• yerli otomobilden, yerli uçaktan, kanal istanbuldan vs. çok çok daha öemli harikulade bir proje. okuma alışkanlığı olmayan insanları bir şekilde kitapla tanıştıracak ne kütüphane resmiyetinde ne de kahvehane lakaytlığında bir ortam. kitap okuyor olmakla övünüp de bu projeyle dalga geçen dallamaların çokluğu milletimiz adına hakikaten utanç verici.
  • emin olduğum tek bir şey var; bu millet kıraathaneleri denen şeylere kadınlar giremeyecektir. demişti dersiniz.
  • islami devrim için militan yetiştirme yuvaları.

    imamlar yönetir, her akşam cihat kültürüyle eğitilir insanlar.

    sonra bir gün silahlarıyla hepimizi kurşuna dizecekler.

    olacak bu, olduğunda her şey için çok geç olacak.
  • verecekleri kek hizmetinin miktarını merak etmekte olduğum yerler. bolca kek yedikten sonra yuvarlanmak için gideceğim
  • esas amacı ne kek yedirmek ne de çay içirmek olan yerlerdir. oy-adam devşirme ve propaganda üsleri olacaktır. iyi fikir! mahalle mahalle dolaşacağına merkeze çağır.
  • okuma alışkanlığı denilen şeyin millet kıraathaneleri sayesinde edinilebileceğini zanneden ne kadar akılsız varsa gözler önüne seren başlık olmuş. yahu siz dünyanın kahrını çekmemek için manyak taklidi mi yapıyorsunuz yoksa gerçekten bu kadar saftirik misiniz, şüphedeyim. diktatörlüğü halkına benimsetmek isteyen siyasi sistemlerin tarih boyunca kullandıkları taktiğin en aşağılayıcı türüdür bu. meşhur 'böl ve yönet'in en müşfik, en sessiz ve derinden hali. milletin birliği ve beraberliğini korumayı kendisine görev edinmiş, vakt-i zamanında 8,7 milyon gencin harika bir şey yaptıklarını zannederek kendi ülkelerinin cellatlarına dönüşmelerini tüm dünyanın yakından izlediği bir dönem almanya'da zaten yaşandı. onlar da toplanıyorlardı böyle zararsız zararsız. ha pardon ama kendilerinden olmayanı aralarına katmıyorlardı, çaktın köfteyi? hiç mi bu örneklere bakıp da beyninize biraz kan gitmiyor arkadaş?

    cahil kelimesini kullanmayalım, aşağılıyor gibi olmasın diyorum, kimseyi de aşağılamaya niyetim yok ama resmen aranıyorsunuz.

    kitapla tanışacakmış kıraathanelerde takılanlar. lan oğlum emine şenlikoğlu'yla tanışsan noolur, tanışmasan noolur. nureddin yıldız'ı okuyup kitap okuduğunu zannedeceksen afedersin bok oku daha iyi. daha fazla örnek vermiyorum bile farkındaysan. böyle yapacaksan sen boşver bu kağıt kürek işlerini, git oradan iki kek kap gel, üzümlü olsun. az kullanılan beyinlerde alzheimer riski daha yüksek oluyor malum, üzümde resveratrol falan var erken yaşta demansa yakalanmayı engeller en azından.

    bu arada kitap sayısına hiç girmiyorum çünkü o daha da uzun bir konu yani. 100 bin kitabı değil, 10 bin kitabı bile bir arada görmüş olanlarınız ya da 100 000'e kadar saymayı bilenleriniz ne demek istediğimi anlayacaktır. bu sayısal probleme nitelik-nicelik dilemmasını da karıştırmıyoruz üstelik. toparlayacak olursak: size gelecek hayır var ya, ne hükümetlerden ne kıraathane kitaplarından. yine gelse gelse allahtan gelir size lazım olan o akıl fikir. hasretle bekliyoruz bakalım o günleri. amin.
  • (bkz: kitap kafe)
  • tamam, kıraathane, kitap okuma evi de neden yahu? bu insanlar neden gidip çalışmıyor, üretmiyor da kitap okuyacak evler açıyoruz gidip kitap okusunlar diye. eğitimde biz bunu beceremedik de yaşam boyu öğrenme projemiz mi bu bizim? he büyük bir boşluğu mu gideriyoruz? kitap okuma açlığı vardı da okuyacak yer mi bulamıyordu bu insanlar da her ilçeyi kıraathanelerle donatıyoruz? il, ilçe halk kütüphaneleri bomboştu ya bugüne kadar insanlara kek ve çorba ikramı yapınca mı okuma motivasyonu gelecek? açılmasın da demiyorum da inanamıyorum, ilim, irfan, kültür yuvası kıraathanelerin bilgiye aç insanlarca hunharca sömürülmesini bekliyorum.
  • açılış amaçları villalardaki pilavlı sohbetleri belli toplanma merkezleri haline getirerek daha organize olmak. fikir alışverişleri ve davranış ortaklığı için bir stratejidir.
  • keçiören'de açılmış olan kıraathane.

    21 yıldır var olan kütüphane'nin altına açılması da epey saçma olmuş bence.

    burada kek yerine poğaça varmış ayrıca.

    --- spoiler ---

    ankara'nın ilk millet kıraathanesi'ni açarak vatandaşların sosyalleşmelerine aracı olmanın yanı sıra eski bir geleneği de tekrar hayata geçirdi. fatih kütüphanesi'nin alt katına açılan millet kıraathanesi'nde vatandaşlara ücretsiz wi-fi, günlük gazete - dergi hizmetleri sunuluyor. ayrı bir okuma bölümünün de yer aldığı kıraathanede vatandaşlar farklı türlerden kitapları da bulabiliyorlar. vatandaşlara çay ve poğaçanın ikram edildiğini ve kıraathane kültürünün osmanlı döneminde de olduğunu ifade eden keçiören belediye başkanı mustafa ak, "vatandaşlarımız zamanı boşa geçirmesinler diye burada teknolojinin imkanları ve kitaplarla bilgiye kolay erişmelerini sağlıyoruz" dedi.
    --- spoiler ---
hesabın var mı? giriş yap