• alt başlığı "almanya, japonya ve türkiye" olan murat belge'nin bu ay içinde iletişim yayınları'ndan çıkacak olan kitabı.

    iletişim yayınları kitap hakkında şöyle şeyler demiş:

    "almanya, türkiye ve japonya’da yaşanan militarist modernleşme sürecini karşılaştırmalı örneklerle ele aldığı kitabı 'militarist modernleşme' de kasım ayında okurlarıyla buluşacak...

    belge, yalnızca orduların modernizasyonuyla sınırlı kalmayan, tüm toplumun askerî disiplin ve itaat yöntemleriyle 'terbiye' edildiği farklı modernleşme deneyimlerinin tarihsel ve toplumsal yönlerine odaklanıyor."

    kapağı da şöyle bir şey.
  • ilginç bir ayrıntının konusudur. türkçe'de başlığında "militarist" kelimesi geçen 2 kitap vardır, ikisi de 2011 yılında yayımlanmıştır.

    diğeri için bkz. http://www.kitapyurdu.com/…sp?id=587605&sa=94461968
  • bugün itibariyle kitapçılarda bulunabilen, kapsamlı bir militarizm/milliyetçilik/modernleşme kitabı.
  • kitap değil bildiğin tuğla bu. 830 sayfa. okumak için sabırsızlanıyorum.
  • kitap uzerine murat belge'nin de katildigi "eski defterler" programi icin:

    http://www.ahaber.com.tr/…/eski-defterler--24122011
  • kitaba dair ilk eleştiri yazılarından biri. ali kızıloğlunun kahraman siviller askeri vesayete karşı başlıklı yazısı

    http://www.yarinlar.net/…ilitarist-modernlesme.html
  • (bkz: #27763136)
  • öğrendiğim çok şey kitap. ama var mıydı gerçekten 800 sayfa olmasına bilemiyorum. fazla paranteze bazı bölümler maruz kalmış gibi. anlatım biraz sorunlu. hemen kitabın ardından bu enrtyyi yazmaya çalıştım, gördüm ki türkçemi de bir hayli bozmuş. düşük kurmaya başladım cümleleri nedense hep. inanıyorum ama ben yine de ikinci gözden bir geçirme ile anlatım sorunlarının çözüleceğine. ha bir de biraz tarafsızlık iyidir.
  • kitabın "teşekkürler" bölümünde; murat belge, 'sekiz yüz sayfalık kitap yazmak, kitabı okunmamaya mahkum etmek gibi bir şey' diye yazmış.. alırken de tek çekincem buydu..

    ikinci gününde 100 ' ü gördüm bitirdiğimde ayrıntılı bir şeyler yazmayı ümit ediyorum, entryi okunmamaya mahkum etmeden..
  • bütün kitapları gibi, oldukça sade ve kolay okunur, öğretici murat belge kitabı. önsözünde kitabından bi yüz sayfa kadar eksilttiğini yazmış ama keşke kalsaydı. ne de olsa akıcı ve konuşma üslubu ile yazdığından ya da yazdıklarını yemiş yutmuşluğundan mıdır nedir, her yazdığı okunmaya değer bir büyük şahsiyet. kendisinden başka böyle heybetli kitaplar beklediğimizi bilmesini isterim. heybetsiz de olur yeter ki yazsın! daha daha yazsın vesselam...
hesabın var mı? giriş yap