• microsoft'un yeni tanıttığı, abilerine göre uygun fiyatlı surface ürünü.

    https://www.youtube.com/watch?v=krrrskzhwfe
  • buralar entry dolar.

    enteresan bir alet. ipad büyüklüğünde (10 inch) ama klavye trackpad var, office var, yani bununla herseyi yapabilirsin, istersen dışarıdan ekstra mouse bağlayarak.

    tablet piyasasının hakimi apple'ı zorlayabilir. tek emin olmadığım tablet kullanma deneyiminin applerinin nasıl olduğu. ipad düzeyinde olması mümkün değil de en azından onun %50'si düzeyinde bir kullanıcı deneyimi sağlasa, normal bilgisayara da ihtiyacı olan insanların aklını çelebilir.
  • bugün almaya karar verdiğim alet.

    edit: almadım. surface pro ile mutlu bir beraberliğe başladık.
  • yine turkiye'ye gelmeyecek gibi gozuken urun.

    getiren yerlerde 7bin tl fiyattan acmis kapiyi. umarim bu urunu alabilecek bir firsat bulurum.
  • amazon'da indirimsiz haliyle 550 dolara satılan bir cihazı 8bin tl'ye satmak dahiyane bir ticari başarı örneği olsa gerek. bu arada go surface ailesinin type c bağlantısı olan tek üyesi.

    düzeltme: 8bin tl imiş.
  • diğer surface cihazları gibi türkiye'de üç-beş teknoloji meraklısı dışında kimsenin haberinin olmadığı, yaklaşık on gündür 8/128 modelinin sahibi olduğum şa-ha-ne cihaz.
    yavaş bir işlemcisinin olduğunu göz önüne alarak biraz tereddüt ederek almıştım ama alet muhteşem çıktı rıza baba.
    gecenin bu saati kompozisyon formatında derli toplu yazamayacağım, artılarını ve eksilerini listelemekle yetineyim.

    artıları:
    *çok çok hafif ve kompakt. kendi başına 520, type cover'ıyla birlikte 770 gram. çantanızda ağırlığını neredeyse hissetmiyorsunuz bile. bu da özellikle gün boyu oradan oraya dolaşan, bilgisayarını yanında taşımak isteyen türden bir kullanıcıysanız bulunmaz bir nimet.
    *tasarımı ve malzeme kalitesi bu fiyat seviyesindeki bir 2-in-1 cihaz için takdire şayan.
    *tam windows çalıştırıyor, haliyle bütün windows uygulamalarını kullanabiliyor ve tabii ki dosya sistemine erişebiliyorsunuz. özellikle benzer boyut ve ağırlıktaki ipad'in iş amaçlı kullanımlardaki (genelde ios'tan kaynaklanan) bir sürü dingilliğinden bıkmışsanız kızgın kumlardan serin sulara girmiş gibi oluyorsunuz.
    *işlemcisi kağıt üzerinde yavaş olsa da cihaz çok hızlı açılıyor ve işlemciyi çok yormayan işler yapıyorsanız hız açısından hiç mi hiç üzmüyor.
    *standı çok pratik ve istenen her açıda kullanılabiliyor.
    *beraberinde gelmeyen, ama cüzi olmasa da fahiş de olmayan bir fiyata (amazon.it'de şu anda 48 euro) alınabilen ve cihazla beraber mutlaka alınmasını önerdiğim type cover'ı harika. oldukça büyük bir trackpad barındırıyor. klavyesinde yazma hissi gayet keyifli, ayrıca arkadan aydınlatması da var. boyutu normal klavyeye göre biraz küçük ama alışmak hiç sorun olmuyor, şahsen birkaç saatte alıştım. hatta daha da ileri giderek şu ana kadar thinkpad modelleri dışında bir mobil cihazda kullandığım en iyi klavye olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.
    *ekran çözünürlüğü ilk bakışta biraz düşük gelse de (1800x1200) kesinlikle gayet yeterli ve ekran parlaklığı ve açıları da çok iyi. evet çerçeveler biraz kalın ama buna kısa sürede alışılıyor.
    *yüzünüzle login olabilmenizi sağlayan windows hello özelliği gayet iyi işliyor ve hayatı kolaylaştırıyor.
    *kucakta gayet rahat kullanılıyor, hatta geleneksel laptop'ların tersine bilgisayarın kendisi üst kısımda olduğu için kucağı yakma derdi olmadığından kucakta laptop'lara göre daha rahat olduğu bile söylenebilir.
    *surface pro'larda olmayan usb-c portuna sahip. bu da hem usb-c dongle'larla birçok yan birimi rahatça bağlamanıza, hem de bir powerbank ile hızla şarj etmenize imkan tanıyor.
    *micro sd slotu ile 400 gb'ye kadar ek depolama alanı elde edebiliyorsunuz.

