• hiç bir türk o menüye başlat menüsü ismini vermezdi. ne bileyim programlar menüsü, çalıştırma menüsü ya da sadece menü derdi sanırım.

    - hocam ana menü için isim bulduk!
    - (çükünü kurcalayarak umursamadan) neeğdir?
    - başlat menüsü!
    - başlatma lan menüne siktir git (fonda sesi kısılarak fade out olan küfürler)
  • türkçesi bu kadar düzgün olamazdı. ciddiyim.
  • üzerinden ilginç tahayyüller geliştirilebilecek dilek cümlesi. kesin olan bir şey var ki, sahibinin bağırsağındaki bok bile görünürdü beyim afedersin.

    (bkz: microsoft 1453)
  • direkt korsan yazılım çıkarırlardı, yabancılar falan uğraşırdı yazılımı orjinalleştirebilmek için.

    (bkz: olabilite)
  • (bkz: pencereler 8)
  • yazılım güncellemelerini evlere posta yoluyla 15 gün gecikmeyle gönderirdi. valla yapardı bunu.
  • mutlaka kısa boylu ve kompleksli bir işletme müdürüne sahip olurlardı. bu kişi, işin mutfağında yetişmiş olmakla övünürken; koltuğunu korumak için altında çalışan herkese abuk subuk emirler yağdırır, işler doğru yapıldığı zaman patrona koşarak "bakın efendim şöyle şöyle yaptık, şunları başardık" derdi. işler kötü gittiğinde ise hemen faturayı alt seviye çalışanlara çıkarırdı.

    firma genel olarak düzgün ve kurumsal bir yapıya sahip olmazdı ve mülakatların sonucu, çalışan adayının üst seviyedeki kişilere ne kadar yakın olduğu ile doğrudan ilgili olurdu. işletme mezunlarının çalışacağı yönetim/organizasyon bölümlerine endüstri mühendisleri, endüstri mühendislerinin çalışacağı üretim ağırlıklı bölümlere başka mühendisliklerin mezunları alınırdı. çünkü bir firmada yönetim veya organizasyonun ne olması gerektiğine dair bir fikri olan kimse olmazdı. ceo da dahil olmak üzere. bunun için herhangi akademik bir çalışma yapılmadığı gibi, bilindiği sanılan yanlışlar tekrar edilir ve kaostan düzen çıkarmaya çalışan ikincil yöntemler devrede olurdu.

    şirkette dedikodunun ve çekememezliğin haddi hesabı olmazdı; herkes kendi çıkarını düşünür ve bir diğerinin arkasından iş çevirmeye bakardı. her noktada "kurumsal" olduklarının vurgusunu yaparken, işten çıkarmaların büyük bir bölümü kişisel problemlerden kaynaklanırdı.

    şirket tuhaf reklamlar çeker, tanıtım karakterleri olarak işçi çizmesi giymiş çocuklar üzerinden duygu sömürüsü yapabilirdi. logo tasarımları için dünyanın parasını harcayıp, sonuçta ağlayan bir pac-man kılıklı logo tasarımı ile "geleceğe ait vizyonlarının" şekillendiğinden bahsedebilirlerdi.
  • onu bunu bilmem de, kuruluşundan ortaklı bir şirket olsa (ki sonuçta bill tek başına kurdu sonradan şirketleşince ortaklar gelmiştir herhalde) kesinlikle daha 2. yılında kapanırdı. (aslında bölünerek kapanırdı demek daha doğru) ki bu fantastik isimler altında aktarılmış. ancak şu kesin ki türkler ortak iş yapmayı beceremez.
  • işletim sisteminin adı windows falan olmazdı. her zaman olduğu gibi vereceğimiz ad yine bir fiil yada hayvan belirtirdi. hesap, kurt gibi.
    (bkz: atak)
    (bkz: devrim)
    (bkz: şahin)
hesabın var mı? giriş yap