlu mahalle. sakinleri genelde göç yoluyla gelmiş olup, çocuklar büyük çoğunlukla okul sonrası kampüs içinde ayakkabı boyacılığı yapmaktadır.
  • bir tane de gebze'de bulunan mahalle, devlet büyükleri (artık kimlerse onlar) bir semtin otamı ne kadar kötüyse, vukuatı ne kadar fazlaysa mahalle ismini ulvi bir isim koyarak düzeleceğini,dışardan iyi gözükeceğini umuyorlar heralde, gebze'de de bu örneklere sıkça rastlanıyor, mevlana,mimar sinan,yavuzselim mahallesi..
  • en zengininden(siteler kısmı) en fakirine(kampusde mendil satan çocuklar) mevlana'nın "insanların ne olursan ol gel" çağrısına istinaden yaşadığı güzide bornova mahallesi.
  • bornova'da havada uçurtma görmek ve ankara oyun havası duymak için favori mekan. patatiis sovaaan arabaları geçer, iki güne biri ölür camiden sala verilir. tapusuz muhit diyolar. ucuz olduğundan fakülteli öğrenciler burdan ev tutar. (bkz: izmir'de berlin duvarı)
  • hakkındaki en eski entry 2003 yılında yazılmış. diğerlerine bakıyorum 2009-2010-2011 girişli entryler. 2003 yılında nasıl bir yerdi tam olarak bilemiyorum tabii ama muhtemelen çok çok büyük farklılıklar yoktu. konum olarak mahalle kalk gidelim demedi ya, hala aynı yerinde. toplumu hala kozmopolit. bu cümle insan ayrımı yapmayı pek bir seven ırkçı kafalar için gelsin: hala göçmenler, kürtler, çingeneler var bu mahallede, evet. öğretmenler, öğrenciler, devlet memurları... "eğitimli" dediğimiz kesimi de içinde barındırmakta aynı zamanda.

    ben, üniversiteye girdiğim 2007 yılından beri bu mahallede yaşıyorum. 2007 yılından bu yana gözlemlediğim şey burada büyük bir hızla yeni yapılanmaların olması. yeni yeni kocaman binalar, oluşturulan siteler sayesinde ege üniversitesi öğrencilerinin yerleşim yeri tercihi bu taraflara doğru kaymaya başladı diyebiliriz. artan öğrenci nüfusunu fark etmek çok kolay. aslında bu çok da normal. çünkü mahalledeki evlerin genelinin kullanışlı bir yapısı var, ev sahiplerinin "öğrenci milletini nasıl kazıklarım?" düşüncesi minimum, kiralar bornova merkez'e göre çok uygun ki biz öğrencilerin burayı tercih etmesindeki en büyük etken de bu sanırım.

    sıradaki cümle de cinsiyet ayrımı yapmayı pek bi' sevenler için gelsin ki -tabir yerindeyse- kız başıma 4 sene burada yalnız yaşadım. ikinci öğretim öğrencisiyim; derslerim 15:00 ya da 17:00 gibi başlar, 20:30- 22:00 gibi biter. okulla ev arası yürürüm hep. gece en son otobüsle bornova'dan eve dönmüşlüğüm de vardır; sabaha karşı saat 3'te taksiyle, evin kapısını zorla açabilecek kadar kafam güzel eve dönmüşlüğüm de. ne gaspa uğradım, ne silahlı adamlarla karşılaştım, ne tacize uğradım vs. belki ben şaslıydım bilemiyorum ama yaşadığım sürece burada gerçekleşmiş herhangi bir kötü olay haberi de gelmedi kulağıma. uçurtma uçuran, kapısının önünde bisikletle dolaşan, hala topaçlarıyla oynayan, apartman kültürüyle yetişmeyen, izole olmamış çocuklar da gördüm çöp karıştıran aç çocuklar da. birbirleriyle dükkanlarının önünde hala hoş sohbet edebilen esnafı da gördüm, cahilini de, kahvehaneden dışarı çıkmayanını da, sabah arabasına binip işine gücüne gidenini de.

    sonuç olarak yahu türkiye'de yaşadığınızın farkında mısınız? diye sormak istiyorum mahallede çöp karıştıran, yol kesip para isteyen, silahlı insanların dolaştığını, tacizcilerin olduğunu söyleyen, bu şekilde bilgi veren insanlara. bornova merkez'de bu gibi olayların alasının yaşanmadığını zannedecek kadar aptal mısınız ya da? daha dün 13 yaşındaki bir çocuğa tecavüz eden 26 kişiyi neredeyse haklı çıkaracak kararlar veren yargının işlediği bir ülke burası. neleri mahalleye indirgiyorsunuz siz? biraz daha gerçekçi bakın. türkiye'nin (ya da dünya'nın) neresinde hepiniz tamamen mutlu ve risksiz yaşıyorsunuz merak ediyorum.

    sevgili ege üniversitesi öğrencisi arkadaşlarım hayata buralardan akmayı, risk almayı, yalnız kalmayı ama yalnızlaştırılmayı da reddetmeyi azıcık öğrenin. mahalle boyutuna indirgenerek size yapılmak istenen budur; korkarak yaşamak. yapmayın, korkmayın, sinmeyin. ha çok zenginseniz ve kendinizi çok elit bilirseniz de alsancak'ta denize nazır evlere doğru ilerleyin, kalabalık yapmayın. sakin sakin yaşıyoruz şurda.
  • mersin merkez ilçe toroslar'a bağlı güneykent mahallesi ile kurdali mahallesi arasında yer alan bir mahalle. adıyamanlılar mahallesi olarak da bilinir.
  • ilginç bir şekilde konya merkezde bulunmayan mahalle.
    evet, mevlana'nın olduğu civar aziziye mahallesi olarak geçer. bu civarda ikamet edilebilecek pek bir yer yoktur. otel, pansiyon, hediyelik eşya dükkanı, dershane, müze, restoran, bol miktarda etlekmekçi vardır.
  • bursa'da daha ziyade muşlular başta olmak üzere kürtlerin bunlar haricinde bir miktarda erzurumlunun yaşadığı bir mahalle. mahalle komşuları olan ulus ve yavuz selime benzer. daha ziyade ulusla birlikte yavuz selimin devamı olan bir yerdir. genel olarak işi olmayanların gitmesini tavsiye etmem zaten genelde de oralılar harici kimsenin orada işi olmaz
  • ege üniversiteli asortik sarışın kızların, gençliğinin zirvesinde olan delikanlıların ve bir de gariban doğulu kara kuru* insanların birlikte yaşadığı yer. kimin neci olduğu çok kolay ayırt ediliyor. hepimizi buraya toplayan ortak neden ise ucuz olması :(

    *çok da kuru değiller aslında. kadınlarında dehşet köylü götü formasyonu var.
  • kampüs ile arasında berlin duvarınu andıran kmlerce uzanan duvar vardır çoğunluğu güneydoğu popülasyonu oluşturur ve izmirin yerlisi yada civarından kimse orada ikamet etmez denk gelmezsiniz fiyatlar uygun olduğu için öğrencide azımsanmıycak miktarda vardır özel ve devlet yurtları vardır 268 ve 368 ile bornova metroya gidebilirsiniz
hesabın var mı? giriş yap