• (bkz: nektarin)
  • tam olarak söylemek gerekirse, türk gıda kodeksine göre, %25 ilâ %50 oranında meyve içeren içecek. saflık olarak, %100 meyveden oluşan meyve suyu ile en az %10 meyve suyu içeren meyveli içecek arasında bir yerde bulunuyor.
  • şöyle bir 5-10 sene önceki meyve nektarlarının tatlarıyla bugünküleri kıyaslarsak kötü yönde inanılmaz bir değişiklik var. nerde o çocukluğumuzdaki içince ekşilikten yüzümüzü kamaştıran vişne nektarları, nerde şimdiki ekşi mi değil mi belli bile olmayan vişne nektarları...
  • meyve suyuyla birbirine karıştırılmaması gerek. ben markette satın alırken hepsi aynı şey sanıyordum ama işler öyle değilmiş.

    meyve suyu dediğimiz şey tamamen meyveden oluşurken meyve nektarı dediğimiz şey için aynı şey söylenemezmiş. meyve suyundaki meyve oranı %100 ama şöyle de bir gerçek var ki her meyve de meyve suyu olmak için uygun değil. mesela vişne, kayısı, şeftali gibi meyveler kıvam/tad gibi sebepler nedeniyle meyve suyu olmaya uygun olmadığı için bunlardan elde edilen meyve suyuna istenilen kıvamı ve tadı tutturmak için su ve belirli bir miktarda şeker ekleniyor. işte bu da meyve nektarı demek oluyor.

    kaynak içinse tık tık
  • bir meyve suyu paketi üzerinde bu yazıyorsa almamanız gereken ürün betimi.
hesabın var mı? giriş yap