• windows azure'un yeni ismi.
  • yüksek boyutlu veri transferlerini hızlandırmak adına, bitlocker ile şifrelenmiş 3.5" sata hdd'lerinizi direkt azure veri merkezlerine gönderip hesabınıza bağlanmasını sağlayabilirsiniz. şu an disk başına işlem ücreti 184tl ve kargo bedeli müşteriye ait.

    tr'de faaliyet gösteriyorsunuz. birkaç sanal makineniz west us azure datacenter'da çalışıyor ve mesela 8tb veri transfer etmek istiyorsunuz ama bant genişliğinizi bu iş için kullanmak istemiyorsunuz. sata 4tb x 2 adet sata hdd'yi west europe azure datacenter'a gönderip oradan azure veri merkezi replikasyonuyla us'e taşınmasını da sağlayabilirsiniz. yalnız bu senaryoda bir de veri merkezleri arasında transfer ücreti oluşuyor. ama her şekilde us'e kargo bedelinden ucuz.
  • az önce bir mail ile bilge adam tarafından etkinliğine çağrıldığım.

    subjectinde "microsoft azure etkinliğimize davetlisiniz" yazan maili okuyup "microsoft aşure döküyormuş lan" diye anlamam ise benim konudan ne kadar uzak olduğumu gösteriyor sadece.
  • ıaas + paas içeren bir sistemdir
    azure, hem "hizmet olarak altyapı" (ıaas) hem de "hizmet olarak platform" (paas) konusunda gartner tarafından endüstri lideri olarak görülen tek önemli bulut platformudur. yönetilen ve yönetilmeyen hizmetleri içeren bu güçlü birleşim, benzersiz üretkenlik için uygulamaları istediğiniz gibi oluşturmanıza, dağıtmanıza ve yönetmenize olanak verir.

    karma sistemler için hazır durumdadır
    bazı sağlayıcıları veri merkezi ile genel bulut arasında seçim yapmanızı ister. azure istemez. kurumsal açıdan kalitesi kanıtlanmış karma bulut çözümleri size her açıdan en iyisini sunar, yeni karmaşalar getirmeden bt seçeneklerinizi çoğaltır. azure ile, veri depolama, yedekleme ve kurtarma işlemleri daha etkili ve ekonomik şekilde yapılır. ayrıca hem şirket içi hem de bulut özellikli uygulamalar oluşturmak daha kolaydır.

    açık ve esnektir
    azure; windows'tan linux'a, sql server'dan oracle'a, c#'tan java'ya kadar her işletim sistemini, dili, aracı ve çerçeveyi destekler. her cihazla çalışan muhteşem uygulamalar ve hizmetler oluşturabilmeniz için windows ve linux eko sistemlerinin en iyilerini parmaklarınızın ucuna getirir.

    her zaman çalışır durumda, her zaman aktif
    skype, office 365, bing ve xbox'a güç veren aynı kurumsal tarz platforma sahip olacaksınız. azure, %99,95 oranında kullanılabilirlik sla'sı, 7/24 teknik destek, günün yirmi dört saati hizmet sağlığı izleme olanağı sağlar.

    ekonomik ve ölçeklenebilir
    azure talebe göre hızlı şekilde ölçekleyerek büyütüp küçültebilir, böylece sadece kullandığınız şeyin ücretini ödersiniz. dakikalık faturalama ve bilgi işlem, depolama, bant genişliği gibi popüler altyapı hizmetleri için rakip firmaların fiyatlarıyla aynı olma konusunda bir taahhüt, performans için her zaman rakipsiz fiyatlara sahip olacağınız anlamına gelir.

    kaynak
  • öğrenciler için ücretsiz versiyonu yayınlanmıştır, çok kısıtlı olsa da ne var ne yok diye bir bakmalı. ayrıca, eğer azure da yer alan teknolojileri (database vb) hocanız derste anlatıyor ise, kendisine bahsedin, bu adresten "http://azure.microsoft.com/…us/community/education/" ücretsiz akademik azure hesabı talep edebilir. hem hocaya hem öğrenciye, combo yapmışlar :)
  • subscriptiondaki harcama sınırını kaldırabilmek için saatlerdir uğraştığım servis. yarım saattir sayfa yükleniyor.
  • iaas bir topoloji kurabilmek için önce oturup iyi bir araştırma gereken cloud service. çok fazla iç terminolojisi var gibi.

    sql'i servis olarak almak da aynı şekilde. normal bir sql'de koşan querylerin bazıları azure sql'de çalışamayabiliyor.
  • aws yaninda kendini bir tercih gibi hissettiremiyor olusu kendisinin gelecegi acisindan problem olusturmaktadir.

    benim gibi microsoft platformlarina yillarini vermis adamlara free ride verip cesaretlendirmiyorsa microsoft, en ufak problemim oldugunda pazar gunu bile beni arayip probleminiz halloldu mu? baska sorun yasiyor musunuz diyen amazon'un piyasa payindan calmasi mumkun degil.

    microsoft'a en son cep telefonu konusunda guvenmistim, sonuc su -> https://twitter.com/…kedi/status/676184679553351682 (thread'i oldugu gibi okuyun)
  • (bkz: openstack)
hesabın var mı? giriş yap