• milletin halinden anlamayan vekile bugüne kadar bu kadar ücret ve ayrıcalıklar verildide ne oldu? madem millet asgari ücrete geçinebiliyo, vekilide geçinsin de gorelim.

    (bkz: milletvekili maaşı asgari ücret olsun kampanyası)
  • bizim de hırsızlık yapmadan, adam öldürmeden, hak yemeden yaşamamız için en az 10 bin tl almamız lazım o zaman kardeşim.
  • milletvekilleri ve hizmet uretmek ahahahahahaaaaahahhhhahahahhahahahahaaaahah

    bu ulkede bir tane bile milletvekili olmasa eksikligi hissedilmez. hic biri hic bir sikim yapmiyor. hatta bu ulkede bakan bile olmasa bir sikim hissedilmez. zaten bakanlar ve milletvekilleri is yapabilseler memleket bu halde olmaz.

    doyamadim saydirmaya editi...

    is yapamayislarinin sebebi de para degil.

    kaldi ki sebep para bile olsa, hepsi de doymak bilmez ac surusu oldugu icin hala daha fazlasini elde etmek icin ugrasirlar.

    mesele para degil, mesele omurga.

    azicik serefleri, azicik haysiyetleri olsa zaten bu isi hakkaniyetle yaparlar. bu ulke odenegini fazla bulup devlet hazinesine iade eden yoneticiler de gordu. cani sikildikca kendine zam yapan seref yoksunlarini da. bu ulke kendi araci ile trafikte bekleyen de gordu, 1243 adet eskort esliginde ambulansi bile durdurarak gecis yapanlari da.

    gorgusuzlukte level atlamislarla yonetilmeyi tercih eden bir milletin vekiline her ay trilyon versen ne faydasi var?
  • müşevvik anlamında belki etkisi olabilir. çünkü çok ciddi miktarlarda ihale, ticaret ya da kamu alımı gibi süreçleri etkiliyorlar. yaşanan tempo alie hayatının olmaması, seyahatin fazlalığı, takım elbise, sosyal destek vb bunlar şuan milletvekili maaşıyla yapılacak işler değil. bu yüzden iş dünyasının desteğini alıp onların da çıkarları doğrultusunda iş yapıyorlar.

    bence vekillik profesyonel bir iş olmanın ötesinde kutsal bir görev olarak görülmeli. bu ülke için gerçekten bundan nemalanmak yerine hizmet etme bilinci ile üstlendiği bir görev olmalı. bu yüzden 20 yıl 50 yıl politikacılık yapmak zaten ahlaki değil.

    neyse logout yapıp ameleliğime geri dönüyorum.
  • bana göre de milletvekilliği şartları ;

    asgari ücret + sgk + yol + yemek + yüksek prim olmalı.

    yaptıkları icraatlara göre prim alsınlar ama sigortaları asgariden yatsın.

    gerçi o zamanda bunlar vergiye takılmamak için primi bile elden alırlar.
  • 5 yıl için olacaksa mantıklı olabilecek önerme. hesapladım, aylık 2.500-tlna denk geliyor.
  • zaten pek işe yaramayan ancak başkanlık sistemine geçtikten sonra hepten işlevsiz kalan kitlenin maaşları ile ilgili talep. çok eğlenceli ülke.
  • dolar olsunda çevirirken zorlanmasınlar.
  • özel mülkiyet, miras hakkı olmadan ücretsiz çalışmalıdır, lojmanda kalıp, yemekhanede yemek yemelidir.
  • milletvekilliği gönüllü çalışılan bir makam olmalı ve yalnızca masrafları ödenmelidir diyerek karşı çıktığım öneridir.

    eğer bir kişiye etki altında kalmaması için para ödeyeceksek bunun sonu gelmez, zira ödenmesi gereken bedelin üst sınırı yoktur.

    bu ülkede milletvekili olabilecek kişinin arkasında zaten bir servet olmalıdır, aksi halde benim de mecliste söyleyecek iki çift lafım olurdu. seçilip de oraya gelen kişilerin pek de ev geçindirme kaygısı yok, o maaş tamamen gereksiz.

    ayrıca ingiltere'de ceza hakimlerinin resmi bir maaşı yoktur, çoğu zaten ya aristokrattır, ya da o seviyeye gelinceye kadar çoktan lord ünvanı almışlardır ve görevlerinden bağımsız olarak gelirleri vardır. bizdeki gibi yeni mezun genci hakim diye atamazlar, öncesine savcılık veya avukatlık deneyimi isterler, çünkü insanın yaşamı hakkında karar vermek ancak çok seçkin kişilere tanınabilecek bir yetkidir.

    ülkenin ve halkının kaderine karar veren milletvekilleri teorik olarak her kesimden gelebilir, ama bizde önseçim uygulanmadığı için parasız, halktan birinin meclise girmesi hayaldir.

    ve ülkeye hizmetin de, adalet sağlamanın de bedeli rakama dökülemez.

    edit: ifade
hesabın var mı? giriş yap