• ankarada hizmet veren 7 katlı agız ve diş saglıgı merkezi. çocukların korkmadan muayene olabilecegi kadar sevimli hazırlanmış çocuk muayene bölümüne utanmasam ben gidecegim. ayrıca televizyonda umutsuz ev kadını programlarında o egri lekeli dişlerini çagdaş beye yaptıran kadınları izler de kıskanırdım. artık kıskanmıyorum. onların çagdaş beyi varsa ankaramızın da kapı gibi miadenti var. gece dişin mi agrıdı? hoooop miadente. 24 saat açık.

    (bkz: dişlerim şekil önümden çekil)

    edit: artık sozluk yazarlarına %10 indirimli olan diş saglıgı merkezi.
  • devlet hastanesi anlayışına sahip dişçi. randevu aldığınız halde gevrek gevrek 1 saat beklemeniz gerektiğini söyleyebilirler. öyle olacaksa devlet hastanesinde bekleyelim, hem dünkü çocuklara diş yaptırmamış oluruz hem de paradan tasarruf ederiz.
  • yeni mezun diş hekimlerine modern köle muamelesi çeken iğrenç kurum.
  • konya yolu üzerinde bulunan 7/24 hizmet veren ağız ve diş sağlığı merkezi, halk diliyle dişçi:)

    iç mekan huzur verici. gergin tipler bile ortam sayesinde gerginliklerini rahatlıkla atabiliyor.

    tüm hekimleri teste tabi tuttuğumu söylemem ama benimle ilgilenenler son derece iyi insanlardı. *

