• yeni nesil havasız otomobil lastiği. en büyük avantajlarından biri, patlama sorununu tamamen ortadan kaldırması.

    general motors işbirliğiyle, 2024 yılında piyasaya çıkacakmış.

    kaynak: https://www.autoblog.com/…y-bolt-airless-tire-test/
  • michelin’den yenilikçi bir hareket .uptis

    (bkz: havasız lastik) / (bkz: patlamayan lastik)

    (bkz: şerefsizim benim aklıma gelmişti)
  • açılımı unique puncture-proof tire system olan,
    otomobil lastiklerinin sorunlarını çözecek havasız tekerlek.
    videoda yüksek hızlarda da kullanılabileceği yazıyor.

    michelin sitesinde yazana göre; basınç, hava, patlak, bakım ve kontrolleri ortadan kaldırıyor. maliyeti daha düşük, daha konforlu bir yolculuk sağlıyor ve en önemlisi doğa dostu.

    michelin mühendisleri mutlaka düşünmüştür ama türk kafasıyla "abi sert bi darbede gider bu" demekten alıkoyamıyorum kendimi. o esneklik yok gibi duruyor

    türk haber sitelerinde yeni yeni haber yapılmaya başlanmış, yabancı kaynaklarda en uzun bilgi içerikli yazı olarak bu var ama ingilizce.
  • inovasyon budur işte diyebileceğimiz gerçek bir arge çalışması. cidden heyecanla bekliyoruz sayın mişlen.
  • yüksek hızlarda tehlike yaratabilecek bir lastik türü. yüksek dediğim de 100 km civarı. bu lastiklerden takılı olan arabayla viraja girildiğünde ağırlık merkezi aracın viraj aldığı yönün tersine doğru kayacaktır. bu esnek lastikler yüzünden de aracın o kısmı ile diğer yan kısmı arasında bariz yükseklik farkı olacaktır. bu da aracın aerodinamiğini bozup kazalara neden olabilir. ama lastik bozuk asfalt ve köy yolları için oldukça avantajlı görünüyor taşların ve çukurların verdiği sarsıntı aracın içinde daha az hissedilecektir. fakat lastiğin bu özelliği yüzünden çabuk deforme olacağını düşünüyorum. piyasaya sürüldüğünde sonuçları göreceğiz.
hesabın var mı? giriş yap