• bir cad programı. autocad'in ağabeyi.
    (bkz: computer aided design)
    (bkz: computer aided drawing)
    (bkz: computer aided drafting)
  • cad programi kimligiyle sinirlandirilmayacak kadar kapasitesi genis bentley yazilimi.

    gis uygulamalari, her turlu muhendislik ve planlama cozumlerinde isini layikiyla yapar.
    benzer yazilimlarin uzantilarina acilan kapisiyla da olması gerektigi gibi olan programlar sinifina girer.

    * keyfe'keder edit
  • türkiye dışındaki ülkelerde daha yaygın kullanıldığını gördüğüm cad programı. autocad kadar user friendly değildir. aslına bakarsanız hiç değildir. öğrenmesi ve kullanması zordur. klavye kullanarak komut girme sınırlıdır.daha çok ikonlar yardımı ile komutlar girilir. bu da autocad den geçmiş kullanıcıları üzer, hasta eder. buna rağmen büyük ölçekli dosyaları daha hızlı açar, daha hızlı çalışır. şimdilerde version 8 çıkmıştır. iyide olmuştur. eski versiyonlarına göre daha kullanımı kolaydır. dgn uzantılı dosyalar üretir. dwg ve dxf dosylarını açar.
  • en son v8 versiyonu cikan ama bu versiyonda cizilen cizimlerin onceki versyonlarda acilamamasi gibi salak bir problem yasayan amerika icin genellikle altyapi islerinde kullanilan program. bundan onceki versiyonlari microstation j , se ve 95 tir. halen her versiyonu kullanilmaktadir. kullanmasi zordur ve autocad in getirdigi bazi kolayliklari icinde barindiramamaktadir. daha detayli bilgi icin bentley in anasayfasina bakilabilir.
  • klavyeyi hemen hemen hiçe sayarak kullanıcının hızını düşüren program..
  • "vba scripting" bilmeyene bir kac beden buyuk gelebilen gayet kapsamli bir cad software dir. zamanin en guclu parametric software'i "generative components" i bunyesinde bulundurur ve harikalar yaratir, cizmekle kalmaz.
    (bkz: http://americanart.si.edu/…evel/images/eastdome.jpg)
    (bkz: http://www.plasticsnews.com/…ictures/water_cube.jpg)
  • yurtdisinda calisan jeodezi ve fotogrametri muhendislerinden bu program hakkinda bilgi sahibi olmasi beklenir genelde.evrensel bir dil gibidir.
  • özellikle planlanan çalışmaların paftaladırılması aşamasında muadillerinden çok daha efektif ve pragmatik olan cad programıdır kendileri. epey sayarım severim. otokert (bkz: autocad) gibi kardeşi olan diğer cad programlarıyla paralel çalışma olanağı sağlar. dosya uzantısı .dgn dir. diğer dosya uzantılarına export etme özelliği vardır.
  • .dgn uzantılı dosya bazlı 2d ve 3d modelleme ve tasarım programı. microstation endüstride çok tercih edilen bir program. 3d modelleme yapamayan fakat başka artılara sahip mühendislik programları microstation için geliştirilen bir arayüzle iki programı birbiriye iletişime geçiriyor, bu sayede pazarda daha büyük pay topluyorlar. aynı şekilde microstation’ın da pazar payı artıyor. biraz buradan da yola çıkarak microstation’ın plant engineering için yeterli bir program olmadığını söylemek yanlış olmaz, burada temel ve detaylı mühendislik aktiviteleri gerçekleştirildikten sonra konstrüksiyona hazırlayan çizim ve implementasyonlar yapıldığı söylenebilir.
  • evlerden ırak , böyle özürlü bir program nasıl olur anlamış değilim
hesabın var mı? giriş yap