• windows 10'daki seslendirmenin adı.
  • kitap okurken çok sıkıldığımda sesli okumayı denediğimde fark ettiğim arkadaş. hiç de fena okumuyor.
  • ios’un duygusuz yelda ve cem’inden hatta sestek’teki türkçe tts’lerden kanımca daha iyi olan, microsoft’un geliştirdiği alternatif bir text-to-speech dosyası.

    edit: daha iyisi için (bkz: microsoft emel)
  • tez yazanların kullanmasını tavsiye ederim. orta okuma hızında yazdıklarınızı tolgaya okutun ve metni gözünüzle takip edin. hiç beklemediğiniz imla hataları, tekrar edip kulak tırmalayan fiiller patır patır dökülür. cümlelerin birbirlerine bağlantıları zayıf ise hemen dikkatinizi çeker. virgüllerin, noktaların kıymetini anlarsınız. gereksiz izahlar yüzünüze çarpıverir. tolga abi'nin sesine sağlık.

    genel olarak (bkz: microsoft tts)'nin tükçe versiyonu için geliştirilmesi gereken bazı noktalar da var. şapkalı yazacağınız çoğu kelimeyi makine okurken saçmalıyor. roman rakamları kullanırsanız da okuma dağılıyor.

    mac kullanıcı iseniz tolga abi'nin sesi yerine, yelda hanımla muhatap olursunuz

    ayrıca (bkz: text to speech)
  • pek işe yaramayandır. ses ayarı bile yapılmıyor. ya da ben yapamadım. kelimeleri fazla yutuyor. beğenmedim. basit bir android uygulamasındaki sesli okuyucu kadar bile değil. hatta telefon uygulamasındaki bundan 3 5 kat daha iyi.
  • böylesine kibar birinin çok üzerine gidildiğini düşünüyorum. iyi niyetine verirsin hiç olmazsa. o adam senin için orada, kullan kullanma, emrine âmade bekliyor. adam ağzının içine bakıyor resmen.

    şimdi baktım yedi megabayt adam. yedi, yazık. iki bin yirmi yılında notepada a yazsan on megabayt. ne zararı var bu adamın sana.
  • speechlib ile getvoice methodu ile çağrıldığında bulunamayan arkadaştır.

    win10=> konuşma ayarları (speech settings)=> ses ekle bölümü altında kayıtlı sesler bölümünde yalnızca tolga bulunmasına rağmen getvoice methodu elin amerikalısını buluyor.

    çözüm için şu linke bakabilirsiniz.
hesabın var mı? giriş yap