• kıtır dan aldığımız midyelere bakıp içinde siyah kömürümsü maddeler gördüğümüz halde, bir arkadaşımızın "olm midyenin içine bakmadan yiyeceksiniz" gazıyla, alcoholica yla düştüğümüz durum. ha mide falan yıkanmadı, bi günümüzü feda edip tuvalete taşındık o kadar.
  • şahsi tecrübeme göre dükkânlardan yenen midyenin zehirleme ihtimali daha fazla. çünklü çabuk satılmıyor ve bekliyor. bu midyeler büyük olur böyle avuç kadar onlardan zehirlenme ihtimali daha yüksek.

    ancak sokakta tepsi ile satılan midyede tepsi sürekli sirkülasyon halinde ve tepsi bittikçe ki gün içinde 4 5 kere biter en az tahminimce, satıcı gidip yeni midye alıp getiriyor, haliyle daha az beklemiş midye oluyor..

    dükkândan midye yemeyin. hem bayat hem daha pahalı hem de lezzetsizdir.
    ek olarak, ben şahsen büyük midye yemegi tercih etmem..

    ayrıca yaz mevsiminde de yemeyin, nitekim kışın dışarda bekleyip bozulmayan yiyecek yazın dışarda 15 dakikada bakteri üretmeye başlayabilir..
  • cok yakin bir arkadasim gozumun onunde midye yuzunden kursun zehirlenmesi gecirdigi icin ishal ile ucuz atlattilan olaydir. cocuk kabarik kabarik gezdi 2 hafta. fantastik 4 ludeki acibadem kurabiyesine donusecek sandik. abartmamak lazim 10-15 tane yeterli.
  • denize uzak şehirlerde daha bol yaşanan hadise. ayrıca fazla yenirse de yaşanır.
  • bugun otlangac da dahil olmak uzere sakaryadaki 6 ayri midyeciden yedigim sayisiz midyeyi dusununce,bugun basima gelmezse,olene kadar basima gelmeyecegini dusundugum olay.
  • midye dolma fanatiklerinin her daim akıllarında kalan soru işaretidir. yenilen midye sayısı arttıkça, soru işareti de kaybolur. heleki bir midye dolma fanatiği iseniz, ve babanız gazetede midye dolmaların zararlı olabileceği haberini görüp sizi taaa nerelerden arayacak kadar bu fanatikliğinize karşıysa, zehirlenme ve "aha bak gördün, ben sana demiştim" baskısıyla midye dolmalara veda etmenize sebep olabilecek olay..
  • zehirlenmenin en leziz şeklidir.
  • sıcak yerlerde yemekten kaçın abi. adana gibi yerlerdeyseniz hele. anında bozulur. bir de kirli denizlerden toplandıysa içinde olmayan zehir yok gibi bir şeydir.

    büyük marketlerde artık dondurulmuş gıda reyonlarında markalı midye dolmalar var. usülüne göre hazırlarsanız çok daha lezzetli oluyor. onlardan alın, manyak olmayın amk.
  • midyeler belirli zamanlarda daha zehirli olurlar, bu zehir mayis ayinda artmaya temmuz agustos aylarinda en yuksek seviyeye gelir sonra azalmaya baslar. midyenin adet gormesi dedigimiz mesele budur. o yuzden temmuz ayinda yenen midyenin zehirlemesi ongorulebilir bir durumdur.

    bugune kadar, sayisiz denemeye ragmen, midyeler marketlerde ambalajli satilamamistir. testler sonucu cok buyuk farklarla satislari yasaklanmistir.

    son zamanlardaysa benim de farkettigim, 5-6 yil once 50 midye yedigimde kotu hissettiysem, suanda 20 midyeden sonrasi kotu hissettiriyor. hangi mevsim olursa olsun.
  • iki sıçar atlatırım şeklinde düşünmeden hemen doktora gidilmesi gereken durum.

    midyeden geçiyor mu bilmiyorum ama geçenlerde bir arkadaşım dizanteri oldu. insan duyunca sanki kendi başına gelmez gibi hissediyor, çöpten mi besleniyoruz aq diyor, bana olmaz diyor ama oluyor arkadaşlar.

    internetten okuduklarımızla kendimize teşhis koymayalım, üşenmeyelim, hemen doktora gidelim.

    konuyla alakasız ama bu haftanın başında beni bir kaşıntı tuttu, delirtecek seviyeye gelene kadar sinek soktu, böcek ısırdı derken 4 gün çile çektim. en sonunda dayanamayacak seviyeye gelip doktora gittim, meğer kurdeşen döküyormuşum.

    insan hep böyle abidik gubidik şeyleri başkasının başına gelen bir şey zannediyor ama boşuna çile çekmeden tedavi olun, bu tür hastalıklar çok yaygındır ve tedavisi vardır.
hesabın var mı? giriş yap