• ben %0-1 arası oy oranı diyorum. sebebi ise 2015 kasım ile 2017 referandumu sonucuna bakınca, neredeyse illerin tamamında evet oyları akp'nin 2015 kasımda aldıgı oy oranı kadar çıkması. db'nin memleketi dahil mhp'lilerin %90'ı referandumda hayır basmıstır, mhp'lilerin erdogan'a oy atacagını hiç düsünmüyorum. osmaniye'de mhp oyu %35 iken, referandumda evet'e katkıları sadece %10 olmustur. bak adamın kendi memleketinde bile böyle.

    edit: mhp'lilerde lidere sadakat vardir, lider ne derse odur. demek ki mhp'lilerin lidere sadakati yok, veya bahçeli'yi lider olarak görmüyorlar. bahçeli "adayimiz erdogan" dedigi için mhp'liler "bahçeli söyledigi icin hemen rte'ye oy atmaliyim" mi diyecek?
  • italya'nın 2.dünya savaşında mihver devletleri bloğuna verdiği katkıyla aynıdır. (bkz: anladın sen onu)
  • kasım 2015 genel seçimlerinde %10 oy almışlardı. bahçelinin parti içi muhalefete tahammül edemeyip, hepsini dışlaması ve muhalefete destek olan bütün il-ilçe teşkilatlarını görevden alması durumu, biatçı olmayan birçok mhpliyi küstürdü. üstüne dışlanan muhaliflerin yeni bir oluşum içine girmesi oy oranını yarı yarıya düşürdü. özellikle son zamanlarda izlemiş olduğu yanlama politikası nedeniyle de biraz daha oy kaybetti. benim görüşüm totalde kendi oy oranı %3-5 arası olur. tabi ittifak yaptıkları için yine meclise girecekler. ama ne faydası olur derseniz bende bilmiyorum.
  • maksimum %3,5'dir, bunu görecek tayyip, "senin vereceğin desteğin aq bahçeli" diyerek cumhur ittifakını bozar, ondan sonra hdp'ye mı yanaşır, apoya mı koşar bilemiyorum.
  • 23 haziran gecesi trt'ye çıkıp:
    "hesap sormazsam namertim,dememişmiydim?" dedikten sonra,trt canlı yayına ara verecektir.

    not:komplo teorilerine bayılırım

    not 2: evet,sormazsan namertsin,ispatla...
  • sadece mecliste karar alırken vardır yoksa seçimde ben de çok fazla katkı beklemiyorum.
  • şu andaki anketlere göre %7 civarındadır. o kesimde muhtemelen 3 hilale dayanamayan , takım tutar gibi parti tutan babadan oğula devam eden, ağırlıklı bir şekilde iç anadolu ile bağlantısı olduğunu düşündüğüm kitledir.
hesabın var mı? giriş yap