• ks. milli gemi. prototipi 2010 yilinda hazir olmak uzere 8i kesin 4u opsiyon toplam 12 korvet uretilecek. konuyla ilgili rfi birkac hafta once ssm tarafindan yayinlanmistir.
  • hedefin savaş gemisi tasarımı ve alt sistemlerin entegrasyonu konularında tecrübe ve altyapı kazanmak olduğu proje. savunma sanayiimiz için son derece önemli bir projedir, zira gemi gövdesi üretmekten ziyade önemli olan, onu savaş gemisi haline getirebilecek sistemleri entegre edebilmektir.
  • radar, silah platformlari ve yazilim sistemleri %100 yerli olmak uzere toplamda %80 ulusal katkiyla uretilecek olan korvet projesi. lojistik sistemleri tamamiyle havelsan ve aselsan tarafindan uretilecek. turk donanmasi'nin burak sinifindan sonra ikinci korvet sinifi olacaklar.
  • planlandığı gibi 27 eylülde denize indirilmiş ve denize çok da yakışmıştır.
  • yerli tren, yerli uçak, yerli araba, yerli gemi derken tsk'nın 1996 yılında neden yerli muhrip gemi üretmiyoruz sorusuna binayen, üretim çalışmalarına başlanan dört yıl süren fizibilite çalışmalarının ardından savunma sanayii icra komitesi tarafından 2000 yılında "12 adet kovet tipi savaş gemisinin yerli imkanlarla üretilmesi" kararı ile üretim çalışmalarına başlanmış gemidir. istanbul tersanesi komutanlığında bulunan milgem ofisi'nde ön tasarımı 2004 yılında tamamlanmış olan geminin ilk kaynağı 26 temmuz 2005 tarihinde yine istanbul tersanesi'nde atılmıştır. 27 eylül 2008 tarihinde preveze deniz zaferinin 470nci yıl dönümünde törenle denize indirilmiştir. şuan denizde donatımları yapılan geminin motorları mayıs 2009'da gelmiştir. motorları general electric firmasından tedarik edilmiştir. muhtemelen 2009 yılının temmuz ayınının başlarında kuru havuzda (dry dock) montajına başlanmıştır. gemi teslimat takviminde her ne kadar 2011'de teslimi planlanmaktaysa da teslimi elektronik sistemlerin donatımı düşünüldüğünde teslimin 2012'yi bulması kuvvetle muhtemeldir.
  • zamaında yapılmayan çalışmalar, yutulmayan acı ilaçlar yüzünden teslimatı geciktikçe gecikendir.
  • pendik'teki istanbul tersanesinde inşa ediliyor. banliyö ile giderken tersane istasyonu civarlarında görülebilir.
  • (bkz: #22616151)
hesabın var mı? giriş yap