    ilk başta tereddüt dahi ettim ancak sicmiktarafından belirtilen sözlük yazarlarına indirimde cabası.
    koşun ankaralı sözlükçüler.
  • sadece bir kere gittiğim, onda da hastadan hastaya koşturan bir adet diş hekimini görünce bu ne lan deyip çıktığım yer. bir gidiyor birinin ağzını dürtüklüyor, sonra gidiyor öbürüne bakıyor. kurum da anlaşmayı iptal etmiş zaten.
  • tertemiz, verdiğiniz parayı hak eden diş hastanesi. kendileri ile yeni dönemde uzun süreli ilişki kurmayı düşünüyorum. harcadıkları malzemenin sayısına bakmazlar. en iyisini yaparlar. kurtarılamaz denilen azı dişimi kurtardılar. doktorları pek sevimli, öyle güzel teskin ederler ki tüm paniğiniziyaret yenersiniz.
  • evime yürüme mesafesinde olan bir diş hastanesi. çok pahalı olduğunu duydum. kızımın 3 dişine dolgu, 2 dişe çekim bir de yer tutucu gerekecek epey uzun bir tedavi gerekiyor. buraya gitsem kaç para gider acaba diye düşünüyorum kara kara. fakir miyim neyim.
  • eş, dost, akraba 365 gün 7/24 hizmet aldığımız ankara’da bulunan tek diş hastanesidir. uzun olacak azicik cunku bu konu benim özel ilgi alanım ve çok detaylı analiz ettim.
    babama implant yapılması gerekiyordu. titiz araştırmalarım sonucunda tüm yollar buraya çıktı. babamı götürdük. oral diagnoz kısmında ilk muayenesi yapıldı. ilk değerlendiren kişi işini iyi bilen, son derece deneyimli ve güleryüzlü bir hekimdi. filmi de değerlendirip çene cerrahına konsulte edeceğini söyledi. başka yerlerde uyduruk bir panoramik film için dışarıda merdiven altı yerlere gönderirlerken kendi çatıları altındaki radyoloji bölümlerinde üç boyutlu tomografisi çekildi(ekstra ücret almadılar). radyolojiden üst kata cerrahi bölümüne çıktığımızda cerrah ve oral diagnoz uzmanını birlikte az önce çekilen tomografimizi ekranda incelerken bulduk. protez uzmanı ile de görüşüp sonunda babam için en uygun tedaviyi planladılar. sonra işlemi yapacak hekim pırıl pırıl ve nezih bir ortamda bize uzun uzun bilgi verdi. tüm sorularımızı cevapladı. sonraki takiplerimizde de en iyi markadan toplam 8 adet implant sıfır hatayla ameliyathane koşullarında sorunsuz uygulandı. gördüm ki kendileri bizden daha titiz zaten. takipleri devam ediyor. işlem zaten garanti altında. şimdilik çok memnunuz.
    sonuçta;
    -dışarıdan bakınca pahalı mı acaba diyorsunuz ama bu tamaman bir algı yanılması. kesinlikle ve kesinlikle muayenehanelerden daha ucuz ve 10 kat daha kaliteli bir hizmet alıyorsunuz. en önemlisi de bu konularda çoook şeffaflar. ona bu fiyat, şuna şu fiyat asla yok. malzeme belli , işlem belli. kazık yeme şansınız yok. oral diagnoz, görüntüleme ve tanının netleştirilmesi sonrasında tahmini maliyetinizi saptayıp size bir ozet veriyorlar. yaptırmak zorunda değilsiniz. bir check uptan gecmiş oluyorsunuz sonuçta. koltugunuzun altında filminiz çıkıp karşılaştırabilir,araştırabilir, düşünüp taşınıp tekrar gelebilirsiniz. ama bu süreçte iyi ölçüp biçip doğru soruları sormalısınız çünkü en büyük risk “ben daha ucuza hallederim” diyen bir yerlere denk gelip iyi karşılaştırma yapmadan yanlış bir yola sapmanız olur.. kullanılan malzeme ve diğer detaylar çok şeyi değiştiriyor çünkü. benim ulaştığım sonuç şu ki herşey aynı standartta tutulmak koşuluyla diş hastanesi kesinlikle ve kesinlikle daha ucuz ve akıllıca bir seçim. zaten kritik kelime burada bilimsel standartlar..
    -miadent’in diş ve ağızla ilgili uzmanlık alanlarının tümünde uzman hekimlerden oluşan ve hastayı gerekirse ortak değerlendirerek eksik birşey bırakmayan geniş bir akademik kadrosu var. (annemin çürük dişine dolgu yapan endodontist “dişetleri ile ilgili de periodontolog görse iyi olur” dedi. iki kat üstteki diş eti uzmanı olan o hocadan randevu verdiler. sonrasında o da oraları düzeltti. bunlar ekstra maliyet değil aksine uzun vadede işin uzmanı tarafından tedavi edilmek işimize geldi)
    -son bilimsel ve teknolojik gelişmeleri izliyorlar ve sürekli yenileniyorlar. bunu birçok farklı detaydan hissettim. mesela bizzat ben dişlerimi sıkıyoryordum. yıllardır gittiğim diş hekimime müteakiben her seferinde söylemiştim. çaresi yok demişti. halbuki onun haberinin bile olmadığı bir sürü yeni tedavi yöntemi varmış. sonra başka bi zaman da işyerinden arkadaş anlattı. bunun çocuğu miadentin pedodontisine gidiyordu. arkadaş diyor ki eski diş hekiminin bize hiç bahsetmediği koruma işlemleri vs yaptılar (adam benden daha takıntılı ve cimridir. kendi de araştırmış. akıllı adamdır. gereksiz bişi olsa asla yaptırmazdı. gercekten birçok gelişmiş ülkede rutin ve yapılması gereken şeylermiş bunlar)..örnekler çoğaltılabilir.
    - muayenehanelerde olmayan ve olamayacak cihazlar kendi çatıları altında ellerinin altında. bu da yaptıkları işin kalitesini arttırıyor. o gün dr. anlatıyordu mesela; bilmem kaç yüz bin euroluk yeni bir cihaz da gelmiş. ankara’da üniversite hastaneleri dahil onların dışında hiçbir yerde yokmuş. böylece birsürü şeyin süresi kısalmış, kalitesi artmış, bir sürü işte hatta gülüş tasarımı için vs de kullanıyorlarmış falan.
    - en önemlisi hastane dışında küçük yerlerdeki aletlerini sterilizasyon yaptıkları cihazlar nasıldır, ne kalitededir, denetleyen kimdir , ya da nasıl denetlenir gibi sorular hep kafama takılırdı. mesela belki 15 - 20 yıllık çok da etkin işini yapmayan uyduruk bir makine kullanıyor adam nereden bileceğiz ki? sonuçta aıds’i var hepatiti var vs :( milletin ağzına girip çıkıyor, kanla vs temas ediyor hep o alet edevat!!!ama burası dev gibi bir hastane oldugu icin muayenehanelerde asla olamayacak boyutta ve teknikte bir sterilizasyon sistemleri var. bunu bizzat arastirdim ve eminim. zaten neredeyse bir katı buna ayırmışlar.
    -doktorlar kendi sağlıkları konusunda titizdirler. benim gördüğüm kadarıyla çok fazla sayıda sağlık çalışanı, üniversite hocası vs kendi dişleri için burayı tercih ediyor. bir sürü insandan referans aldım. yurtdışından da çok hastaları geliyor.
    - ayrıca çatıları altında anestezi uzmanı ve üst düzey cihazları da var. dişçiden çok korkan ya da bir nedenle normal muayene olamayanlar uyutularak işlemler tamamlanabiliyor. bir arkadaş kendi engelli kardeşini buraya götürüyor. sadece onlar yapabiliyormuş.
    ekşisözlük yazarlarına da indirim yapıyorlardı ben en son gittiğimde.
    özet olarak miadent gibi bir yer olması büyük bir şans bence.
  • tek kelime ile soyguncular. telefonla da hiçbir şekilde fiyat bilgisi vermiyorlar ki soygun kolaylaşsın. asla bulaşmayınız. asla. böyle bir fiyat politikası olamaz.
  • arkadaşın çekilecek denilen dişini burada kurtarmışlar bana da tavsiye etti. malum her yer ticarethaneye dönmüş ama ben de burada öyle bir hava sezmedim. hızlıca derdimi dinleyip muayenemi yapıp sıkıntımı giderdiler, cüzi de bi para aldılar. işlemine göre değişir tabi pahalıdır ucuzdur bilemem benim için önemli olan gereksiz işlem yapılmasın.
hesabın var mı? giriş yap