• 2018 jeon go-woon yapımı bir kore filmi.

    --- spoiler ---

    özgürlük üzerine

    --- spoiler ---
  • seninle ilgili anlatamayacağım bir duygu yerleşti içime, uzun zaman da kaybolacak gibi gözükmüyor.
    2017 yapımı film.
  • mükemmel bir film.
    kendimi gördüm sanki kadında.

    hayatın ne kadar boş ve anlamsız olduğunu gözümüze sokan bir yapıt.
  • hayatın anlamını küçük şeylerde ve seçimlerimizde olduğunu söyleyen film ve düzenin kurallarını hayatın her alanında sürekli dayattığı gerçeği. ya içindesin ya büsbütün dışında. ya içinde olup "onlarsın" ya da dışında "kendin". başka seçenek pek mümkün görünmüyor. g.orwel'ın aspidistra'sını hatırlattı. ya mikroiktidara itaat ya da mikrohayat.
  • tam anlamıyla jim jarmusch filmlerinin bir klonu ile karşı karşıyasınız. tuhaf, dingin, dünyayı umursamayan karakter, hayatta karşımıza çıkan zorluklara ve drama alaycı ve yumuşak dokunuşlar. hayatın güzelliği koca senaryolardaki olaylarda değil sadece küçük detaylarda gizlidir. eski eşyalar, duvarda gezinen bir karafatma, resimler, rastgele diyaloglar size ilham sunacaktır.. yeni bir tarz sunmasada güzel ve akılda kalıcı bir film olmuş. 7 puan veriyorum ve bir şans verin diyorum.
  • bu son derece nahif ve zarafet sahibi bir kadının, yer aldığı hoş film, bana oscar wilde'ın şu deyişini hatırlattı: "bana lükslerimi verin; ihtiyaçlarım olmadan da yaşarım."

    kiraya vereceği parayı, sigara ve içki gibi en büyük iki tutkusuna harcayan bu karakter, tam da hepimizin isteğini gerçekleştiriyor. biz bu boktan, elektriği bile olmayan, rutubetten kapkara olmuş, iki karışlık pencereye sahip evlere, neden bu kadar fahiş fiyatlar veriyoruz? ve neden sürekli sigara ve içkiye zam geliyor? bu açıdan bakıldığında da, güney kore ile türkiye'nin neden "kardeş ülke" oldukları da daha bir anlam kazanıyor.

    filmi izlemenizi mutlaka öneririm. tabii herkese göre değil. sadece sinefiller.
  • ah miso, sen ben misin *. olağan hayat akışının dışında bir o kadar gerçekçi bir film.
    izlerken biraz sarhoş olduğum için kaçırdığım noktalar oldu, tekrar izlenir.
  • sinema olarak orta seviye ama hikayesi, anlatış tarzı içime işlemiş film. gerçekçi, palavradan uzak. mi-so'yu gizlice izliyormuşum hissi yarattı. mi-so kendi mikrohabitatını mı yaratıyor, teslim mi oluyor? özgürlük mü, umutsuzluk mu tam çözemedim. ama bir direnişin, sade, sessiz, epik olmayan bir direnişin bir dinginlik havası yarattığını düşünüyorum. filmin insanı birçok konuda sorgulamaya ittiği kesin.
  • içime oturan bir film oldu.

    --- spoiler ---

    zaman içerisinde arkadaşların ne kadar değiştiği, araya zaman girince insanların yaşadığı sıkıntıları ya da hayattan keyif almaya çalıştığı şeylerin ne kadar farklılaştığı çok yalın bi dille anlatılmış.

    erkek arkadaşının gidişi ve saçlarının ilaçlarını içmemesinden ötürü beyazlaması üzücüydü.
    --- spoiler ---

    güzel bir film izleyiniz.

    tanım : jeon go-woon'un yaptığı, başrolünde esom'un olduğu 2017 yapımı güney kore filmi.
  • mubi'de günün filmi olarak izlemiş bulunduğum, sade ve insanın içine dokunan bir film. oldukça naif ve iyi kalpli ana karakterimizle birlikte, seul sokaklarında oradan oraya valizimizle gezerek, boğazımızda viski sıcaklığıyla ve üzerimize sinen sigara kokusuyla, 5 farklı yaşamın kapılarını tıklatıyoruz. bu tarz dingin yapımları sinemada özlediğimi fark etmemi sağlamış film olmuştur aynı zamanda.
hesabın var mı? giriş yap