• bir özelestiri cumlesidir. diger uluslar teknoloji uretip, bilim yaparken enflasyonla, yok sen git-hayir sen git tarzi siyasi cekismelerle, antin kuntin hadiselerle ugrasan yurdum insanina biraz akilli olmalari icin bir yakaristir belki de.
    buna benzer bir cumleyi ayrica killanan adamda da sikca gormekteyiz.
  • "millet aya çıkalı 30 sene oldu, biz hala aynı yerdeyiz, geç bu lafları. kıçını kaldır da sen de birşeyler yap. şikayet etmek ama nereye kadar" şeklinde direk bağ bozumuna uğrayabilecek cümle.
  • bir nevi "düşman gelmiş horasana,biz hala burda borozan talimi yapıyoruz" pozisyonu.
  • başkalarının ne gibi üstün beceriler gösterdiğini ama buna karşılık kişinin bi halt yapamadığını anlatan bir halk deyişi..
    kullanım alanı para,tahsil,sahip olunan eşyalar,teknoloji vsdir..
    bir milletede söylenebilir bir kişiyede söylenebilir
    farketmez
  • "ecnebi yapiyor/ediyor , biz hala yerimizde sayiyoruz " anlamina gelen soylem.

    (bkz: abi adamlar yapiyo)
  • son günlerde devam eden mars haberlerini takip ettikçe ve aynı zamanda yalnız ve güzel ülkemde sürüp giden tartışmaları da gördükçe daha da fazla insanın aklına takılan söz.
  • ortadogu kayniyor. tunus lideri surgune gitmis. mubarek sallantida. yemen, yusuf yusuf. atesin nereye sicrayacagi ustunde tartismalar deli gibi suruyor. millet hala, defne joy - hincal uluc derdinde. defne joy'un olumu hakkindaki spekulasyonlar, ortadogu'daki olaylar hakkindaki entry'leri gecmis ya, ben ona yaniyorum. belki hakli, belki de haksiz olarak bu yakinma cumlesini kendi kendime soyluyorum.
  • çin, aya robot yollayacağını açıkladıktan sonra, iyice bir anlam kazanıyor bu laf.

    elveda ay elveda feza

    çin yaklaşık olarak dünya nüfusunun 1/5'ini oluşturuyor, gönderilen robotun çin halkını temsil edeceğini düşünürsek, toplamda dünya halklarının göz ardı edilemeyecek oranda bir kısmı daha aya gitmiş olacak. bizim robotlar en fazla havuç sıkıyor amnakoyim.
  • aziz nesin'in mucidi olduğu ve günümüze bir özdeyiş olarak gelmiş, dilimize yerleşmiş bir söz öbeği: ''eller aya biz yaya''.
    (nesin'in dilimize kattığı bir başka deyim için: (bkz: ne sağcıyım ne solcu futbolcuyum futbolcu)
    henüz aya yolculuktan önce, günaydın gazetesindeki köşesinin ismidir.
hesabın var mı? giriş yap