• abd'de yaşayan t.c. vatandaşı islam alimi ve cemaat lideri fethullah gülen'e ilişkin "ona güvenli bir sığınak sağlamamalıyız. bu krizde, gerçek dostlarımızın kimler olduğunu hatırlamak bizim için zorunlu.” diye konuşan abd başkanı donald trump'ın başdanışmanı.

    http://haber.sol.org.tr/…hullah-gulen-yazisi-175274
  • recep tayyip erdogan bos yere sevinmiyormus. meger turkiye bu adami isadami ve deik uyesi ekim alptekin araciligiyla lobici olarak kiralamis.
    http://dailycaller.com/…ties-to-turkish-government/

    yani adamin secimden hemen once yazdigi "gulen'i turkiye'ye vermeliyiz" yazisi lobicilik faliyeti imis. yazi yazildiktan kisa sure sonra da simdi flynn donald trump'in en ust duzey guvenlik adamlarindan biri olacak.

    malum bu mike flynn siyasal islam'in azili bir dusmani olarak biliniyor. hatta asagidaki linkteki roportajda radikal islam/islam, ya da siyasal islam/islam ayrimi bile yapmiyor. dogrudan "islam din kisvesinde bir ideoloji. tum dunyayi domine etmek istiyor. bu totaliter ideoloji ile savasmaliyiz" demisligi var.
    https://theintercept.com/…ith-lt-gen-michael-flynn/

    yine ayni mike flynn unlu gazeteci sy hersh'e 2016'da verdigi bilgide "turkiye isid elemanlarin gecisini durdurmak icin hicbir sey yapmiyor" demisti.

    boyle bir adamin gulen'den hoslanmamasi son derece normal. ama ayni sekilde erdogan'dan da hoslanmamasi gerekirdi.
    ama lobi faaliyetinden para aldiktan sonra taraf degistirmis gorunuyor.

    flynn'in daha once putin'e bagli calisan russia today televizyonuna ucretli roportaj vermesi de daha once dikkati cekmisti.

    belli ki son aylarda erdogan ciddi ciddi putin-trump kampina atti kapagi. bu lobicilik de muhtemelen o aracilikla kabul edildi. putin (ya da onun adami trump) abd seciminde kazaninca onun yaninda erdogan da kazanmis oldu.

    ama erdogan artik bolgede islamcilik falan yapmakta zorlanacaktir. cunku ayakta kalabilmek icin suud'un, katar'in destekledigi clinton'i degil, aciktan musluman karsiti oldugunu beyan eden bir ekibe yanasmis oldu. su ana kadar abd sahada dengeleri saglamasi icin islamci gruplara kendisi de destek verdi, turkiye'nin daha da radikallere verdigi destege de dengeleri korumak acisindan goz yumdu. oysa ki ne trump ekibi, ne putin bu gruplari desteklemiyor.

    erdogan turkiye'de islamcilik boyutunda ne yapabilir bilmiyorum. ama ne trump, ne putin, ulke icindeki insan haklari ihlalleri icin parmaklarini kipirdatirlar. yani erdogan'in otoriterligine karismayacaklardir. ama bolgeyi dincilestirmesine de goz yummayacaklardir. gelismeleri bekleyip gormek gerek.
  • en guzel yine tolga tanis anlatmis:

    "flynn’le çarşamba akşamı görüştüm. new york’taki trump tower’da. ve yaklaşık 10 dakika kadar konuştuk. yine son derece mütevazı, son derece kontrollüydü. ama gülen yazısını konuştuğumuzda hissettim. seçimi kazanacaklarını bilseydi, o yazıyı yazar mıydı, emin olamadım. hayır, içerikte hiçbir tereddütü yoktu. flynn, obama’nın uyarılarına rağmen “radikal islam” ifadesini kullandığı için uzaklaştırıldı. gülencileri de başından beri bir “terör ağı” olarak değerlendiriyordu. ve şimdi ankara’dakiler çok mutlu ama suriye ve ırak’ta deaş’ı büyüten faktörler konusunda da fikirleri hiçbir zaman değişmedi. ama işte doğrusu flynn gibi birinin de, parayla politik etki satın almaya çalışanlara daha farklı yaklaşması gerekirdi. şimdi flynn’le birlikte bambaşka bir dönem başlıyor washington’da.
    "trump’ın kendine bir hanedanlık kurmasını, damadını, çocuklarını geçiş ekibine eklemesini, işin magazinini sonra konuşuruz. ama öyle bir dönüşüm yaşanacak ki, o kadar insan washington’da işsiz kalacak ki... asıl hikâye, flynn’in bu kentten alacağı intikam. portresi de o yüzden önemli."

    hepsini okuyun ama, guzel portrelemis :)
  • yeni abd başkanı trump'ın ulusal güvenlik danışmanı.

    son demecinde kürd güçlerinden peşmergeye hayranlık duyduğunu,gelecekte ırak ve suriye'nin bütünlüğünü koruyamayıp bölüneceğini,bağımsız bir kürdistan olacağını,ortadoğu'da üç ya da dört yeni devletin olacağını söylemiş.

    yani kürdistan,sünnistan,şii cumhuriyeti,nusayri-dürzi konfederasyonu gibi.

    türkiye ve iran'da kürd azınlığın yoğun olarak yaşadığı,yoğunlukta olduğu topraklar bu ırak ve suriye'den ayrılarak bağımsız olacak kürd devletinin bir parçası olacak mı olmayacak mı?danışmanın bununla ilgili bir yorumu bulunmuyor.

    hilary gelseydi kürd ayrılıkçıları desteklerdi,diyenlere duyurulur.
  • daha önce yaptığı "ankara'nın bakış açısına göre, washington, 'türkiye'nin usame bin ladin'ine kucak açmış durumda. biz gülen'e güvenli bir sığınak sağlamamalıyız. bu krizde gerçek dostlarımızın nerede olduğunu görmeliyiz" aciklamasiyla gulenin turkiyeye iadesini savunmuş şahıs
  • türkiye için para karşılığı lobi faaliyeti yürüttüğü iddia edilen abd başkanı donald trump'ın eski ulusal güvenlik danışmanı.

    http://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-39226904
  • cia'den james woolsey'nin iddiasına göre, geçtiğimiz eylül ayında türk bakanlarla bir toplantı yapmış ve erdoğan muhalifi fethullah gülen'in yargılama yapılmadan türkiye'ye iadesi konusunu görüşmüş.

    https://www.wsj.com/…rdogan-foe-from-u-s-1490380426
  • rusya soruşturmasında konuşmak için dokunulmazlık istemiş. ortalık karışır.
    https://www.wsj.com/…change-for-immunity-1490912959
hesabın var mı? giriş yap