• toplanın beyler süper bi site buldum.

    bilen bilir istanbul'un çeşitli yerlerinde sahaflar olsun, antikacılar olsun müzayede usulü mezatlar yapıyor. unkapanı, beyoğlu ya da feriköy benim bildiğim bu işin bir kaç merkezi. başkaları da vardır.

    gecenin belli bir saatinden sonra başlar, neredeyse sabaha kadar devam eder. bir sürü çer çöp olmakla birlikte, bazen 8-10 bazen 100 misli değerli olan bir kitabı veya bir antikayı bulabiliyorsun buralarda. geçenlerde bir arkadaşım 20 liraya aldığı şamdanı 500 liraya okuttu mesela.

    ben de bir süredir merak salmıştım, ara ara feriköy antika pazarından filan böyle kenarda köşede kalmış değeri bilinmeyen parçaları düşürüyordum. tabi internetten de takip ediyorsun bu zehri aldığın zaman. antika pazarlarını filan gezeyim derken bu siteye denk geldim. adamlar o feriköydeki filan mezatların internet sitesini yapmış bi nevi nadirkitap gibi. ha bunun güzel tarafı mesela baskısı bitmiş, kenarda kıyıda köşede kalmış değerli bir kitaba denk gelip müzayede usulü alabilmen. nadirkitap'ta böyle ucuza kitap düşürmek neredeyse mümkün değil.

    örnek veriyorum:
    eski yunan ve roma tarihine giriş, iletişim yayınları,
    mezatvar başlangıç peyi: 5 tl,
    şu anki teklif: 6 tl
    https://mezatvar.com/…-yunan-ve-roma-tarihine-giris

    idefix fiyatı: 22 tl
    http://www.idefix.com/…wodyramqfbuyyunouaapxb8p8haq

    nadirkitap'ta en ucuz: 25 tl
    https://www.nadirkitap.com/… ve roma tarihine giri�

    sırf kitap da değil antika ürün mezatları filan da yapılıyor, üstelik mezatpazarında deli dana gibi sağa sola dolaşmak zorunda da kalmıyorsun. şu an plak ve kaset mezatı da var mesela: https://mezatvar.com/…/dylemi-plak-ve-kaset-mezati/

    neyse güzel yani benim hoşuma gitti şahsen.
  • 3 liraya kitap var. 12 yıldır e-ticaret sektöründe debelenen biri olarak şaşırttı beni.

    (bkz: 40 yıllık yoğurtçuyum böyle kase görmedim)
  • yeni olmasına rağmen teslimat konusunda sonuna dek güvenilir bir sitedir. girdiğim bir mezattan aldığım korkut boratav'ın 1991 basım "1980'li yıllarda türkiye'de sosyal sınıflar ve bölüşüm" ve tüm iktisatçılar birliği'nin 1976 basım "türkiye işçi sınıfı ve mücadeleleri tarihi" kitaplarını toplam 20 liraya satın aldım. mezatı cuma gecesi kazandığım için hafta sonunun geçmesini beklemek zorunda kaldım. fakat mesafeli satış sözleşmesinde "3 iş günü içerisinde teslim edilir" ifadesine binaen pazartesi günü kargoya verdikleri kitaplar salı günü elime ulaştı. tek sıkıntılı yanı --ona da sıkıntılı denebilirse-- kargo ücretini satın aldıklarınızı öderken kredi kartıyla değil kapıda nakit ödüyorsunuz. olur, olur; gayet güzel. yapanların ellerine sağlık.
  • istanbulda olanlardan bazıları bilir, taksimde aslıhan paşajındaki bazı sahaflar, bazı yerlerde mezat gerçekleştiriyor. mezatlarda üstelik fiyatlar cidden uygun genelde 3-4 tlden açılış fiyatı oluyor. mesela artemis sahaf, her çarşamba taksimde mezat yapıyor. gezegen sahaf her cumartesi beyoğlunda mezat yapıyor. bunları keşfettikten sonra sıfır kitap almayı unuttum, öğrenci halimle çok kitaba az veriyorum.
  • o sahafların müthiş kokusunu içinize çekemiyorsunuz belki ama en azından yakınınızda olmasa dahi mezat kaçırmıyorsunuz. ıstediğiniz kitapları çok uyguna alabildiğiniz gibi, imzalı koleksiyonluk kitaplara da ulaşabiliyorsunuz. tabi bunların hepsini de çok uygun fiyata yapabiliyorsunuz. bu projeyi hayata sokan herkesin emeğine sağlık, hepsine teşekkürler.
  • internetten denk gelip, buradan sağlamasını yaptığım bir siteydi mezatvar.com.
    bir kaç adet kitap gördüm ve beğendim.
    aklımda soru işaretleri vardı. sağlam mıdır değil midir. neticede kart bilgilerini vereceğiz.
    gelecek olan kitapların sağlamlığı ne kadar olabilir diye..
    neyse,
    3 adet arttırmaya girdim ve kazandım.
    kitaplarım o kadar hızlı geldi yemin ederim şaşırdım.
    mutlu oldum.
    ayrıca kitaplar o kadar temiz, ikinci el demeye bin şahit ister.
    kesinlikle daha fazla kişiye yayılmalı, daha fazla kitap ortaya çıkmalı..
    (aslında insan tüm kitapların sonucu kendisinde kalsın istiyor ama..)
    kesinlikle uğrayın..
    mutlaka beğeneceğiniz kitap çıkacaktır.

    not: d r ' ın 40 günde gönderdiği kitapları mezatvar.com istanbul'dan diyarbakır'a 1,5 günde gönderdi.

    teşekkürler..
hesabın var mı? giriş yap