    eksileri:
    *pil ömrü çok iyi değil. 4-5 saat, zorlanırsa 6 saat civarı (fakat usb-c portundan powerbank'e bağlanarak hızlıca şarj edilebiliyor).
    *işlemcisi yavaş olduğu için video düzenleme gibi işlemciye yük bindiren işlerde çok başarılı değil. yapılmaz değil ama bayağı sabır gerektirir. ama ofis işleri için gayet yeterli.
    *google chrome 3-5 sekmeden sonra akıcı çalışmıyor (muhtemelen microsoft'tan değil, google'ın bilinçli/bilinçsiz bok yemesi kaynaklı), browser olarak microsoft edge kullanmak gerekiyor. ama burun kıvırmayın, edge'in son halini hem sadeliği, hem hızı, hem özellikleri bakımından bayağı beğendim. chromium'a geçince nasıl olacak bilemiyorum tabii.
    *bilgisayar kısmı çok başarılı ama tablet kısmı windows 10'un tablet modunun olmamışlığı nedeniyle maalesef o kadar iyi değil. tablet modunda sadece içerik tüketiyorsanız bu sorun olmuyor ama diğer tablet kullanım durumlarında ipad'in rahatlığını, şıklığını ve esnekliğini beklemeyin. kısaca öncelikli olarak bir tablet istiyorsanız alınacak bir cihaz değil.
    *oyun oynamak istiyorsanız, son beş yılın aaa oyunlarını makul bir fps ile oynamayı unutun. ama eski oyunları ve birçok indie oyunu rahatça oynayabilirsiniz. nintendo wii dönemine kadarki konsolların emülatörleri de iyi çalışıyor.

    türkiye'de oturup da almayı düşünenlere tavsiyem, çoğu uçuk fiyata satan türkiye'deki e-ticaret siteleri yerine avrupa'daki amazon'lardan birinden almaları. hepsi türkiye'ye yolluyor. şu sıralar amazon.it toplam fiyat konusunda en avantajlı olanı, ama fiyatlar değişebildiği için diğerlerine de bakıp öyle almakta fayda var.

    hamiş: ben birçok uygulama kullandığım için 8/128'lik aldım ama eğer fazla program kullanmayı ve çok multitasking yapmayı düşünmüyorsanız 4/64'lük temel modelin performansının da gayet yeterli olduğu söyleniyor.
  • bir adet 8 gb ram / 128 gb modelinden sahip olduğum cihaz. inanılmaz kullanışlı çok şık aynı zamanda. keşke üniversitede okurken böyle birşey olsaydı diye düşünmedim değil.
  • 10. nesil i5 işlemcili, 8/128 gb olanını karıma (eşime) aldığım cihaz. içinde office programlarıyla gelmesine rağmen (edit: kampanya vardı) 800 usd civarı; sadece 1.1 kg, dokunmatik ekranlı, usb bağlantılı şükela bir alet.
  • türkiye'de saçma sapan fiyatlara satılan alet. microsoft getirse kimse ipad pc almaz
hesabın var mı? giriş yap