• (bkz: hasan mezarci)
  • -ci yapim ekinin etkisinden yola cikildiginda "mezar satan kisi" olarak algilanabilse de daha cok mezarliklarda bekcilik yapan, cukur kazan, para alip mezar sulayan adamlar icin kullanilan bir sifattir.
  • yeni universiteli jargonunda 'mezarcı' beleşçi anlamında kullanılıyor. hani, boş mezar bulsa atlar manasında.
  • uzun boylu,soluk tenli,siyah saçlı çok zayıf erkek kişilerine takılan * lakap.red kit'de vardı bundan bir adet.
  • (bkz: undertaker)
  • bunlar da aslinda cami mafyasi gibi calisirlar.

    surekli bahsis isterler. bahsis aldiktan sonra, bir baskasina yonelir "bize kimse bahsis vermedi biraz verir misin" derler. surekli isterler.

    hatta bir tanesi, bahsis diye verilen 1 milyonlugu "bunlan yemek bile alinmaz" diyerek yirtip atmistir.

    cicek filan da calar bunlar, isleri budur. pisliktir hepsi, mezarliklari mahfederler.

    agiz dalasi yapmasini iyi bilen, atik bir kimse taniyorsaniz, butun bu adamlarlan ugrasmayi ona havale ediniz, kafayi yersiniz.
  • askerlikte levazim sinifina takilan lakap.
  • (bkz: olugomucu)
    (bkz: gravedigger)
  • argodaki kullanımı, gariban takımının sağlık sorunlarını kendince çözen; dost, arkadaş, tanıdık sıfatında ama dolandırıcı ruhlu şahıslardır. şöyleki: kalbinden rahatsız bir adamı bevliyeciye, ayağı kırılan bir adamı halk tabiriyle göt doktoruna bile götürebilecek kadar vay hayvan vay kıvamında insanlardır. maksat tanıdık doktordan komisyon almaktır. bahsi geçen doktor da en az şahıs kadar uckagitcidir
  • amerika'da çok iyi para kazanan adamlardir. yılda $200.000 civarında gelirleri vardır. tıp gibi "morticianary" adında bir üniversite eğitiminden geçerler. amerika'da ölüye yaptıkları işlemler sırasıya, morgdan özel araçlarıyla kendi "funeral home" larına getirmek, masaya yatırıp tıraş etmek, atardamarını kesip kanın vucüttan 40 dk. içerisinde boşalmasını sağlamak. bundan sonra, mumyalama işlemini yapar: kompresör benzeri bir araçla, boyundan ölünün vücuduna pempemsi bir sıvı enjekte eder, sonra da ölünün kesilen damarını diker. bizde olduğu gibi yıkama işlemi yapılmaz. ölünün gözlerini kapatır ve ağzını diker. genelde bir gün bekledikten sonra ölüye kıyafetlerini giydirir, kıyafetler bazen şahıs tarafından ölmeden vasiyet edilir veya ailesi tarafından seçilir. ölüyü tabuta koyar, makyajını yapar. bu işlemlerden gömülme seremonisi ve cenaze arabası tahsisiyle birlikte toplam $ 3.500-5000 kazanır. sattığı tabutlar estetiktir , genelde ahşap veya metaldir,mezarcı bunları $5000-10000 civarında satar. bir odada sergilenen bu tabutların dizaynı yatak gibi rahat yastıklı ve parlak iplikten yapılmıştır.bazıları ölmeden önce tabutlarını kendileri seçip gelip, mezarcıya sipariş ederler. tabutların üstlerindeki etiketlerde gülümseyen yaşlı çiftlerin fotoğrafları vardır. kimisi, üstünde tuttuğu takımın renginin ve ambleminin olduğu tabutu seçer. tabut parası olmayan, ailesi de karşılamazsa krimatoyumda yakılır. işler yolunda giderse, mezarcı ölüyü birkaç gün süreyle funeral home'un salonunda tabutun içinde, kapağı açık olarak sergiler. ziyaretçiler gelip ölünün makyajlı, özenle giydirilmiş son resmine bakarlar. cenaze günü, mezarcı ölüyü özel aracına bindirip kiliseye götürür. kilisedeki tören bittikten sonra, ölüyü tekrar arabasına bindirip, asistan ekibiyle mezarlığa gider. mezarlıktaki cenaze işlemlerinden kendisi sorumludur, ancak gömme işlemini kendisi yapmaz.
hesabın var mı? giriş yap