• mykonos'ta tatil yapan ekim alptekin adlı patronun, yaz başında adadaki yunan arkadaşlarının canı künefe çektiği için türkiye'ye jet göndererek künefe getirtmesi olayı.

    http://haber.sol.org.tr/…tle-kunefe-getirtti-160423
  • haber olmasi abesle istigal olan durum. adami imkani var kunefe getirtmis ozel jetle. yani? herkes kendi imkanina gore birseyler yapiyor. param olsa, mykonos’tayken deliler gibi kunefeye asersem ben de gonderirim jetimi ayol. hatta antakya’ya gonderirim jetimi kunefe alsin diye, ustune bi de kunefeyi jette sicak tutacak duzenegi kurdururum. sonra o kunefenin peyniri sicak sicak erir agzimda aman yarabbi. aserdim bak simdi goruyor musun yaptigini a densiz! faizdeki parayi bozup ilk ucaga atlayip antakya’ya mi gitsem ne?

    budut: bu ayki kredi karti ekstrem 1700€. hayir para da degil yani, kimler ne harcamalar yapiyor ne harcamalar yapiyor ancak birilerinden daha fazla para harcadigima gore gorgusuz zengin olabilirim birilerine gore. acaba haber sol'a "bir ayda 5 asgari maasa esdeger kredi karti harcamasi yapan gotveren ibne” olarak cikar miyim? kiz desene ki hiiiii. unlu olacam ya hele heleeeeee
  • çalışan 50 tl daha zam isteyince "işler kötü, %4'ü bile zar zor veriyoruz" diyenlerin yapacağı türden görgüsüzlük.
  • sol gazetesini her zamanki gibi germiş olan durumdur.

    ne yapalım sayın amınakoduğum adamın jetini götüne mi sokalım? allahaşkına dünya'da bunun birçok örneği varken haber değeri ne anlamadım yani? adamın kendi parası istediği gibi harcar yani.

    tamam yapılan abes olabilir ama sanki rezalet açıklıyormuş gibi bir de haberini yapmayın komik oluyorsunuz.

    edit: bir de adaletsizlik duyarı kasıp kendi entrysini atmış biri bana. iyi güzel kardeşim süper detaycı şahane sol gazetesi her gün dünyadaki zenginlerin nasıl görgüsüzlükler yaptığını anlatsın biz de aaahh vaaahhh diyip dizimizi dövüp gün boyu çöp haber okuyalım. dünyanın adaletsiz olduğunu da bir gazete haberinden öğreniyorsan zaten ben senin zekandan şüphe ederim.
  • (bkz: gelirse ekime kadar)
    (bkz: gelmezse) ??
  • (bkz: zenginin malı züğürtün çenesini yorarmış)
    adamda para var huzur var, sizene a.q
  • vay arkadaş künefe bile bizden kıymetli
  • şahıs anlamında değil, adalet anlamında eleştirilmesi gereken durum.

    adamın imkanı var, istediğini yapar tamam da, adamın künefe getirttiği yere mülteciler bebeklerini atabilmek için hayatlarını tehlikeye sokuyorlar.

    böyle bir dünyada yaşıyorsun işte, farkına var. ve insanlar arasındaki bu fark gitgide açılıyor.

    o yüzden haber niteliği de taşır, seni de ilgilendirir.
  • serbest piyasa ekonomisinin destekçisi olanların ağzını açıp da tek bir laf edemeyeceği davranıştır.

    arzuladığınız, istediğiniz, sevdiğiniz sistemin sonucu bu işte. 1 milyon kişiyi serbest piyasa be oğlum herkes zengin olabilir hayaliyle kandırıp 1 kişinin 1 milyon kişilik rızkı yemesinin sonucu bu işte.

    halbuki insan gibi hepimiz farklı iş yapıp aynı parayı kazansaydık. ama yook o zaman komşunu nasıl kıskandıracaktın değil mi yeni aldığın arabanla.

    helali hoş olsun, eylemdeki tek yanlış künefeyi istanbuldan getirtmesi hatay filan olsaymış iyiymiş.
hesabın var mı? giriş yap