• michelin'in, daha az yakıt tüketimi sağlayıp daha uzun ömürlü olduğunu iddia ettiği, şehir içi kullanımı ağırlıklı küçük, orta ve orta üst sınıftaki araçları hedef alarak tasarlanmış olan ve ülkemizde çokça tercih edilen başarılı lastiği.
  • ülkemizde* alınabilecek en ucuz michelin lastiktir, michelin in ucuz orta alt sınıf lastiklere karşı kaybettiği pazar payını marka imajını kullanarak geri alma çabasıdır.
  • reklamlarında vaad ettiği gibi yakıt tüketimini azaltan lastiklerdir.

    her ne kadar bir fransız markası olsa da türkiye piyasasında satılanlar alman menşelidir.

    (bkz: made in germany)

    ekleme: 5 yıl sonra tekrar aldım bu seferkilerin üzerine made in the united kingdom yazmakta.
  • azalltığı yakıtı, fren mesafesi ve ıslak yolda tutuştan ödün vererek yapmaktadır. karda, buzlu yolda naylon poşetden farkı yok.
  • daha kısa duruş mesafesine sahip çöp torbaları eminim ki vardır. valla bunu almayın da ne alırsanız alın, sonuçta lastiklerin asıl amacı yeri kavramaksa, bu lastikler bunu sağlamıyor. yağmur, kar, don kabusum oldu. tamam kış lastiği takmak lazım ama, azıcık tutsalar ona da razıyım
  • her tüketim ürününde olduğu gibi ihtiyaçlar ve gereksinimler her tüketici için farklıdır.

    michelin ürün yelpazesinde de farklı tip kullanımlar farklı ihtiyaçlar farklı mevsim ve yol koşulları için üretilmiş onlarca tipte lastik vardır. bir lastiğin az yakıt tüketimini sağlaması için düşük yuvarlanma direncine sahip olması lazım bu da yere basmayı azaltarak gerçekleşir biraz da teknolojik gelişimle beraber oluşan yeni ham madde buluşu ile.

    sen aracında yüksek yere basma ve iyi bir yol tutuş istiyorsan ve bu öncelikse bu tipte bir lastiği seç. ama ben hem az yakıt tüketsin hem yere yapışsın hem de karda buzda yardımcım olsun istiyorsan ona göre seçeceksin lastiklerini.

    ha bide lastik havalarına dikkat
  • kışın michelin alpin'leri, yazın bunları kullanıyorum. çiçek gibi lastik. kaldırıma yanağını vurmazsan, kışın buzun üstünde binmeye kalkmazsan hiç de dert çıkarmaz. gayetle güzel yol tutuş sağlar. ha 'ben kışın buzda sürcem, kalıdırıma enlemesine dalcam' diyorsan traktör lastiği almalısın dostum.
  • ıslak yollarda tehlikeli denebilecek kadar az tutunma sağlayan michelin modeli.

    yazın ortasında bile çiçek sulamalarının viraj içine taştığı yerlerden geçerken lastiklerin kavramasının ne kadar azaldığını hissedebiliyorsunuz. bu anlarda yapacağınız ani hareketlerde eğer yeterli tecrübeniz ya da aracınızda vsa/esp gibi sürüşünüze müdahale edebilecek bir sistem yoksa kendinizi yolun hiç istemediğiniz noktalarında bulabilirsiniz.

    yakıt tüketimine de aman aman bir katkısı yok. normal lastiklerinize 3 psi daha fazla hava basarak da benzer bir ekonomi yakalayabilirsiniz.

    ama sağlamdır, sanılanın aksine kolay kolay balon yapmaz, uzun ömürlüdür, alırken nispeten ekonomiktir. fazla hızlı kullanmadığınız b sınıfı otomobilleriniz için şehir içinde ekonomik bir çözüm olabilir.
  • yorumları okuyunca aldığıma pişman olduğum lastik. yağmurlu havalarda 50 km/h hızı aşmamayı düşünüyorum. sonra bu mal niye böyle yavaş gidiyor demeyin, selektör çakmayın. sizin yüzünüzden! lastiği öyle bir anlatmışsınız ki frene bastığım anda john woo filmlerindeki gibi taklalar atıcam diye korkuyorum.
  • 2 yıl 40.000 km lik kullanımdan ve cok sert darbelerden (bir tanesi jantı onarılmaz derecede zarara uğratan yüksek hızda derin çukura düşmek) sonra bile hala yeni alınmış kadar dişli, hasarsız ve yeni durmaktadır.

    ancak, yol tutuşu sıfıra yakın. fren mesafesini çok uzatıyor. frene biraz fazla basınca abs tetikliyor. virajlarda aşırı şekilde esnemesi ve ne tepki vereceğini bilmemeniz tedirgin ediyor. ıslak zeminden hiç bahsetmiyorum farkındaysan.

    (185/65/15)
hesabın var mı? giriş yap