• gazeteci batuhan çolak tarafından migrosun ığdır'da farsça katalog hazırladığı ve duvarlara astığı bilgisi twitter'da paylaşıldı. tuncay özilhan bey araplara mı satacaksin o biraları? hayırdır?
    ilgili tweet
    görsel
    edit : sözlüğün yarısı farsça biliyormuş bunuda öğrendik. farsça diye dm yağmuruna tutulduk. sonuçta gazetecinin iddası arapça şeklindeydi, bende onu paylaştım.
    edit 2 : yönetimden ricam başlığın farsça olarak değiştirilmesi.
  • normalde bir ülkeye gittiğinde oraya adapte olman gerekir. bu ülke ise misafir olarak aldığına adapte oluyor. böyle küçük düşürücü bir şey olamaz.

    türkçe,ingilizce,almanca,çince,arapça vesaire bir katalog olsa itirazım yok. ürünlerin kullanım kitapçığı gibi.. kim itiraz edebilir yada art niyet arayabilir. ama bu ülke araplaştırılmaya çalışılıyor.

    edit: yazılanın farsça,arapça yada çince olmanının bir önemi yok.bu ülke araplaştırılmaya çalışılıyor mu? evet. bu durum bana mesaj atan yazarların içine siniyorsa eyv. fakat bilinmelidir ki dilimiz türkçe'dir. dilimizde davranışlarımızı etkiler. sen dilden araplaşmaya başlarsan geri dönüşü yok bunun.. anla artık bunu ey cahil yazar...

    edit: turistler için farsça katalog asmışlar ne var bunda diye garip mesajlar alıyorum.yahu kendi ülkesinde kendi anlayamadığı bir dile maruz kalmak bir tek bana mı garip geliyor bilader? yani yaz üste türkçe altada farsça yaz. konu tertemiz kapandı.

    konu migros da değil aslında.. heryerde arapça dükkanlar, işyerleri,farsça yada dili önemsiz yabancı dilde hazırlanmış kataloglar ,devletin turizm bakanlığının bizzat yaptırdığı "enjoy ı am vaccinated" temalı reklamlar vesaire vesaire.. hepsi birbirinden ne kadar alakasız şeyler gibi gözüksede aslında günün sonunda elde kalan; ekonomik sorunlara,umutsuzluğa ve ağır vergilere bırakılmış biz yurttaşlar varız. yabancılar gelsinler, yesinler, içsinler, alışverişlerinide yapsınlar ve gitsinler.. batıdan bulgarlar gelsin doğudan da iranlılar ve suriyeliler gelsin. hepsinede kataloglar basalım. serbest piyasa sonuçta benim,onun yada başka birinin itirazından kime ne ki , tekrar ediyorum konu migros değil. konu artık herşeyin çok fazla gelmesi..

    konuya genel olarak nokta koymak gerekirse çok net bir şey var.antalya'da rusça tabelalar yada doğuda ki iranlı turistler için farsça birşeyler.. tüm bunlar temelde bu milletlere ne kadar muhtaç olduğumuzu gösteriyor. itirazım bunadır.o "nolcak yea" dediğiniz konularda şuan memleketin içinde bulunduğu zorlukların temelinde yatan basit sebeplerdir. görmek istemiyorsunuz sadece..
  • ülkemizde artan arap nüfusuna hitap etmesidir. ülkem adına çok üzücü, kahredici bir şey.
  • doğruysa, migros'tan alışverişi kesmeme sebep olacak olay.
  • ülkenin yarısı olmuş arap sorunları şirketlere yükleyen zihniyetin açtığı başlık . ne olsun kasiyer arkadaş her araba ayrı ayrı açıklama mı yapsın . yine yanlışı yanlış yerde arayan paranoyalık.
  • araplar için özel muamele yapan hiçbir firmaya verecek param yok. ülkeye yapılan ihanete hepiniz ortaksınız. benden size tek kuruş yok artık.
  • bir türk olarak kürtlerin günahı neydi de hiçbir yerde kürtçe kampanya broşürleri asmadınız diye düşündüğüm rezalet.

    araplara bu kadar tapılmasını anlayamıyorum. dünya'da bu ırkın girdiği hiçbir yerde barış yok.
  • migros mevcut suriyeli nüfus temelini çok daha sağlamlaştırmak ve kalıcı hale getirmek için bu tip uygulamaya geçmiş bile.

    sonra özel sektör ağlamayacak arkadaş ekonomik ortam kötü diye.
  • migros bittin yavrum sen. bakkaldan kaziklanirim sana gelmem artık. çok pahalisin zaten.
  • demek ki bundan sonra migros'a uğramıyorum. paramı nah alırsınız bundan sonra. size 5 kuruş kazandırırsam yedi düvel beni siksin. suriler gitse bile unutmam ben bunu.
hesabın var mı? giriş yap