• sağlık bakanlığı'nın verilerine göre, ekim 2022'de toplam 13 milyon 623 bin 42 randevu alındı, bunların 10 milyon 757 bin 35'i muayeneye dönüştü. 2 milyon 866 bin 7 randevu alındığı halde muayeneye dönüşmedi, bu dönemde randevuya gitmeme oranı yüzde 21 olarak belirlendi.

    yıllık olarak bakıldığında, randevu alanların 4'te 1'inin hastane randevusuna gitmediği saptandı.

    kaynak

    (bkz: mhrs ile randevu almanın imkansızlaşması)
  • gitmeyenlere en az 3 ay randevu alamama cezası ver, bir daha yapıyor mu bakalım. bu sayede alamayan kişilerin de işi kolaylaşır.
  • --- yeşil gelmesin editi ---

    arkadaşlarım, kardeşlerim, sevgili romalılar;

    haklı olarak diyorsunuz ki "iptal etsin"

    lakin şu var ki, özellikle belli bir yaş üstü kendisi zaten alamıyor bu randevuları. e devletini bile kullanamıyor, başka şehirde, memlekette olan çoluğuna çocuğuna aldırıyor randevuyu ya da telefon ile arayarak uğraşıyorlar. haliyle randevu aldırdıkları kişiye bilgi vermiyorlar ya da unutuyorlar, umursamıyorlar.. o yüzden iptal etsin/ettirsin de pek çözüm değil.. hiç mi yakınınıza randevu almıyorsunuz lan?
    --- yeşil gelmesin editi ---

    durum şundan ibaret;

    adam hasta.. randevu kovalıyor bir şekilde yakalıyor ama 15 gün sonraya..

    adamın randevu tarihi gelene kadar adam iyileşince gitmiyor bu kadar basit.
  • buradaki esas mesela gitmemek değil, iptal etmemek.
    tahminen belki de %1'i başka ve acil bir nedenle gitmemiş olabilir. ama %99'unun keyfi olduğunu düşünmek pek de zor değil. o zaman ara iptal et aldığın gibi.
  • caydirici tedbirler lazim. saglik sistemi boyle mesgul edilmemeli.
  • randevu alıp iptal ettirme gereği duymayanlar, randevu alamadığı için ölen sakat kalan kişilerden sorumludur. kafasını siktiklerim.
  • çözümü havayollarında yapıldığı gibi overbooking; gerçi o zaman da herkesin randevusuna geldiği zamanlarda çıkacak kavgaları tahmin etmek hiç zor değil ama en makul çözüm bu gibi gözüküyor.
  • özel sağlık sigortası nedir neden yapılır sorusuna verilebilecek en güzel cevaplar bu konuda!
  • sadece sisteme uyup randevu alıp öyle gideyim diyen insanları mağdur eden durumdur.

    yoksa yoğunluğa bir etkisi olmaz çünkü birçok insan randevusuz gidiyor hala ki 15-30 gün sonraya verilen randevudansa gerekiyorsa hemen gidip kayıt yaptırıp sıra beklemek daha mantıklı bir seçenek. çağ atlıyoruz derken yine döndük 90lara.
  • neyse suriyeliler gidiyor çok şükür. bazı doğum hastaneleri hep suriyelilere çalışıyormuş. randevuların kıymetini onlar biliyor.
hesabın var mı? giriş yap